Любители на котки - Тема 166

• 25 005
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, ПОМОЩ! С какво се обезпаразитяват бебета вътрешно и външно?
Сега спасих тоя бебок след като крещя навън три денонощия и не можех да го хвана ... Не мога да го заведа на ветеринар в близките дни, а че остане при баща ми, който има голям котарак и не искам малчо да му лепне паразити евентуално ... И, да, знам да евентуалните други болести, ще бъде прегледан ама до тогава поне това мога да свърша ...

Едит: Видях, че сте обсъждали на предната страница ❤️

# 241
  • Бургас
Много е сладък този бебок.
На Хари на тази възраст сложиха Стронгхолд за малки котки.
И после му даваха Каниверм.
Евентуално 1/4 Цестал,но пак попитай.
За Хари ми казаха,че е по-добре пастата.
Честно казано,дават масово от една и съща опаковка на всички котета и ако се налага,ще даваме вече хапчета.
Били почиствали опаковката.Дано се сещат,защото я прибират в шкафа...

# 242
Дребния е с работно име 'Кресльо' докато се разбере дали ще слуша за да остане в татко или ще трябва да му търсим дом Simple Smile
Надявам се всичко да е наред и да остане. Надявам се и да е здравичък. Имам съмнение, че е бил домашен и са го изхвърлили пред нашия блок, защото в района ни познават като хора, хранещи улични котета ...

# 243
  • Бургас
Ще слуша,ще слуша.
Те малките слушат.

# 244
  • By the sea
Грейси е обезпаразитявана вътрешно може би два или три пъти. От пастата получава нещо като алергична реакция - повръща, крие се на тъмно и ако застане мирно се вижда как все едно има мускулни спазми или тръпки по тялото. Нашите доктори са на мнение, че щом не излиза навън и щом обезпаразитявам Чарли редовно, няма нужда да я мъчим.

# 245
Никога никой от котараците ми не е имал реакция, с броудлайн ги капя, но редувам с фронлайн, и то на 2 месеца, демек не спазвам препоръките за честота на обезпаразитяване.

# 246
  • София
AnMary, може ли малко повече информация за предозирането? Как разбрахте,  какви бяха симптомите и как процедирахте?
Хапчето е било Празител. Самкият лекар е казал, че е дал по-голяма доза.
Малкото отказа да яде, получи диария и повръщаше. Отслабна.
При първият преглед в друга клиника му направиха изследване за няколко бебешки болести. Всичко беше наред.
Биха му инжекция, взехме паста (за корем/стомах). Подобрение в храненето нямаше никакво.
Започнах да чета страничните реакции на хапчето и показах на дъщеря ми. Тя тогава ми каза какво е казал лекарят.
На следващият преглед му правиха кръвни изследвания. Казах за хапчето, та вече се знаеше от какво е.
6 дена беше на инжекции и антибиотик.
Едва на третият ден може би имаше подобрение в храненето. Захранвах го основно с паучове. Постепенно качи загубените грамове (тегло).

За обезпаразитяването дъщеря ми е платила 5лв, а лечението излезе към 200.

# 247
  • Бургас
Никога никой от котараците ми не е имал реакция, с броудлайн ги капя, но редувам с фронлайн, и то на 2 месеца, демек не спазвам препоръките за честота на обезпаразитяване.
Ама те са за външна употреба,уж помагат и за вътрешно обезпаразитяване.
Цестал и Каниверм са едно и също почти,и аз не искам да го мъча моя котарак.
Точно и той спазми имаше,но мислех,че е заради повръщането.
Има много ъъъ...косми в ъ...изхождането.
Вие виждали ли сте такова нещо?
Добре е мърка,спи,гушка се и къса тапети...
И се глези и търкаля,но днес ми се караха за тапетите...Луда работа.

# 248
Broadline Е и за вътрешно и за външно обезпаразитяване, не уж, Мария.

# 249
Празител. Исках да си купя хапчета от БГ за по-евтино. Жената от вет аптеката, която е и вет лекар, каза че това е боклук. Взех, но не съм давала. Фин съм го обезпаразитявала точно веднъж. За Зак лупувам от тук за накаоване за вътрешно и външно, но съм го капала веднъж. На следващия ден след това спа и изхождането му беше по-рядко. Беше като интоксикиран. Миналия декември От тогава не съм му давала нищо. Имма една ампула, обаче.

# 250
Здрсвейте, днес на нашата Ая и правиха операция на средното ухо, защото имало течност в него. Освен това и махнаха някакъв полип от носната кухина, заради когото не можеше хубава да диша и постоянно хъркаше. Обадиха ми се всички лекари🙂, които са присъствали на операциите и казаха, че всичко е минало добре, в 17 часа беше будна, изправила се. Но е на силни обезболяващи😔. Утре ще ходим на свиждане, да я видим. Ако всичко е наред, ще я изпишат в неделя.
Много ни липсва в къщи.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 21:39 от gabidi

# 251
  • София
О, милата Ая! Как се стигна дотук, показваше ли, че има проблем?

# 252
Здравейте, намерихме едно котенце на около месец-два.Прибрахме го и го зададохме на ветеринар преди 2 дни. Обезпаразитиха го,но днес минаха вече 48ч ,а то едва се движи ,не яде и има още диария. Нормална реакция ли е това?

# 253
Да. От пролетта започна да похърква като спеше, после и като беше будна. Мислехме, че понеже зимата я забравихме няколко часа на балкона, е настинала. Водихме я на рентген, дробовете й бяха чисто, всички показатели бяха наред. Но тя продължаваше да не може да диша добре и хъркането се засилваше. Заведохме я на скенер и там се установиха тези проблеми.

# 254
  • София
Поне са поправими нещата... Бързо да се оправя момичето!

Общи условия

Активация на акаунт