Паническо разстройство - 52

• 55 283
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря за отговора.
Да, чакам да подействат лекарствата.
Ама аз не съм казал да правите като мен бе, хора. Аз не съм пример. За жалост бих бил, но методите ми не са добри, и не ги препоръчвам. Но пък отдавна нямам никакви прояви и не пия нищо. А вече и витамините спрях. Тренирам активно и гледам да не се впрягам за нищо. Съжалявам, ако съм повлиял зле като мнения на някой.

Нещо не съм го написала ясно може би, но аз не съм го направила нарочно, следвайки съветите ви. Тогава даже не знаех за тази тема.. Просто хипогликемична криза отключи паник атаките при мен.

Да питам - АД може ли да се пие вечер? Аз 2-3 часа след приема се чувствам като парцал. Ако е през нощта, сигурно ще е по-леко.

Chikitta, не мисли, че трябва да се "примириш". Но трябва да приемеш, че си такава - склонна към тревожност по каквито и да е причини. Можеше да се родиш с диабет и цял живот да взимаш инсулин. Но има какво да се направи. АД ще поеме и когато се почувстваш по-добре, е много важно да работиш за себе си. На мен много ми е помагал спорт и четене/слушане на всякакви статии, подкасти, лекции от специалисти. Психотерапия също. Тревожното/паническо разстройство е много голям урок. Ще се научиш да се грижш за себе си, да се пестиш, ще знаеш, че си по-чувствителна, което има и много хубави  страни, ще взимаш мерки навреме за себе си.

Edit: Допълвам, че не само на мен спортът много е помагал. Има проучвания, които нареждат редовното спортуване наравно с антидепресантите като ефикасност при депресивни и тревожни разстройства.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 10:28 от happily_ever_after

# 496
Благодаря на всички, които пишат. Аз говоря за физическите симптоми, ако само ми е нервно или съм притеснена е едно и мога да го търпя. Обаче, непрестанното виене на свят, това, че съм като парцал, че не смея да изляза сама, че нямам сили за нищо, това ме мъчи. Винаги съм била супер издръжлива и това в момента сякаш не съм аз.

# 497
Благодаря на всички, които пишат. Аз говоря за физическите симптоми, ако само ми е нервно или съм притеснена е едно и мога да го търпя. Обаче, непрестанното виене на свят, това, че съм като парцал, че не смея да изляза сама, че нямам сили за нищо, това ме мъчи. Винаги съм била супер издръжлива и това в момента сякаш не съм аз.

Не проследих - АД взимате ли? Като се натрупа, физическите прояви първи ще изчезнат.

# 498
Възможно ли е приема на мелатонин, да предизвика ПА, и ПР? Питам, понеже преди да получа ПР, доста дълго време го приемах, с години, понеже бях развил хронично безсъние. Проблем ли ще е отново да започна да го приемам, и то в доза от 1 мг?

# 499

Не проследих - АД взимате ли? Като се натрупа, физическите прояви първи ще изчезнат.
Да, взимам Мисол (Золофт на друг производител) + 1/4 ксанакс. Почнах с 1/4 два пъти на ден - 4 дни, после 10 дни 1/2 два пъти на ден. Сега, от седмица взимам цяло хапче веднъж на ден. Просто бях чула, че след 2-3 седмици се усеща резултат, но може би след започване на цялото хапче.

# 500

Да, взимам Мисол (Золофт на друг производител) + 1/4 ксанакс. Почнах с 1/4 два пъти на ден - 4 дни, после 10 дни 1/2 два пъти на ден. Сега, от седмица взимам цяло хапче веднъж на ден. Просто бях чула, че след 2-3 седмици се усеща резултат, но може би след започване на цялото хапче.

И аз съм на Золофт, но от няколко дни и е кошмар.
Предишния път не си спомням да е било чак толкова зле, но тогава взимах Ципралекс.
Вие би трябвало скоро да се почувствате по-добре, но няма да е с вълшебна пръчица, а постепенно. Още малко потърпете. А Ксанаксът не облекчава ли? Аз съм без него и затова мисля, че ми е толкова зле.

# 501

И аз съм на Золофт, но от няколко дни и е кошмар.
Предишния път не си спомням да е било чак толкова зле, но тогава взимах Ципралекс.
Вие би трябвало скоро да се почувствате по-добре, но няма да е с вълшебна пръчица, а постепенно. Още малко потърпете. А Ксанаксът не облекчава ли? Аз съм без него и затова мисля, че ми е толкова зле.
С ксанакса определено е по-добре. Явно при всяко вдигане на дозата на АД обаче, има напасване. Дано скоро се подобрят нещата.

# 502
Здравейте имам паник атаки , от месец пия флуанксол чувствах се добре , но последните 3 дни имам тревожност мога ли да взема нещо да се справя с нея ?

# 503
Възможно ли е приема на мелатонин, да предизвика ПА, и ПР? Питам, понеже преди да получа ПР, доста дълго време го приемах, с години, понеже бях развил хронично безсъние. Проблем ли ще е отново да започна да го приемам, и то в доза от 1 мг?

На мен ми изписаха мелатонин при безсъние предизвикано от ПР. Не мисля, че има проблем да го пиете.

# 504
Здравейте имам паник атаки , от месец пия флуанксол чувствах се добре , но последните 3 дни имам тревожност мога ли да взема нещо да се справя с нея ?
Мисля че само флуанксол не е достатъчен, но Георги да каже. Аз го взимам в комбинация с АД.

# 505
Мисля че само флуанксол не е достатъчен, но Георги да каже. Аз го взимам в комбинация с АД.
По принцип може и сам, но рядко го дават. Повече при някакви обсесии и психози е сам.

# 506
Здравейте. След около час ми предстои зъболечение с упойка за вадене на нерви. Но пих аналгин и още не съм взела Ципралекса, исках да има разстояние между двете. И сега не знам кога да го пия, по принцип около обяд го вземам, но ако е преди зъболекаря ми се струва много близо до упойката, а след това тя ме държи няколко часа. Не знам как да постъпя, ще се отрази ли зле ако го пия чак към 16-17 часа? Или изобщо как е най-добре да постъпя според вас?

# 507
Здравейте група днес пропуснах да пия хапче ,пия Есобел 10мг .. пия го сутрин тъй като съм сама с детето и можах да си го взема чак сега ,психи ми беше казала ако забравя да го пия до 12 после не ,но се чудя ако не го пия 1 ден ще стане ли нвщо ,тъй като до сега не съм пропускала от 6 месеца го приемам

# 508
Много пъти съм забравяла или пропуснала умишлено заради операции и лечение с други лекарства и за по 1 ден и за по няколко Ципралекса и никога не съм имала проблем. По- добре пропуснете, отколкото да го пиете в комбинация с предстоящата упойка

# 509
Здравейте, изписаха ми Золофт, със социална фобия съм, гадене, страх, золофт хубав медикамент ли е? И след колко време започва да действа? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт