Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда Тема 2

• 34 217
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • Кърджали
Рвни сега порових още повече. На повечето места го дава като рак, рачешка черупка. Тук таме като врата към Рая го наюерих сега и някъде като красота.

# 616
  • Яко в Матрицата...
Алекс, сигурно зависи кой какъв смисъл влага.
Харесва ми врата към рая. Ългаз и Джейлин - галипиращ кон към вратата на рая Grinning

# 617
Наистина Седа измисли един лабиринт , в който ние влязохме и не търсим изхода . Много интересен сериал , напомняше ми на Туийн Пийкс , никога не бих се сетила за Името на розата ( чека съм и книгата , гледала съм и филма , не мога да кажа ,че е от най любимите ми ) .
И все пак не ми харесва ,че Енгин изведнъж стана толкова умен , решителен и силен. Не разбирам защо се сърди на всички , той уби и трябва да плати , не да отмъщава на всички . Да , знае много за тях , но ми е неприятно ,че точно на Джейлин иска не само да отмъсти , но наистина е бил близо до нея , споделял е нейните тайни , но никога своите , някак си болно и зловещо ми изглежда .
Не знам дали да се радвам за сезон 2 , за какво им е ? Ще вземат да съсипят хубавата история .

# 618
  • Яко в Матрицата...
Фили, и аз съм със смесени чувства за втори сезон. Дано да имат материал за него.

# 619
Рени , помниш ли Ичердето ? Изкараха си 1 супер успешен сезон и приключиха достойно .
Всъщност той не беше оригинален турски , беше по мотиви на американския с Лео ди Каприо и още куп звезди Човек отвътре ( Вътрешен човек ) , любим на мъжа ми , не знам дали беше официален римейк Ичерде .
Но със сигурност Присъдата е с оригинален и ще бъде жалко заради сезон 2 да го развалят .
Впрочем има ли миналия епизод на бг , че зарибих една приятелка млада прокурорка и тя го чака , а английският и не е много добър , руски не знае .

# 620
  • Кърджали
Изобщо не искам втори сезон. Втоеите сезони често са ми разочарование.
Не че няма да им се радвам на играта, но не искам.да похабят тази енергия в провлачване за много серии.
Едим сезон, добре разказана история е достатъчно.
Но то па кой ли ме пита

# 621
  • Яко в Матрицата...
Помня, Фили! Екстра си беше само с един сезон. Ама после 4 сезона Чукур направи Япъма Joy

Алекс, никой не ни пита. Хората семейства хранят, а ние само зяпаме. Днес е това дози, ако спре да ни харесва, минаваме на друго…

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 12:07 от Reni - BG

# 622
Алекс, благодарности за имената. Flowers Rose
Според мен, като се изключат Джейлин и Ългаз, Сема иронично играе с другите имена. Имам предвид заплахата на Енгин, че всеки ще се изправи пред убиеца и мръсника в себе си. Брррр ... Косите да ти настрахнат.
А Джейлин наистина е като черупка, която е затворила в себе си трудностите в живота си и играе  силна жена, но е мнооого уязвима.

# 623
Ами не знам дали винаги имената са от значение в сериал или книга , Енгин е хубаво име  , те всички имена имат значение ( включително и нашите ) . И значенията са все красиви .
Аз харесвам турските женски имена , които завършват на А , по близки са ни . Например Нева много ми харесва , даже славянско ми звучи .
Не познавам турци ( нито бг , нито от Турция ) , но съм чела как хора със смесен брак търсят компромис за имена . От женските харесвам Нева ( за първи път го чух тук в Присъдата , иначе за река Нева си мисля ) , Лара , Ела , Мира , Еда, Майа , Мира , Дениз , Селин, Айлин . Много красиви и европейски  нали ? На кой му пука какво означават , сигурно нещо хубаво Grinning
Джейлин никак не ми харесва , ама сигурно на турците им харесва Grinning
Който знае да разкаже за турски имена и значението им .
От мен ( от преди ги знам )
Каан - хан
Пънар - извор

# 624
Цитат
Скрит текст:
Проверих  из турски  сайтове.за знапемията на имената
Енгин - просторно море, обширно място, което не може да се обхване с поглед.
Джейлин - дава ми го като рак.Съшо врата към Рая, красота, невинност, любима
 Ългаз - бърз бяг на кон; име на планина ;атака, нападение
Зафер - победа, да постигаш целите си
Йекта - единствен, неповторим
Инджи - Перла
Айлин - ореола около луната
Гюл - роза
Парс - Леопард ( сравнително рядко име в Турция)
Нева - звук, хармония, просперитет, богатство, сила
Чънар - дървото Чинар, също така издръжлив и силен
Метин  - Издръжлив, силен, здрав
Мердан - човечност, честност
Ерен -  Човек със силна интуиция,  смел
Осман - вид птица,дракон, огнен човек
Лсчин - вид орел, нападателен, агресивен
Седа - Глас, ехо
Парла - блести, свети, бъди известен, нека всички те познават
Алексaндра Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus за значението на имената- мерси!
И аз съм резервирана към реализация на втори сезон. Например японски,тайвандски,корейски, тайландски  и др.източни сериали (по които турците правят и съчиняват много адаптирани истории - виж Неверния ) са с продължителност 16-20 серии и то по 60 минути. Снимат непрекъснато, работят нон-стоп, почти нямат предсрочно прекратени сериали. Историческите им са по-дълги 40-60 серии. Вярно е, че имат и т.нар.семейни сериали, които се излъчват след обяд и те са вече боза и са по-дълги, там има доста "съчинения по картинка"Smirk.
Но да си дойдем в наши води - похвално е, че този път са решили да направят реверанс към зрителите и няма да има дву- седмична пауза.
Тази серия ми заприлича на партия бридж - картите са раздадени, анонс има, чакаме разиграването и кой ще направи робер, за да спечели играта.
До утре, дами! Flowers Tulip Бъдете здрави!:four_leaf_clover:

# 625
Аз не бих обобщавала за "всички втори сезони" са еди-какви си. Нали сценаристите са различни. Сема има четири сериала с по 100+ серии. И само един, който беше с 10 епизода - Zemheri.

В момента в челната десятка има само три сериала 1-ви сезон, без Destan - излъчена е една серия.

Скрит текст:

# 626
  • Кърджали
Аз и за други сериали,  други теми съм споделяла това си мнение. Обикновено вторите сезони се разочаровам. До степен дори любимият ми актьор да не е достатъпна причина да гледам.
Та, затова първо предварително си подскапам като опарвна зсгпвори ли се за втеори сезон на сериал, кокто харесвам.
Но рибатане оше в морето. Ясно, че  ако успеят да задържат нивото на сериала, ако запазят интересна историята, аз ще съм на първа линия за гледане. И основателна причина в размер около 1.83 си имсм., 😉🔥

Нещо друго...
Парс, когато тихо, кротко предупреждаваше Енгин да  си кротува, за да не му се случи случка, изброи няколко случая ( май клиемти на Седа, щото той нея проучваше след изнудването),случаи нансънителни смъртни случаи в затвора. Последният - похапнал си баклава умрял (помним кой е и от кого беше баклавата. Та де запитах, ако Седа (лелята) има общо с тях и явно е помагала  тези инжидентни смътни случаи... То има ли нешо общо с Дядо Мердан? И ако има, той защо не знае за тези изнудвания? И ако знае защо ги разрешава? Ако не знае, защо не знае? Изобщо, да вземат да ми оставят прокурора на мира. То Джейлин му е предостатъчна като главоболие...

# 627
  • AMS

Благодаря за интересните постове, преводи и разяснения!!!
Много силна финална сцена!!! Разревах се!!!

Благодаря специално за "Името на Розата"!!!
Имам я, като специален подарък заради името,
но колкото и пъти да я отварях не стигнах далеч.
Останах си само с името.

Надявам се, с вашата помощ, да разчета Оскар Уайлд  
“İnsanın kendine yüzleşmeye yüzü yoksa; başkalarının hatalarıyla oynar durur.”
и да го свържа с хаштага "Yüzleşme".

Позволявам си да отбележа,
че ме върнаха на първото появяване на Парла в басейна,
когато научи какво се е случили с Инджи.

Нали гледах няколко пъти първите 6 епизода, та се сетих пак за първия.
Делото на което Енгин и Джейлин като адвокати бяха срещу Йекта.
Тогава Джейлин дойде в последния момент и Енгин ѝ даде снимки.
Каза, че ако се разбере как са се сдобили с тях, ще стане лошо ...  
Джейлин предостави снимките на съдията, като нови доказателства,
и така спечели делото ...  
Имало е сигурно и други подобни случаи в практиката на Джейлин и Енгин,
така, че не е било нужно да я следи и записва.
Той просто сега използва всичко и всеки.

За това как Енгин е разбрал за убийството на Зафер -
ви пусках снимките с телефона на Чънар в кошчето
и къдравия силует минавайки покрай него.
На екрана на телефона е изписано - Peder Bey,
та се чудя това Метин ли е, или ...  

# 628
  • Кърджали
Днес се опитвах да намеря този житат как е преведен на български, но не успях. Нишо от което намерих не ми звучеше подобно.
Та аз си го превеждам от турски така : "Ако човек няма очи да се изправи срещу себе си, ще си играе с грешките на другите"

# 629
За това как Енгин е разбрал за убийството на Зафер -
ви пусках снимките с телефона на Чънар в кошчето
и къдравия силует минавайки покрай него.
На екрана на телефона е изписано - Peder Bey,
та се чудя това Метин ли е, или ...  [/i]

Може да е Сердар. Първо Чинар му звъня да пита къде е, но трябваше да затвори. Може Сердар да се е опитал да се свърже с него и така да се е свързал с Енгин. А Енгин не знам с какво държи Сердар. Енгин в момента няма пари. Не знам какво печели Сердар, като докладва стъпките на приятеля си и всичко, което прави на Енгин.

Аз не разбрах за Ерен и жена му - Жена му затвора ли е била, мъжа ли е бил затвора. Кога е зачената Тулче. Явно Тулче иска да прилича на баща си, който не й е баща, ако той е бил престъпник и тя да е....

* Един коментар за Нева да допълня - излезе, че е корумпирана, някакви престъпници са се свързали с нея.
Чудя се дали дядото не е една партия с Нева.
Професорката, която все е много заета, лично дойде в кабинета на Йлгаз да го предупреди, че дядото има сметки за уреждане с някой.
Чудя се тези сметки с кого са. Да не би още от самото начало конфликта да е бил Мердан-Зафер, и Метин да се е покрил. Как Зафер знае за бившия шеф на полицията, но не и за Метин...
Защото ако сметките за утеждане са със семейството на Джейлин, те са уредени, стига Джейлин да не се меси и разследва. Но се надявам да са срещу някой друг.
Зафер и Мердан по едно и също време ли са влезли в затвора? Дали има връзка между делата.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 06:39 от kukli4ka456

Общи условия

Активация на акаунт