Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 41

• 76 067
  • 769
  •   1
Отговори
# 300
Снощи към пържолките, които дояждахме, направих разядка с патладжан, чесън и зехтин:

А тази сутрин останалото количество от нея сложих върху подложка от свежа майонеза и направих студени сандвичи:

Скрит текст:

Пп Изпекох патладжаните на фурна. В началото на 180'С, после засилих до 200'С, а накрая за кратко до 250'С. Изпекоха се чудно. Сърцевината беше мека, сочна и пухкава, а коричката се отделяше без проблем. Казват, че печенето на патладжан на фурна е възможно най несполучливия вариант, сварявали се вместо да се изпекат, нямали аромат на опушено и т. н., но аз съм на друго мнение. За първи път патладжаните ми се изпекоха равномерно, нямаше част, която е недопечена и да се налага да бъде отделена, станаха пухкави и не особено водни, макар и сочни. Доволна съм.
Пп Видях едни сладки прохождащи крачета и една разкошна пита за прощъпулник, правена за първи път, а изглеждаща толкова професионално, сякаш е правена след години опит. Браво.

# 301
  • София-Младост
Това и е хубавото на събота, можеш да закусиш на обяд 😉

# 302
  • Шотландия/Абърдийн
За закуска принцеси със кайма и кашкавал ☕☕☕
За децата 🧍‍♂️🍴мусака без заливка

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 14:13 от Danii84

# 303
  • София
Хрупкава баница 5 кори  с яйца и сирене, и 5 кори с яйца, праз и сирене.

Честити ходещи крачета на бебчето на Еси,  питката е прекрасна.

# 304
  • София
Честито на всички които имаха повод.
Баница

Дроб сарма

Сирене във фолио

Мъфини с тиква(споделени от Ала Бала)

# 305
В съботната вечер: Омлети с кашкавал, туршийка, колбас и пържени картофки:

Скрит текст:

# 306
  • Варна
Днес не остана време, утре ще готвя. Едни яйца по панагюрски от вчера и кифлички от тиквено тесто със сирене за гостенките на детето.

# 307
  • Sofia
Ние сме на пиле с ориз и зелена салата.

# 308
Салатка морков-репички-китайско зеле, пирог със сърнешко, и печена тиква тип Хокайдо с кафява захар и масло. Реших да опека и семките, но са много твърди и трудно се белят за съжаление. Хокайдото се оказа много вкусно, а все го мислех за декоративно.

# 309
Днес за закуска палачинки:

за обяд, икейски кюфтенца:

за вечеря имахме гости, пържоли, гуакамоле, салата айсберг, домати и авокадо и една разядка от печени чушки, чесън и катък, но тях не ги снимах:

# 310
Пица на тиган. Фурната ми работи само на горен реотан, а детето обича пица и реших да я изпека на тиган. Първо запекох блата от едната страна, обърнах и гарнирах. Тестото е с бяло и пълнозърнесто брашно и месих в хлебопекарната. Детето беше доволно. Simple Smile

Скрит текст:
Скрит текст:

# 311
  • Sofia
Фортуна, аз правя пица на тиган и за отгоре на фурна. Става страхотна. Като ми хареса в тигана цвета отдолу, бързо намазвам с доматен сос, мятам топинга и пъхам във фурната високо за запичане отгоре.

# 312
  • София
Запеканка от спанак с извара и овесени трици, поднесена с кисело мляко и песто:

Съжалявам за това, че снимката няма фокус, но когато го видях вече нямаше какво да снимам. Wink

# 313
  • Варна
Пица с тесто от Лидъл

Кекс с ябълки

# 314
Неделната закуска е баница мъфин по идея за банички мъфини:
https://youtu.be/JjN_XmBzfiI
Рецептата "откраднах" от съседната кулинарна тема. Grinning Само, че вместо с кисело мляко, я направих с прясно.

Скрит текст:
Със смесени чувства съм относно резултата. Не е лоша, но сякаш не стана достатъчно пухкава. Инак мързелива работа, бъркаш всичко и печеш. Grinning

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 13:12 от Джаста Праста

Общи условия

Активация на акаунт