Любители на котки - Тема 166

• 25 053
  • 750
  •   1
Отговори
# 360

Поздрави от Гарфилд. 🙋🏼‍♂️😁

# 361
Зизу, откъде е леглото? Много е хубаво

# 362
Хубаво и евтино - само 25лв без доставката Simple Smile
Това е страничката на хората, които ги шият. Аз исках да няма скосена част отпред за да е като гнездо Simple Smile
https://www.facebook.com/Comfort.Bed2021/

# 363
Пренасям си въпроса и тук от другата тема.
Моля, посочете ми марка суха храна, която се харесва масово от бездомничетата. Купих Брит премиум един голям чувал на добра цена специално за тях. Гранулите изглеждат добре, имат добър състав, но една част от котетата, за които се грижа на улицата никак не са ентусиазирани от тях. Дори за да я хапват всички, се принудих да я смесвам с мокра храна... Сложно ми е, защото не навсякъде мога да сложа такава 'манджа'...

# 364
На моя позната кастриран котарак е започнал да маркира, това нормално ли е?

# 365
Олее ужас, на каква възраст е кастриран. По принцип знам, че се случва понякога, особено ако по-късно е кастриран.

# 366
Пренасям си въпроса и тук от другата тема.
Моля, посочете ми марка суха храна, която се харесва масово от бездомничетата. Купих Брит премиум един голям чувал на добра цена специално за тях. Гранулите изглеждат добре, имат добър състав, но една част от котетата, за които се грижа на улицата никак не са ентусиазирани от тях. Дори за да я хапват всички, се принудих да я смесвам с мокра храна... Сложно ми е, защото не навсякъде мога да сложа такава 'манджа'...
Кварталите дояждат 10 кг чувал Smilla, но нея я има само в Зооплюс. Не съм забелязала някой да не я хареса.

# 367
djasra, аз храня котетата зад блока с гранули на Del+, а именно - https://zoogroup-bg.com/produkt/dellgurme-cat/. Преди около година я мернах насипна в близкия зоомагазин, от където всъщност ми я препоръчаха. Взех малко. Харесаха я. В момента главно такава хапват. Няма недоволни. 😁

# 368
Олее ужас, на каква възраст е кастриран. По принцип знам, че се случва понякога, особено ако по-късно е кастриран.
Около 1г е бил когато са го кастрирали.

# 369
Аз нямам котка, а куче.И то се е забавлявало през нощта

Възможно е кастриран котарак да маркира. Ако е кастриран късно и това да маркира му е навик, или ако е калпаво кастриран. Ккато на Васил  котарака. Или моят лотарак, на когото със сигурност е премахнат само единия тестис

# 370
Ох Мале какъвто късмет вадя с котарака сигурно и при нас така ще стане. Много недоволствам по негов адрес, но се улавям, че често ми се иска да се прибера при него.. Нищо, че през повечето време ми се налага да се затварям в стаята.

# 371
Pandorina, защо да стане така и при вас? 😃 Това е индивидуално за всяка котка. Моите и двамата са кастрирани след 2 годишна възраст. Нито единият, нито другият са "маркирали" след кастрацията. (и преди нея много рядко се е случвало) На моя позната котаракът, кастриран на 8 месеца, до ден днешен (5г.) маркира от време на време. 🤷🏼‍♀️

# 372
Кварталите дояждат 10 кг чувал Smilla, но нея я има само в Зооплюс. Не съм забелязала някой да не я хареса.
Пазарувам основно от Зооплюс.
Кой вид на Смила? Веднъж бях купила чувал за една възрастна дама, която храни около 10-15 котки в квартала. Та тя каза, че не се харесвала особено Смила на мацките, предпочитали си нейната. Но допускам, че може да го казала, за да не се чувства задължена.

alice9322, благодаря. Записвам си.

# 373

Тази е, беше на промоция.
Ясно е, че има и по-вкусни и качествени, но аз на доста места забелязвам останали не изядени гранули от най-евтината насипна от магазина, няколко цвята са гранулите. Определено Smilla се харесва много повече.

# 374
Уличните пред нас просто предпочитат мокра храна, сухата я ядат, ако много огладнеят. Това, по-възрастните са претенции, бебетата ядат всичко, та аз им давам и от двете, и каквото си избере всеки, такива яде. Но аз като гледам как има котараци по 7-8 кила и как всички им дават храна, просто ядат достатъчно за да си проявят котешката капризна природа.
Тук съм чела, че маркиране след кастрация може да е сигнал и за уринарен проблем. На мен Бени ми маркира понякога, но само, ако съм се забавила с чистенето на тоалетните над 24 часа и намери купчина с дрехи/одеало, в косите не само да се изпишка, но и да си го зарови. И веднъж когато бях сменила камъчетата с пелети, ми го игра този номер

Общи условия

Активация на акаунт