Любители на котки - Тема 166

• 24 998
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
  • By the sea
На мен притесненията ми относно гардероба са, защото в моята стая е с плъзгащи врати, които няма как да отвори със скок, особено път отвътре. Много обича и на терасата да излиза, която не е остъклена. Само дебне някой да се запъти натам и се нарежда на вратата и започва да мяука. Но не я пускам да седи там без наблюдение, само ако има някой с нея.

# 226
  • Light of Zartha
Не знам преди как е било, но сега ваучера е за определени клиники и затова търся мнения. От списъка, бг вет изглеждат най-добрите, но всичко са отзиви в интернет и не знам дали да се доверя.

# 227
Здравейте! Отдавна не съм писала, нещо ви изгубих из темите. Дали бихте могли да споделите впечатления ако имате за клиника бг вет (Гео Милев)? Имам ваучер за кастрация на бездомно коте и искам да помогна, но ме е страх къде да го заведа. Намерих различни мнения за много клиники и се притеснявам да няма по-различно отношение понеже е улично. Искам максимално добре да се чувства котето и това да е начало на един по-добър живот за него.
Аз съм доста доволна от БГ Вет. Много добро отношение към животните. Едното ми котараче е кастрирано при тях. Не съм ги ползвала при по-тежки случаи обаче. Те също участват активно в инициативи, касаещи бездомни животни (доколкото знам или поне така са ми казвали).

# 228
  • София
Bubalesa, благодаря, че попита! Simple Smile Ами току що се борихме с хапчето, накрая успешния вариант се оказа да го обвия в масло и така да ѝ го тикна в гърлото. Преди това се мъчих да деля половини, пък с вода... Не и не, пени се, дърпа се, голяма битка! Едната таблетка отиде зян, всъщност глътна втората. Иначе имаше апетит, макар че не е очарована от мокрите гранули.

# 229
  • София
Bubalesa, благодаря, че попита! Simple Smile Ами току що се борихме с хапчето, накрая успешния вариант се оказа да го обвия в масло и така да ѝ го тикна в гърлото. Преди това се мъчих да деля половини, пък с вода... Не и не, пени се, дърпа се, голяма битка! Едната таблетка отиде зян, всъщност глътна втората. Иначе имаше апетит, макар че не е очарована от мокрите гранули.
Добра идея е това с маслото. Лесно се преглъща. Simple Smile

Все пак ако искаш да пробваш да не е насилствено, да напиша отново как давам. Simple Smile Натрошавам хапчето на малки парченца и ги нареждам върху плоскост. Измивам си добре ръцете и започвам да правя малки сплескани топчета от човешки пастет или топено сиренце. С доближаване залепвам парченцето хапче по средата на топчето и го загръщам, така че от никъде да не се показва. Топченцата са малки, за да не се налага да ги дъвче. Стига да обичат пастет/сиренце гълтат без проблем. Но е много важно да не попадне горчилка на повърхността на топчето. Ако почне да омръзва пастета, включвам и много малки парченца шунка, които залепвам върху топчето. Не обичам насилствените методи, особено ако се налага дълго даване на хапчета, както беше при Мъро, а и Наско изпи доста лекарства в началото.

# 230
Ако яде, това е най-добрия вариант, но моя например ближе пастета и не дъвче парчета от мократа храна. Хруска си без проблем гранули, но месца и меки парчена не иска. Не мога да разбера защо.

# 231
Някой може ли да ми препоръча хотел за котьо, в София, в който се грижат добре за животинките и да е на прилична цена. Ще пътувам за три седмици, извън страната, като периода ще обхване Коледа и Нова година. Баща ми категорично отказа да гледа Блеки. Мисля да питам приятели кой ще може да идва да го гледа, докато ме няма, но предвид празниците и че всеки пътува тогава, съм се подготвила да ми откажат. Сестра ми беше казала, че мога да го взема с мен, но тя скоро ще ражда и мисля че не е уместно да го взимам с мен.

# 232
  • София
Благодаря, Таня, на мен също ми е жал да я тероризирам, тя беше доста потисната след това. Не съм обаче убедена, че ще мине номера с пастета (сирена не яде), всичко се мляска, ближе... Ще го имам предвид все пак, полезна идея!! Hug

# 233
  • София
И с кайма може да се пробва. Стига да обича сурово месо. Със сигурност има и други неща с подобна консистенция, но в момента не се сещам.

Мъро пощръкляваше за топено сиренце от онези триъгълните в кръгла кутийка. Друго сирене не обичаше. Много отдавна не съм купувала и не знам дали сегашните котки ги обичат. Но пък харесват от този тип -
Не става въпрос за хранене с такива неща, защото са доста солени. Но в извънредни ситуации спасяват положението. Wink

# 234
И аз благодаря за идеята. Тъкмо се чудех как да дам хапче за вътрешно обезпаразитяване на две малки котета пред блока. Едното е много гльоджаво и ме съмнява за паразити, а не дават да ги доближавам. Уикенда ще пробвам, че сега не мога да ги хвана по светло.

# 235

Привет и от Томи 🙋🏼‍♂️. Много красоти показвате в темата! Поздрави на всички и пожелания за хубав и усмихнат ден! 🍀

# 236
  • София
Тъкмо се чудех как да дам хапче за вътрешно обезпаразитяване на две малки котета пред блока.
Какво ще даваш и как ще го дозираш?
След обезпаразитяването на Оникс ме е страх от хаповете. Във вторник ходихме до един зоо магазин и се заговорихме със собственичката. И на котка на майка ѝ били предозирали хапче за обезпаразитяване, "щеше да умре".
Ние Оникс го хванахме навреме.

# 237
AnMary, може ли малко повече информация за предозирането? Как разбрахте,  какви бяха симптомите и как процедирахте?

# 238
Цестал по половин таблетка, но ходих до ветеринарите да питам и да кажат какво и колко

# 239
  • Бургас
Аз обаче когато се поосвободя,ще ходя в някоя лаборатория да питам има ли как да се изследва котка.
На мое име ще ги пусна паразитите,ако трябва,не знам.
Но не искам повече да му давам нещо за обезпаразитяване без причина.
Така плака,повръща,дриска...
Това си е отрова,в крайна сметка убива най-устойчивите гадове-паразитите.
Капка съм съгласна да му се капе,но не и вътрешно обезпаразитяване.

Общи условия

Активация на акаунт