Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 161
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • софия
Амели, не знам къде сте ситуирани, но ако сте близо до Ливадите може да дойде дъщеря ти у нас. Нета ни е доста бърз, е малко условията са походни, но поне няма да има прекъсвания.
Благодаря ти, Титина. Засега сме в оправили-просто сме вързали батерията към нея, а баща и ще ходи в офиса.

# 391
  • София
Ще се пиша и аз доброволец, когато му дойде времето. Дано да е по-скоро.

# 392
  • София
Говорих сега с една майка с дете първолаче при нас, също е минало стегнато и бързо, не е имало положителни резултати, запопнали са си нормално учебния ден. Дано продължи така и да стигне и до нас бързо.

# 393
  • София
Амели, започнаха ли изпитите на твоята девойка? Стискам палци....
Ние пък вчера цял ден бяхме без вода... С щерките сме вкъщи, и се наложи на бегом да ходя до най-близкия хипермаркет за туби с вода Simple Smile

Бързо оздравяване, момичета. Дано гадния визрус мине бързо и без последствия.

# 394
  • софия
Благодаря ти, rosi_tka,, и на твоята девойка силно стиснати палци!
Почнаха, та даже и приключиха, остана още един само.на мен само слушане и планиране ми се зави сеят,  предсатвям си на хлапетата какво им е ….. сма пък и така трябва да са устремени и вдъхновени!

# 395
  • Отвъд алеята зад шкафа
Амели, какви изпити? Да стискаме палци?

# 396
  • софия
Амели, какви изпити? Да стискаме палци?
Оооо колко мило! Благодаря ти много!
Кампанията по кандидатстване наближава ( някои даже са я започнали вече)  та в тая връзка всякакви изпитни екстри!
Стискамето на палци винаги е хубава подкрепа Simple Smile много мерси Simple Smile
Стискайте и на rosi_tka Heart и на prizma Heart

# 397
  • София
Ето ме, минах през Ковид зона в Токуда. Реших, че ще ми е лесно, защото е само платено или с фонд. 40 човека!? Хора... 40 на брой. Изследването е 201.50 стотинки (минимално, ако не ти назначат и друго). Докато чаках приеха 7-8 човека. Положението е доста страшно, едната жена за малко да припадне в чакалнята.
Аз съм добре, почти няма изменения, освен тромбоцитите и CRP, което 9. Снимката е чиста. Лекарката на смяна ми изписа АБ, като я попитах на базата на кое, ми заяви, че е профилактично. Обяснявахме се, че аз профилактично пия Вит Ц, не АБ... накрая ѝ казах, че ще го започна, ако пак вдигна температура. Иначе беше интересно, до сега само по телевизияра бях виждала "нинджите", но ви уверявам, че всички бяха с плътно облекло, очила, 2 чифта маски, шлем, 2 чифта ръкавици.
Заговорих се с 2 от тях.. питат ме " - Ваксинирана ли сте" ; Отговарям - "Да", следва " А защо не се ваксинирахте"... 2 мин. неловко мълчание, последвано от смях и обясниха- аааааааа ние така сме свикнали да идват тук само неваксинирани.
Но да знаете- бавно се минава, защото се чакат резултати, отне ми около 3 часа Sad Следваща контрола- след 20 дни. Не мисля да включвам дори аспирин протект, няма данни.

Тестовете при нас- минали са за 20 мин. в понеделника. Очаква се вече времето да се намали.

# 398
  • София
ЦРП 9 не е чак такъв проблем. Вирус караш все пак.

А за АБ - не знам. Не трябва ли да слушаш док?

# 399
  • София
И при нас днес е ад, приемат на кило от зелената зона долу. Много болни има.

# 400
Рейни, не съм лекар, нека Лейка да каже.... Ама така съм чувала, че аспирин протект, антистенокардин поне задължително се пият докато си болен от Ковид. После с всички изследвания си пусни освен ПКК, задължително Д димер, феритин, чернодробни ензими, ЛДХ, коагулационен статус, креатенин, прокалцитонин. Абе около мен това чувам, че карат миналите Ковид да пускат. Ама все пак Лейка да каже. За антибиотика... Не знам дали все пак да не го вземеш. Много бързо, светкавично, се влошават хората.

# 401
  • София
Рейни, не съм лекар, нека Лейка да каже.... Ама така съм чувала, че аспирин протект, антистенокардин поне задължително се пият докато си болен от Ковид. После с всички изследвания си пусни освен ПКК, задължително Д димер, феритин, чернодробни ензими, ЛДХ, коагулационен статус, креатенин, прокалцитонин. Абе около мен това чувам, че карат миналите Ковид да пускат. Ама все пак Лейка да каже. За антибиотика... Не знам дали все пак да не го вземеш. Много бързо, светкавично, се влошават хората.
Всичко това е пуснато и в норма + ТСХ, ФТ4, че съм с Хашимото. Проведох консултация с братовчед ми, анестезиолог в Ковид отделение + групата с Медицински съвети от лекари за Ковид 19. Единственото е- Аспирин протект, за което срещам противоречиви мнения. Отделно имам изследвани тромбофилии и само 1 мутация на MTRR 4G/5G. Лейка с удоволствие бих чула мнението ѝ, стига да не я затормозява.

# 402
  • в страната на чудесата
Колко са тромбоцитите?

# 403
Пропусна да кажеш в какъв тъмен коридор е ковид приемната на Токуда и как болните са наблъскани в него. Аз съм силно разочарована от спешната им помощ.

Бързо оздравяване!

# 404
  • София
Лейче, пратих ти на лично резултатите. Благодаря Simple Smile

Сега видях коментара на дриймингфлай- Да тъмно е, но е просторно и успявах да се разходя. Като цяло персоналът беше усмихнат и обясняваше много. Аз се стресирах от многото хора и особено тези, които бяха за прием, честно, не искам да виждам в отделенията какво е Sad Виждала съм снимки от другите Ковид зони и тази ми се видя направо с 5 звезди, но като си имал ниски очаквания е нормално. Ти защо си разочарована?

Общи условия

Активация на акаунт