Любители на котки - Тема 166

• 24 619
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Пух ще стане много красив котарак. Имам тъпо питане - породист ли е или е обикновен чаровник?
Не че държа на породисти те, винаги съм имала обикновени котки, просто ми е любопитно.

# 436
Рози и Бодли , стана ми интересно защо са предпочитани женските котки,не съм чела и не съм обръщала внимание на такова нещо? Аз нямам съображения честно казано имала съм няколко котки и по съвсем други причини съм ги взимала а не по пол.

# 437
Макйка му е това..Май породиста персийка.

Но таткото е някой от любимците отглеждани на двора:)
Не е породист. но за мен е най-чаровното:)

КоКо, заради мъжката им природа предполагам. Остра миризма на урината и маркиране на територия!
Естествено, че ще го кастрирам, да е жив и здрав до тогава, но..явно и след кастрация инстикта надделява.

# 438
Ако ще се кастрира някой ден, по-леко процедурата минава при момченцата. При женските си е коремна операция с всички рискове. Навярно се има предвид маркирането от половозрелите мъжки, но при кастрация...

# 439
  • София
Рози и Бодли , стана ми интересно защо са предпочитани женските котки,не съм чела и не съм обръщала внимание на такова нещо?
И аз мислех да питам същото.

От студентка само котараци съм имала.
Октомври миналата година решихме да вземем коте. Мисля писах и в темата с чуденка за едно женско коте, което ми предлагаха. "За" мъжко коте беше в пъти повече от "против" и решихме да чакаме. Имах 19год. котарак и решихме, че другарчето му също ще е момче. Чакахме го 7м, но не съжалявам.

# 440
  • София
Айла, много се радвам, че се намери Страх! Калпазанин, иска да му е широко на сърцето, а не се сеща как ще мръзне и гладува! Hug

И преди съм казвала, изпитвам страх от мисълта за пуснати свободно котки. Да, полезно е за тях - движение, интересни неща - но рисковете не могат да се сведат до нула и бих се обвинявала силно, ако нещо се случи при тези свободни разходки... Но това съм си аз, други са с различен мироглед.
Колежка преди време имаше котарак, некастриран, който си излизаше през балкона - бяха на партера - и си ходеше където иска, а по някое време се прибираше. Тогава съм нямала котка и ми се виждаше забавно като разправя за него. Обаче един ден така и не се прибра...

# 441
Ох, аз се влюбих в коте. После почнах да чувам "ама мъжко ли е?"
"Знаеш ли какво те чака"
И все в този тон..
Та само предполагам по аргументите изтъкнати, освен съсипания материално дом, че е това!

Общо взето на радостта ми, повече чух загриженост за...
Не, че не е важно

# 442
Рози и бодли, не слушай чужди приказки, не виждам нищо лошо в това да имаш котарак в днешно време, когато кастрацията не е проблем.
Майката на Пух изглежда на снимката като екстремна персийска, много съм учудена, че се пуска на вън и че не е кастрирана (на вън без кастрацията е 100% гаранция за забременяване и котета).
Поне за мен това, че Пух е с неизвестен селски или уличен котарак, е много добре. Силни гени, които би трябвало да неутрализират проблемите на породистите котки.
Сега се сетих за нещо - къде изчезна стопанинът на клепоухото бижу?

# 443
Малкият Пух е по-хубав от майка си.

# 444
Знам само, че това е най-хубавото нещо, което ми се случва от години:)
А тази наивна и чиста любов, така я усещам ..Не мога да я опиша.
Малко и много умно животинче..Ако тръгна да описвам, ще е досадно..Пък съм сигурна, че и на вас ви се случва.!

# 445
Чудно Aila.
Рози и Бодли - това е за теб Simple Smile

# 446
Мариета, имала си котенца ?Simple Smile
Не знам как се разделя с тях човек..
Гледал си ги месец - два. А са толкова малки и невинни.
И ти влизат в душичката

Пухи малък и голям Heartpulse

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 20:12 от Рози и Бодли

# 447
Аз моето толкова много го харесах, че не ме интересуваше мъжко или женско е. Не можах да преценя като го взех, защото е малък. Докторът каза, че е мъж и не ме е притеснило това. Урината му наистина мирише повече от на женско коте. Майка ми има женско и от там съпоставям. Взех си два спрея. Един за тоалетната, пръска се самата тоалетна, чака се да изсъхне и тогава се пълни, с каквото ще се използва. Ако е пишкал много, пръскам върху тоалетната от по-високо. И вторият спрей е за неутрализиране на миризми от урина и повръщано. Моят нали повръщаше в началото. За сега съм доволна и от двете. Тоалетната му я чистя сутрин и вечер през седмицата. Когато съм си вкъщи през целия ден, я чистя три пъти. И ароматизатор съм взела за тоалетната Grinning

# 448
  • Бургас
Радвам се,че сте си прибрали Страх,поне зимата да е на топло.Лятото може да го свикнете да се разхожда(ако искате,разбира се).

Рози,какво като е мъжко?
Аз не виждам нещо страшно...
Хари е мъжки.Може да ме е бил яко,но поне не ме е съскал.А този малък герой ми стана много смешен колко е смел.
И аз се влюбих в Харо,явно и той в мен.
Бях решила да си вземам британче,но този го обикнах на мига,в който му видях снимката в група във фейсбук.

# 449
Сега се замислих със Страх. Аз живея на първи етаж. Лятото не си представям без отворена тераса, а комарника едва ли ще му е препадствие тогава. Още повече, че ще има дразнители. От две години на терасата гнездят лястовички. Първата година едно семейство и три поколения. Миналата две семейства и две поколения..То е чурулик..И котешкият инстинкт.

Общи условия

Активация на акаунт