Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 41

• 76 117
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Супа Бристол. Беше ми интересно на какво прилича.Нашата си супа топчета.Аз ,както винаги, леко я промених, добавих и лук при морковите и каймата, накрая с магданоза сложих и зелен лук, а в застройката кисело мляко.

# 391
  • Шотландия/Абърдийн
Пълнени чушки със кайма и ориз 🌶️🍴🍷

# 392
  • Sofia
Храната на моето слънце за вчера и днес:

МЗ - плодова салата с дресинг - мед, джинджифил, кардамон, лайм кора и сок и конопено олио
Обяд - спаначени кюфтета, патладжан с чесън и майонеза, салата злении и моркови с хрянов дресинг; за душата марципан

МЗ - банан, ягоди и боровинки
Обяд - Кокосово-фъстъчена супа с оризови нудли, шийтаке, корен от лотус, броколи и фъстъци; за душата тофу с йогурт, Матча и ягоди

# 393
  • София
Morena ,моля те сподели как правиш спаначените кюфтета.Много ги обичам,но никога не съм правила.

# 394
От изминалите дни:
Кекс, който забрави да се разпадне при ваденето от формата 🤭

Скумрия на скара с картофена салата

Вратни пържоли с лук на фурна

Салати(май доста хора вече открихме сезона на вариациите с боб)

Пилешко филе с лук, кисели краставички и доматен сок на тиган

# 395
  • Sofia
Натуся,
Скрит текст:
от спанак, кейл, манголд, магданоз, листа от цвекло, лапад, всякакви зелении, както и броколи/карфиол ...  бланширам ги за много кратко и веднага поливам със студена вода, за да запазя цвета им,  нарязвам ситно и добавям зелен лук, сирене, подправки, яйце и ситен корн флейкс или галета. Това е.Simple Smile

# 396
  • София
Крилцата на pina и арменски сладки.

# 397
Тайна, как постигаш такава плътна и жълта застройка на супата? Вдъхнови ме и аз направих супа топчета. 😜, но ми стои твърде бистра и не ми харесва така. Застройката ми е от 3 жълтъка и 1-2 с. л. кисело мляко.

# 398
  • In transit
Спагети с песто дженовезе

Фокача Барезе

Скрит текст:

Мързеливо гювече в тавичка Simple Smile

Caprice, пробвай да сложиш повече кисело мляко. Ще и даде повече плътност. Супите винаги ги застройвам с около 150-200г мляко.

# 399

Кюфтета по Чирпански, но с тиквички, вместо картофи.

Печени дюли в слоу кукъра

Вратна пържола на фурна със салата
Хубава вечер на всички!  Heart

# 400
  • Sofia
... Caprice, пробвай да сложиш повече кисело мляко. Ще и даде повече плътност. Супите винаги ги застройвам с около 150-200г мляко.
+1 
Освен това добавям и 1 с.л брашно към застройката. А цветът при Тайна може да е от по-оранжеви жълтъци например.  Щото пък при мен е от морковите. Simple Smile

Скрит текст:

Агнешка супа

# 401
  • София
Тайна, как постигаш такава плътна и жълта застройка на супата? Вдъхнови ме и аз направих супа топчета. 😜, но ми стои твърде бистра и не ми харесва така. Застройката ми е от 3 жълтъка и 1-2 с. л. кисело мляко.
Скрит текст:
Моркови настъргани запържих за цвят.Иначе застройката е от яйце, кисело мляко и капки лимонов сок.

# 402
Останалата печена тиква я направих на канелени кифлички с тиквена плънка днес. Излезе над 2чч пюре, видя ми се много само за плънка и половината добавих към тестото, стана оранжевичко Hug

И една паста с гъби

# 403
.. и шкембето люто, горещо, ми е най любимото нещо. Днес с джолан и разбира се с оцет, много чесън и люто:

Скрит текст:

Джолан с цели картофки, моркови, лук, чесън, зехтин, чер и червен пипер, сол и мащерка на фурна:

Скрит текст:

# 404
  • Бургас
Пилешка супа

Панирани парти бутчета ала КФС. Първи злополучен опит, но пък вкусни и ги одобриха.

Общи условия

Активация на акаунт