Любители на котки - Тема 166

• 24 616
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Много се радвам, че Страх вече е вкъщи!  Heart

Аз пък предпочитам котараци. Simple Smile Доскоро само такива съм гледала. Големи лигльовци са! Не съм ги избирала. Такива се падаха. Simple Smile Познатите, които имаха женски котки все не бяха случили с тях. Joy От едната маца имах лично ухапване. Аз си бях виновна! Хората ме предупредиха, но не можех да повярвам, че това сладко същество може да е злобно. Joy  С котката на братовчедка ми съм си играла много, но си знаех, че хапе и дере. Не даваше да се гушка. И още една приятелка имаше женска котка - персийка. Тя поне не хапеше и дереше, но пък не беше хич любвеобилна. Когато трябваше да намеря коте за дъщеря ми в кратки срокове, не съм търсила нито по пол, нито по цвят. Единственото условие беше да е малко коте, но вече ваксинирано, за да може да лети със самолет. Така се сдобихме с Дейзи. Ами ... хапе и дере . Joy  Дава да я гушкат само ако тя пожелае. Преслава и Боги поне не хапят и дерат, но са си особени. Боги идва да я гушкам, но рядко, а Преслава изобщо не може да се хване. Когато седна или легна, трите момчета задължително са върху и около мен. Мадамите обаче са с особено мнение. Simple Smile Предпочитат да са някъде на спокойствие. Simple Smile Нищо общо с любвеобилните лигльовци, които на моменти чак ми досаждат. Знам, че има и злобни котараци, но засега не съм попадала на такива. Simple Smile

Рози и Бодли, мисля, че е несъвместимо съжителството на котка и лястовички. Ще ти бъде доста трудно. Ще трябва да помислиш за някакво обезопасяване. Има котешки мрежи за балкони. За прозорците тип ножица има решетки за страничните процепи.

# 451
  • София
Ние също сме на първи етаж, като отдолу има магазини и гаражи, но терасата има полегато като покривче и става още по-ниско. Досега два пъти е падал от терасата, но бързо го намирахме във вътрешният двор на блока. Първият път беше малък и беше валял сняг. Видяхме как се е хлъзнал по снега и е паднал, намерихме го долу свит под една кола. Вторият път, сам беше скочил. Отново зимата, докато бяхме на ски и една комшийка го гледаше. Съсед беше видял как със засилка скочил към паркиран долу бус, но не успял и паднал на земята. Комшийката бързо и лесно го беше прибрала. Макар терасата да е напълно отворена и необезопасена не е опитвал да скача друг път, но иначе се разхожда на нея. Там му е и тоалетната, затова досега цяла зима в спалнята вратата към терасата е полуотворена. Аз съм калена откакто съм с половинката и вече съм свикнала да спя на отворен прозорец целогодишно, сега е още по-забавно с отворена тераса Simple Smile На Шепичка тоалетната все още е в хола, но мисля да я преместя в банята, може би като застудее още малко за през ноща ще местя и неговата тоалетна там.
Ако терасата е по-висока и има риск да се нарани животното в темата са споменавали за обезопасителни мрежи или пък котето излиза само под надзора на собственик.
Страх мирише на обор, според вас дали ще се махне тази миризма или да се опитам да го изкъпя? Имам котешки шампоан, досега малката ми дъщеря го е къпала 2-3 пъти, не е особено долоне, но не е и голяма драма. Бих предпочела да не го стресирам обаче, но пък спи на леглото на едното дете и не ми допада да сменям ежедневно чаршафи.

# 452
С Тути се радваме че Страх си е вкъщи Heart

# 453
  • Бургас
Страх май иска навън...
Моят дзвер пък иска да се гушка и да ме меси.
Такъв кеф е да си имаш на леглото кашон,да лежиш и да виждаш от кашона да стърчат уши...

И да не ти дреме,че вратите на гардероба са отворени,че в леглото си имаш кашон...
Добре,че два кашона вече се скъсаха,иначе съм все едно ще се местя.
Добре,че не ми къса дрехите,всъщност не го интересуват.

Рози,имах женска котка навремето.
И папагали.
Тя ги гледаше с такъв копнеж в очите...Не успя да ги хапне,но искаше.Много се сърдеше,че не я пускаме в стаята с папагалите.
Хари гледа птиченца през прозореца:

Личи си му,че иска да си хване.
И без това майка му казваше Мухоловка,докато влезе муха и е изядена(било вид деликатес за котки...).

И моят спи на кравайче:

Е,сега,събира чаршафите...

# 454

Кокорчо самоубил саксията с котешка трева. Обича и да ака в нея.

Прибирам се преди няколко дни и заварвам тази идилия на моето легло с последните лъчи есенно слънце. Като няма никой е идилия. Има ли хора вкъщи - боят настана. Гонят се, стават на кълбета.

Като не сте ни купили котешко легълце, ние сами ще си направим.

Никога не съм имала претенции за пол. За цвят - да, грях ми е и го знам.
Първия беше некастриран мъжки. Тези двамата не могат да се сравняват с него. Толкова умен беше. Или аз израстнах с него.
Не че тия двамата не ги обичам. Тя си е с характер, той е всеядно бебе на около 3 месеца. И още свикват един с друг. Разпределение на територията и хората от месец и половина. Тя ръмжи майка ми ако мирише на него. Майка ми повече го обича щото е бебе. И с първия беше така - той я командваше.

Аз си обичам повече Феликс. Тя не е имала детство, дойде в нас на 5 месеца. Сега покрай малкото прояде паучове и се опитва сама да си играе с балон.
Сутринта ме събуди да й дам храна. Пробудих се, тя дойде и ми мърка. Обърнах се на другата страна, тя ми хапе носа. Нямаше как, станах и й дадох храна.

П.П.
Тоя клип отваря ли ви се?
https://www.tiktok.com/@alharithfirdauz/video/7006151930581880091

# 455
  • Бургас
Защо да е грях да искаш да си избереш коте по цвета?Аз си харесах Хари заради оченцата.Видяха ми се най-добрите котешки оченца на света.

Хапе си,но за котка чак е кротък.
Аз исках британче или трицветка,но най-много съжалявах,че не прибрах едно котенце,което много приличаше на Феликс,месеше и мъркаше.
Сега ме месят и ми мъркат.Страшен кеф,все тая,че не е подредено.

Смешно звучи,че е самоубил саксията,поне не му се сърдиш,Зуки Су.Обаче ако се случи с някоя от саксиите на майка ми,ще е проблем и Хари не ходи на терасата,а иска...

Кокорчо загладил косъм.
Ще се разберат.Може заедно да са самоубили саксията,щом и на Феликс ѝ се играе...

# 456
  • Бургас
Лично мое мнение, мъжките котараци са по гальовни, защото сме различни полове. Моите хубавици не са така привързани в смисъл гушливи към мен както е сега Косъмчето. Който между другото разбрахме официално, че е мъж и маслинките му(както им казваше някой от групата) вече почват да си заемат местата, ама силно казано маслинки, те маслинченца 😍🤣😍

# 457
Готвя на Франко пилешки карантиийки - шийки, сърца и воденички. Варя ги в автоклавната. Ще му ги направя на пакетчета и във фризера. Той май разбира и е много добър тая вечер. Шийките ще си поиграя да ги обезкостя.

# 458
  • София
Герита, написаното от мен важи и за мъжа ми. Не е от различните полове. И трите момчета го заобикалят и му се лигавят. А женските не отиват при него, особено Боги, която направо бяга като го види. А лошо от него не е видяла. Simple Smile

# 459
Много се радвам за Страх! Този котарак го харесах още, когато се яви в темата.
Аз пък съвсем съзнателно избирам котараци.

# 460
  • Бургас
А майка ми прави на Хари хартиено топче в момента...а не обичала котки...

Герита85,може и да е така.
Голямата ми любов сред всичките ми животинки беше едно мъжко папагалче.
Сега е Харо.Не смеех и да мечтая за такъв гушлив котарак.

Ох,ще изкърти някоя врата,така търчи и гони топче...После ще ядем пауч и ще спим,тази вечер по едно и също време, надявам се.

# 461
Мен Ади си ме избра, бяхме отишли за другото коте по план (което остана при мама), а Бени взех защото е толкова грозен, че никой не пожела да го осинови. Иначе очите ми остават в черни, бели и черно-бели котки. Та в този смисъл, Зуки су, страхотни са твоите.
Вчера се бях захласнала да гледам какви котки има по приютите или се подаряват, нямам място, а ми се иска да са си цяла банда като при Таня или Иси. Иначе и двамата са ми много гальовни, Ади буквално живее отгоре ми, а Бени даже като му кажа името или го погледна и започва да мърка, а ако тръгна да го галя подскача и се надига по-скоро да го погаля Grinning

# 462
И аз се възхищавам на Таня и Иси. Толкова големи сърца имат, толкова споделящи и помагащи са.

Днес чух майка ми да гали Феликс и да я пита какво иска - още едно Мяу или Бау. Казах й, че няма смисъл от повече. Няма да е качествена грижата.
Да, Феликс ще иска папагалче и ще му намеря костите. Кокорчо ще иска мишка или рибки за да ги изяде. НЕ! Аз искам куче но разходките ще са проблем а и ще им е стрес за тях. Надявам се да си остана с тях двамата. Ще се грижа доколкото ми стигат силите.

# 463
  • Бургас
В интерес на истината Хари харесва и баща ми.
Май котките харесват хора,които пък обичат котки.Само при него се е качвал да легне,на него драска по вратата на банята и чак скача към вратата...Ще я разбива,от любопитство какво се прави в банята.

И аз искам още едно Мяу,а Бау трябва,че синът да спре да се плаши,но...особено за куче не съм навита.
Коте искам едното от бабините(мъжко се оказа) или онова,което се глези на всички,май още е малко,за да се разбере какво е или е женско...Никак не е ок на тийн котарак да водя малко женско коте.
Вероятно е и Харо да ревнува...

# 464
И аз искам куче! Някак усещам, че с куче по-лесно ще се разбера. Но не смея.. Връзване си е, сама съм... Ще си се гледаме с Франки белята. Така съм го кръстила.

Общи условия

Активация на акаунт