Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 167
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро!

Не ме отчайвайте, имаме нужда от правителство!

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 10:52 от gadamer

# 376

Тук съм. Здрави. Пупу.

# 377
Добро утро!

Не ме отчайвате, имаме нужда от правителство!

По принцип да, но тази политическа криза в момента действа и отрезвяващо, иначе в някакъв момент започват да се чувстват всесилни и всемогъщи. Лошото е, че се случва в най-неподходящия момент, когато имаме нужда от твърда ръка и категорични решения.

# 378
  • София
Добър ден. Това ми е най-смисленият 10ти ноември от 1989-а насам. Тествах слюнки и плюнки, всичко мина за 22 минути, което е нищо срещу 19 деца и класна, доволни, че са пак в училище заедно и нормално. Та, честит 10ти ноември от мен за тези, които имат своя си идея защо е значим.

# 379
  • София
Тук в болницата още не знаят ще можем ли да гласуваме. На теория може да ме изпишат преди това, ама може да се окажа в карантина? Много не обичам така административни неразбории да има, амааа...
Иначе съм добре, със системи съм, но нямам Т и сатурацията ми е добре.

# 380
  • София
Добър ден. Това ми е най-смисленият 10ти ноември от 1989-а насам. Тествах слюнки и плюнки, всичко мина за 22 минути, което е нищо срещу 19 деца и класна, доволни, че са пак в училище заедно и нормално. Та, честит 10ти ноември от мен за тези, които имат своя си идея защо е значим.
Еми честито!

И аз тествах плюнки - супер лесно е, но според мен напълно необходимо да има присъствие на родители, най-малкото от съпричастност и да се види, че всички ни е грижа. Беше готино, признавам си. И няма нищо общо с ДО. Ама нищичко.

# 381
  • София
Браво, момичета, много се радвам на споделеното! Дано направите пътека и за големите класове след успешно тестване и учене!

# 382
  • София
Силно се надявам да стане за всички деца. Още повече, че по-големите спокойно могат да се справят и сами. Ясно, че там ще има и факторът "всеки да си покаже хормоналните простотии и килишлъци", ама това си е в реда на нещата.

Стискам палци разумът да надделее поне за това и да се върнат всички деца в училище скоро.

# 383
  • София
Беше много мило и при нас - децата са щастливи, че са заедно отново и се изживяваха като алхимици. Според мен още един-два опита и спокойно ще се справят съвсем сами.

# 384
  • софия
Браво на вас, Миленита и Аш!
Бърди, точно така, отчет всяка стурин!
Лейди? Рейни?

Ние нямаме ток Simple Smile
Планирано спиране-моля ви се, до 16,30. Попитах ги защо не го правят през ноща като е за толйова дълго, все пак в пандемичното съществуване ние работим и учим отвкъщи? Отговориха ми, че щом информацията не била стигнала чрез разлепяеми съобщения до мен , трябвало да проверявам сайта на чез.
Значи ако не сте разбрали-ставам, не си оравя кафе ( щото няма ток) и проверявам на сайта докога няма да имам ток. Това фейс, инста, тикток, снн, ббс са глезотии.първо Проверяваш чез, планираш си графика според тока и започваш деня…то и вчера нямахме, и по оня ден също….
Изпитите на малката имат такива рестрикции…..как да обясниш на световна организация, че не си чийтнал ами ти е спрял тока?
Нея я оправихме вързахме я към батерия една голяма, ама ….
За капак, започват строеж до нас и цял ден багери ще ми копаят и едни огромни самосвали ще се влачат напред назад,. А! и колата ми е блокирана зад гаражна врата….абе мани ги тия, тузарски квартали, глей кви са смешни….
Ауууу много съм изтрещяла…. Лелееееее ама много много

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 12:11 от Амели

# 385
  • София
Момичета-доброволки, споделете още малко инфо. По един родител-доброволец ли бяхте на паралелка или повече? Има ли промяна на транспорта, така че децата да стигат в училище по-рано от редовното време, за да се извърши тестването преди часовете? Или е за сметка на първия час?

# 386
  • София
Момичета-доброволки, споделете още малко инфо.

По един родител-доброволец ли бяхте на паралелка или повече?
- по двама минимум (такова беше изискването)

Има ли промяна на транспорта, така че децата да стигат в училище по-рано от редовното време, за да се извърши тестването преди часовете?
- не

Или е за сметка на първия час?
- първият час започна, когато свършихме тестването - в 9:00, 9:05. Ако няма някакво пренареждане, предполам, че си е свършил по график. Не са ни казали да взимаме децата по-късно от обичайното. Но не зная дали не е направено някакво скъсяване на междучасията и т.н. Довечера малките ще кажат. Каквото и да е днес обаче, от понеделник може да не продължи така, да решат да пренаредят междучасията или да удължат малко деня (т.е. днес е било малко тестово).

# 387
Амели, не знам къде сте ситуирани, но ако сте близо до Ливадите може да дойде дъщеря ти у нас. Нета ни е доста бърз, е малко условията са походни, но поне няма да има прекъсвания.

# 388
Много се радвам, че е минало гладко тестването.

Да дадат отчет и другите болнички? Успяхте ли да пуснете изследвания и снимки?

Амели, миналия месец у нас беше като дискотека. Включваха и изключваха тока на 5 минути. Някаква профилактика било. Защо през деня я правеха и защо отне седмици, не знам.

# 389
  • София
В нашия клас се стремим да сме по трима доброволците на ден - по-стегнато и бързо става.
По съвет на Кодзилата, който мернах в сурат-тефтеря и ми се стори полезен, гледах да се базикам менторски с децата - като си почистиха ръцете с дезинфектант, преди да започне тестването, ги питах виждали ли са по филмите лекарите как влизат в операционните с вдигнати ръце и не пипат нищо, та и те така да правят. После някой от другите възрастни им каза да си "бъркат супата", докато бъркаха с клечката и т.н. Мисля успяхме да постигнем някакъв hype на интересно и забавно.

Общи условия

Активация на акаунт