Любители на котки - Тема 166

• 24 635
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
СОсо - честно, не съм избирала. Важното е са се обадиш и си запазиш час. В Кършака е малка клониката, там е обаче зъболекарката:)
Утре ще погледна имена в книжките на мацките и ще ти пиша.
Карагьозов ВЕТ направи голяма клиника в сграда до силозоте до въздушния мост/ надлеза на Кукленско шосе. Дори адресът май се води Кукленско. Надписът се вижда от далече.

# 406
Кастрирай! Аз не бих го търпяла така.
Ами натам вървят нещата, ама нали допреди седмица е бил на АК и продължава да се сополиви. Нали трябва да е здрав? То не е една беля.

# 407
  • Бургас
Дано Харо не почне да се клати така...
Той още е на вълна цокане на врата ми.
Имаше едно клипче във фейсбук с един човек,на когото котката му цока свивката на ръката.Беше написал:"Така се запознахме преди една година."
На някои бушуват хормоните,други се имат за бебета...

# 408
Мария, моля те драсни ми на ЛС каква храна даваше на Харо като беше с разстроен стомах Heart Ако си давала и добавки - също, защото не се оправям с търсачката през телефона ..  Confused

# 409
  • Бургас
Мария, моля те драсни ми на ЛС каква храна даваше на Харо като беше с разстроен стомах Heart Ако си давала и добавки - също, защото не се оправям с търсачката през телефона ..  Confused
Писах.
Редакторът пак ме е поправил в личните съобщения,не могат да се редактират,в началото се опитвах да обясня,че има май два или три вида Роял Канин гастроинтестинал,тази храна,която е за котки с диария давам.Има я онлайн,в лекарските кабинети и ветеринарните аптеки.В зоомагазин я няма.
Другите видове са с фибри(ама е за котки със запек) и с по-ниско съдържание на калории,за дебели котки,поне така мисля,че беше.Попадали са ми няколко вида при поръчка,затова уточнявам.

# 410
Дано Харо не почне да се клати така...
Той още е на вълна цокане на врата ми.
Имаше едно клипче във фейсбук с един човек,на когото котката му цока свивката на ръката.Беше написал:"Така се запознахме преди една година."
На някои бушуват хормоните,други се имат за бебета...
Моята първа котка си цокаше така докато бе жива. Но дрехите. Обичаше страшно пижами и нощници! Понеже спеше в сгъвката на ръката, все едно си прегърнал човек, просто ти правеше мокри петна по цялата пижама Simple Smile
Този и стринка явно трудно се губи понякога.
Както човешките бебета и малко деца, често до късно “сучат” на сън Simple Smile

# 411
Закари мляска на сън. Доста. Но буден не прави нищо такова, за щастие.

# 412
Това с клатенето го прави само след идването ми отвън.. След някакво време в което аз го махам от стаята, казвам "не", опитвам се да му отвлека вниманието.. престава и не го прави повече. Но веднага след прибиране е много напорист - ходи по мен, мяка и а съм си полегнала веднага ме яхва, но е с едно объркано изражение, сякаш и той не знае какво се случва и що за котка му се е паднала в живота 😁

# 413
И от мен - кастрирай! Двете братчета на голямата ни Маца кастрирахме на 7 месеца и половина приблизително, по 3 кг някъде бяха. Бързо и леко мина, сега са прекрасни силни котараци, но все така гальовни, макар да не са вече у нас. Носим им храна и се гушкаме всяка седмица, а получаваме и сладурски снимки от време на време от момченцето, което ги намери и реално има огромна заслуга за спасяването им. Та, не се колебай и кастрирай, котето се мъчи така.

# 414
  • София
pandorina, кастрирай.
На мен само Харо ми се е клател 1-2 пъти на крака.

Не съм имала сучещи котки.
Спас се плюнчеше когато беше притеснен. Само два пъти се е плюнчил, като първият път беше когато го взехме. Намокри цялото ми рамо.
Аш въздиша когато спи.
Оникс се пеняви когато е ядосан. Направо е като болен от бяс. Случи ни се във ветеринарната клиника когато лекаря му даде хапче. Обясни ни човека защо се получава така.

# 415
Pandorina, има билкови успокоителни за периода на изчакване. Не помня името, но бяха в същите капсули като ветомюн или подобни. Изписаха ги на Ади едно време и не бяха скъпи. Ходи питай, имаше ефект при него. Не са хормони, успокоиха само разгонва нето тогава

# 416
Да, ще ида да питам в клиниката. Аз не знам ако трябва нещо да му се дава как ще се справя.. Той не дава даже да му хвана главата за да видя има ли сополи. Веднага почва да се бори.

# 417
Тези бяха вкусни и Ади чак си просеше от тях, питай, в кафяви капсули бяха , колите се отварят и се изисква кремчето вътре

# 418
  • София
Искам да се оплача, защото съм сигурна, че ще ме разберета.
Изгубихме Страх. В събота го докарахме на село да се разходи, както цяло лято правехме, но мъжът ми реши да фрезова двора и от това ли и аз не знам, но се изплаши. Качи се на един навес и само идваше да ни подуши ръката и не позволи да го хванем. До вечерта се гонехме и накрая се отказахме. И друг път е оставал да нощува там, като на следващият ден като огладнее си идваше сам.
Ето това е последната ми снимка в събота от него.

В неделя нямахме работа до къщата, но специално заради него дойдохме. Търсих го с часове, накрая се разревах и той отново се показа на този навес, но отново само ми подуши ръката и не пожела да слезе. Отново си тръгнахме без него.
Вчера беше вече работен ден, затова отскочих за два часа покрай обедната почивка, но не го открих, а този път влизах и търсех навсякъде. Оставих му храна, дали той или другите котки я изяждат обаче нямам представа. Търсих и разпитвах и съседите, никой не го е виждал.
Днес с едната ми дъщеря, която го намери и е нейно коте, сме от сутринта на село. Пуснала съм мобилен нет, за да може и тя и аз да учим и работим, но котарака втори ден не се появава. Не знам какво да направя и се обвинявам, че го доведох, но цяло лято го водехме с нас, беше спрял да се крие така и си лежеше по площадките и идваше да си играе с нас. Двата дни в които ни гледаше от навеса, също идваше до нас, но  просто не искаше да се прибира. Ако знам, че е жив и здрав ще съм спокойна, дори да остане тук, ще идвам да му оставям храна и всичко каквото иска, но да знам че е добре.

# 419
Най-вероятно е направил своя избор.  Уважи го. Оставяй храна и това е. Дори и нещо да му се случи, той това си е избрал. На всички рано или късно им (ни) се случва, важното е как си живял дотогава ...Така ми се иска да можех да осигуря на Франки живот навън...Отново се побърквам от самообвинения, че държа затворено животно и то се обърква и изтрещява в апартамента....

Общи условия

Активация на акаунт