Някой ползвал ли е раница за коте или куче ?

• 631
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте обмислям закупуването на раница за моето коте Лъки  около 3 кг е и съм си харесала този модел :https://teh-mag.com/product/ranicza-za-transport-na-zhivotni-bez … a-udobna-i-stilna  като моля за мнение за положителните и отрицателните страни при употребата.Благодаря предварително:)

# 1
  • София
Аз на моя котьо взех ето тази

https://www.ebay.com/itm/134127008408

Но той е по-едричък и в стандартните му беше тесничко.

Плюсове: - на мен ми е по-лесно да го нося; почти нулев риск транспортното средство (раницата) да се отвори под тежестта на животното и да избяга (една позната така изгуби котето си - транспортираше го в стандартна транспортна клетка), - може би и по-малко лашкане

Минуси: - може би е по-малко проветриво и в жегите вероятно е задушно вътре (моята раница има вентилатор, но не съм го ползвала); - май не е много широко, но пък обикновените клетки също не са 5-стаен апартамент...

Аз я взех тази раница 2022 г., когато видях украинците какъв ужас изпитваха като почнаха да ги бомбардират... и как влачиха животинките - кой както можеше. И се подсигурих, за не дай Боже - мятам го в раницата, слагам я на гърба - и бягаме....

# 2
нашата не е с такъв прозорец. има мрежа отгоре на капака. котето бая се стряска. ползвала съм я точно 3 и то за ходене по клиники, по-удобно уж. моята от д-р стефанов я купувах. има мн хубав гръб и дъно. удобна е за носене, ама котето да не тежко.

# 3
Свекървата има за нейната котка, удобно е да я носиш котката в раницата, но на самото животно изобщо не му харесва, в кутията се чувства много по-сигурно и стои по-кротко.

# 4
Имам две раници, и двете са от Джъмбо. Едната е по-голяма и по-квадратна, в нея и кучето съм транспортирала като по-малко (кавалерче е), но си тежеше. Използвам ги за двете ми котки. Едната предпочита раницата да е обърната напред и лежи вътре като препарирана. Даже вече няколко пъти ме питат дали не е умряла. Другата котка не харесва да е затворена и се мята и катери по целия път с раница. За мен лично раниците са по-удобни за пренасяне от клетка, защото клетките са тежки и не много удобни за носене ако вървиш пеш, а нашия доктор е на пешеходно разстояние. Имаме и чанта за през рамо - тя не ми е удобна на мен.

# 5
Аз на моя котьо взех ето тази

https://www.ebay.com/itm/134127008408

Но той е по-едричък и в стандартните му беше тесничко.

Плюсове: - на мен ми е по-лесно да го нося; почти нулев риск транспортното средство (раницата) да се отвори под тежестта на животното и да избяга (една позната така изгуби котето си - транспортираше го в стандартна транспортна клетка), - може би и по-малко лашкане

Минуси: - може би е по-малко проветриво и в жегите вероятно е задушно вътре (моята раница има вентилатор, но не съм го ползвала); - май не е много широко, но пък обикновените клетки също не са 5-стаен апартамент...

Аз я взех тази раница 2022 г., когато видях украинците какъв ужас изпитваха като почнаха да ги бомбардират... и как влачиха животинките - кой както можеше. И се подсигурих, за не дай Боже - мятам го в раницата, слагам я на гърба - и бягаме....

Много неоправдан страх, ама не ми се разводнява темата.
Ползвала съм ръчна чанта за домашен любимец на Трикси, която е с цип и е по-скоро за пренасяне в студено време, но съм я ползвала и през пролет-лято. Котките като цяло не обичат да ги разнасят (разбира се има и изключения), и предпочитат да не виждат много-много какво става. Та за това смятам, че подобна чанта със стъкло може и да изглежда добре, но реално е безмислена. Може би е до животинче. Някои биха предпочели, други не.

Общи условия

Активация на акаунт