Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 069
  • 739
  •   1
Отговори
# 105

Ох това за дублирането на филмите ми е болна тема. Никакво обяснения нямам освен, че нарочно се прави и целта е затъпяване и неграмотност.

Ама то трябва да имаш и някакъв морал, а не да се гонят само рейтинги и пари. Иначе са майстори да си докарват статистиките. И комичното, е че се оказва, че има двама първенци по рейтинг в една категория от двете телевизии. Разликата е пипълметричната фирма. На която е платила съответната телевизия. Wink Много са смешни и жалки. А качеството, което докарват в момента е под нивото на река Дунав в сантиметри. По-старото поколение ще ме разбере.

# 106
  • София
'щото не беше ясно отначало...

Вече е само една пипълметричната фирма, другата (световната) нещо я хакнаха прeди една година, та остана само по-корумпираната.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 17:57 от Sharky*

# 107
'щото не беше ясно отначало...

Вече е само една пипълметричната фирма, другата (световната) нещо я хакнаха прди една година, та остана само по-корумпираната.

Хаххахахах, аз от по-отдавна не гледам Бг телевизии.

# 108
  • София
Много са смотани наистина. Цяло лято канеха Мангъров да плюе по ваксините и да забавлява народонаселението от екрана, с което си "вдигаха" рейтинга, а сега изведнъж всички, видиш ли, утихнаха в провакс. Но продължават популистки да показват родители, разгневени от факта, че децата им няма да могат да консумират храна и вода 30 мин. преди теста Rolling Eyes.

# 109
Слугинаж пълен. Толкоз пък да ми се драйфа от тая пасмина, че....
На едно от първите местата са ми по противна гилдия, начело с политиците...

# 110
Аз проучвам гимназии и тестове за входно ниво в друга провинция. Все едно сме в други страни направо. Толкова да се различават нещата от една провинция в друга..

От години гледам една страхотна частна девическа гимназия, но нито местоположението ни устройва като градове, нито таксите им от над 30К+ на година, без интернат (т.е. спане там, храна и транспорт). Другото, което би ни устройвало и не е девическо, католическо и френско е със почти същите такси ( 25К) за учебната година, а не предлагат и транспорт...
Едно дете имаме и не можем да си позволим частно училище...

# 111
  • в страната на чудесата
Аш, аз днес опитах у дома теста с плюнка, да видя как ще стане. Голям смях падна - трябва първо да се изкашляш, в упътването пише да направиш “куа-куа”, та да дойде плюнка от гърлото. После плюеш в една хартия, бъркаш, минаваш с буфер, после размазваш едни плюнки върху плочката. Чертата Т е доста бледа. Абе ще мажат там... децата трябва да са ръкавици, ама не знам ако са големи как ще е.

# 112
Аз проучвам гимназии и тестове за входно ниво в друга провинция. Все едно сме в други страни направо. Толкова да се различават нещата от една провинция в друга..

От години гледам една страхотна частна девическа гимназия, но нито местоположението ни устройва като градове, нито таксите им от над 30К+ на година, без интернат (т.е. спане там, храна и транспорт). Другото, което би ни устройвало и не е девическо, католическо и френско е със почти същите такси ( 25К) за учебната година, а не предлагат и транспорт...
Едно дете имаме и не можем да си позволим частно училище...

Работете повече.

# 113
Благодаря Веси.

# 114
  • София
Абе, Лейче и аз така си правя тия домашните, които са с бъркане в носа с клечка. Четеш първо едно упътване с шрифт 6, за което и млад човек с идеално зрение трябва да сложи очила. После бъркаш с клечката в едната ноздра, после в другата. После натриваш върху картата, като подпъхваш от гнездо А в гнездо Б (или обратното, не помня). После капеш 6 капки реактив. После завърташ няколко пъти накрайника и в двете посоки (поне няколко пъти). Затваряш картата и зачакваш. И накрая - една бледа лилава лента получавам. Еми така ще е и с другите тестове, а тестове на учениците се правят по цял свят, само при нас ли трябва да е драма. След втори опит децата ще го правят със затворени очи.

# 115
  • София
Опитвам се да схвана, ама не мога. Ваксините са безопасни, напълно. Че и предпазват. Кое е това, което им е толкова страшно, че да се сменя град и държава, съвсем искрено не схаващам. Да бяха нещо вредно, което ще направи някаква беля, да го разбера. Ама те по-безвредни от аспирин и доказано те пазят от умиране.
Или все още има съмнения в качествата им?

# 116
Конти, погледни в интернешънъл скул. Въпреки, че и там цените са в този порядък.
За католическите, погледни им програмата. Мисля, че всеки петък имат меса - 2 часа и нещо, а и децата католици са с предимство

# 117
  • в страната на чудесата
Аааа да, децата ще се оправят по-лесно, ще мажат и ще се смеят. Мога да ти кажа, че тези с бъркане в носа са доста по-лесни. Мен винаги ме е било много гнус от плюнките и храчките...
Аз въобще не знам дали ще се стигне до големите де. Пък и моето с ваксина, та няма да маже...

# 118
Титина, гледам навсякъде.

Просто трябва да работим повече явно Simple Smile Иначе 30К+  на година само учебна такса без учебници, транспорт, храна, и извънкласни занимания са си доста пари.

Гледаме и държавните католически у-ща също, но спрямо местоположението ни ще се реши кое ще е, просто ме учудва колко са различни разпоредбите и въобще правилника за кандидатстване и прием в различните провинции.

# 119
  • София
Аааа да, децата ще се оправят по-лесно, ще мажат и ще се смеят. Мога да ти кажа, че тези с бъркане в носа са доста по-лесни. Мен винаги ме е било много гнус от плюнките и храчките...
Аз въобще не знам дали ще се стигне до големите де. Пък и моето с ваксина, та няма да маже...
Твоето с ваксината ще е освободено, да. Днес попълних декларацията за връщане в училище и има място за отметка, ако ученикът е ваксиниран. Ние сега чакаме да я одобрят за под 12 годишни, за да ваксинираме и ние децата.

Общи условия

Активация на акаунт