Любители на котки - Тема 166

• 24 638
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Aila, дано се появи жив и здрав.

Помня, че беше писала за чип, но се върнах и прочетох, че не можеш да го проследиш по него.

# 421
Дано все пак Страх да се намери и да може да бъде хванат. Няма да е никак добре да изкара зимата на вън.
Предишната котка идваше с мене на село, но само когато е за повече от един ден. Доста преди тръгване я затварях, за да съм сигурна.
Най-важното е, че е кастриран.

# 422
  • София
Aila, дано се появи жив и здрав.

Помня, че беше писала за чип, но се върнах и прочетох, че не можеш да го проследиш по него.
Да чипа е пасивен, тоест не става за проследяване. И да кастриран е, но той както и друг път съм споменавала на село се държеше като неопитомена котка почти винаги и трудно го хващахме. Последно се препичаше на бетонната площадка и ни гонеше по полянката, но като се опитаме да го хванем беше едно гонене. Явно иска да е тук, но съм сигурна че не осъзнава какво ще му е зимата на студа и без храна. Но пък в крайна сметка, наистина това е отчасти и негов избор, живо същество е, макар че кастрацията не беше негов, а мой избор и ако зависи от мен ще си изкара зимата в апартамента, а после може да е цяло лято тук.
Излизат ми снимки с него в гугъл фото и отново ми се доревава. Вкъщи дори и Шепичка не може да ми оправи настроението. Искам поне да се мерне за кратко, както беше събота и неделя, да знам че е добре. Като дете имах котарак, сибирец, който живееше в апартамент, но едно лято го закарахме на село. Първо го беше страх да излезе навън, после мочна да хайманосва, докато не го намерихме една сутрин мъртъв до оградата. Сега постоянно ми изникват подобни картини в ума...
Всеки ден като идвам тук, идват да хапнат поне 6 селски котки, като 2-3 ми дават и да ги гушкам и галя и мъркат, само моят котарак, който е живял над година в апартамент не идва.

# 423
Каква хубава тема сме имали тук.
В много кратки периоди от живота ми сме били без коте, та от дете имам афинитет към тях.
Запознайте се с Чочи, на почти 5, който дъщеря ми осинови като бебе и се превърна в другото дете у дома.
Снимка от снощи:

И от преди това:

Не е много гушлив, но в мен се гали. Суче си одеалото, за да се приспива, още от бебе е така. Кастриран е и много рядко му се играе вкъщи. В кооперация сме и от около 2-3 години се научи да излиза и да се прибира през терасата, така че не му липсва социален живот;)
Не обича да пътува и е много страхлив.
Погледът му е като на живял много котарак. Страхотен е, като изключим надраните ми чанти и мебели;)

# 424
Дано се намери Страх.

# 425
Приятелка имаше котарак, който си излизаше и се прибираше, а тя редовоно го водеше на село. Той си обикаляше из двора, по покрива...и се връщаше. Веднъж бяхме отишли и трябваше да тръгваме, че тя имаше час за зъболекар в София и бързахме..викаме го не идва. По едно време го забелязахме да си лежи на една греда под покрива. Не много високо, но достатъчно та да не можем да го достигнем. Викахме, примамвахме..не и не. Накрая тръгнахме. Тя каза на съседи там да му дават храна. Не издържа и два дена и газ обратно. Посрещнал я с истерично мяукане, целия в лепки и мръсен...и беше като залепен за нея. Скоро, обаче изчезна...вече в София и не се появи повече. На нея и се искаше да вярва, че някой го е взел, но...май не беше така. Мъчно и беше, но знаеше, че го е оставила той да реши как да живее..Не беше кастриран.

# 426
  • Бургас
Страх харесва свободата.
Надали има котка,която иска затвор.
Гледах по animal planet филм с един котак и един възрастен господин.Котакът бягаше,просто искаше навън.
Подариха му свободата.

За апартамент са ей такива пъзльовци и глезльовци,които си искат кашоните:

Не всяко коте свиква да е в апартамент.
Този глезан мамин,надали ще ми се клати,аз съм мама котка.Чета,ще щом те цока,значи заместваш мама.
Много се плюнчи в такива моменти,стават ми мокри блузите около деколтето.Иначе е с идеално сух нос,не е болен,няма секрет или сополи.

# 427
  • София
Намерихме го!!!

# 428
Aila, дано те изненада приятно, когато отидеш пак на село! Представям си колко ти е свито и тъжно.

Днес Пухи, докато беснееше, реши да провери какво има под шкафа в банята. За миг ми мина мисълта, как се навира бяло коте и излиза сиво коте. Викнах Не, посегнах да го хвана и явно го стреснах..Като настръхна, изви гръб и взе да да хъска заплашително. Малък боец Simple Smile Ще ме направи чистофайница Simple Smile
Сега спи сладко

Много се радвам, Аила! Simple Smile

# 429
Много се радвам! А успяхте ли да го хванете? Защото не мога да си представя как се работи и учи онлайн, като трепериш и постоянно мисълта е другаде. А и мобилният нет не навсякъде е читав и с достатъчно скорост.

# 430
  • София
Да, хванахме го, вече сме си в София. Много сме щастливи всички Simple Smile
Мобилният нет беше добре, иначе имам и нормален нет, но съм го спряла за зимата.
Беше в стопанската пристройка, отдясно на снимката, която му пусках, там го виждах че се крие. Вчера също се навирах там и се качвах в подпокривното, смятах че всичко съм проверила, но не го намерих. Днес с дъщеря ми също се качвахме там, но го нямаше. В почивката преди една среща, на металният навес оставих храна и след срещата видях, че я няма, затова реших отново да проверя вътре и този път го видях, как си стои горе и ме гледа. Качих се по стълбата, която си бях замъкнала, той се опъна ,и бавничко си се навря зад едни бали сено. Прав се оказа мъжът ми, че това е котка и все ще намери къде да се скрие. Не искаше да излиза, но му сипах втора консерва и се подаде за да яде и така успях да го хвана.
Скрит текст:

# 431
Браво! Може би временно да го лишите от зимни разходки. Котките са умни принципно, но понякога не си знаят интереса.

Рози и бодли, много е сладък Heart Eyes

Мария, моля те, малко по-тактична бъди спрямо проблемите на останалите. Не върви като коте е избягало да кажеш едва ли не "моето не би" или като друго коте е разгонено и има проблем да казваш, че вероятно ти не би го имала този проблем.

# 432
Много, много се радвам, че сте го намерили и сте си го прибрали Simple Smile

# 433
  • София
Aila, супер новина. Радвам се, че сте заедно.
Да не нацелуваш Simple Smile

Прочетох pandorina за котарака на приятелката ѝ и се сетих как изпуснах влак заради моя Спас.
Лятно време беше селянин при баба ми и дядо. Прибирахме го есента. Та ще си тръгваме с майка ми от село и започваме да го търсим. Гоним влак. Няма Спас. Обиколихме навсякъде. Накрая пак се върнах в сайванта, викам, няма никой. Не бях включила лампата все още и забелязах някъде във високото едни светещи очички. Кацнал на една греда и само си отваря устата (без звук) когато си чуе името. Той по принцип хич не обичаше да мяука. Май сам слезе тогава. Но изпуснахме влака Simple Smile

# 434
Аз си нямам представа от котки ( вече чета и се уча). Но в котилото на Пухи бяха три котета - бяло, сиво и черно. Нито съм имала идея за коте, нито дали да е мъжко и женско. Той ме грабна. Седмица не излезе от мислите и акъла ми. Имах притеснения, но се втурнах..
Те другите котета, веднага ги взеха, а той си остана глезан на мама още 2 седмици, докато дойде в къщи.
После разбрах, че е мъж, другите са били женски. И четейки, разбрах, зазащо са предпочитани женски котета..

Общи условия

Активация на акаунт