Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 096
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • в страната на чудесата
Ако ЕМА я одобри, тук влиза веднага, защото е по централизирана процедура...

Абе Контеса, защо католическо училище?

# 121
  • София
Аз Велинград не го харесвам, много се разпасаха Simple Smile
Ще опитам един старосел, дано не са го сговнили. А похвалиха ми калиста в Павел баня, ама далеч ми идва.
Казвайте някое готино спа.
Ува Нестум харесвам аз. Но може и то да ти е далече. Много спокойно, така е устроено, че дори и да е пълен хотелът, усещаш го като празен. Старосел отдавна е сговнен за мен - страшна масовка.
Иначе една Ница сме букнали ние в началото на декември.

# 122
  • в страната на чудесата
Аааа Санака, да. Беше го пратила и го гледах! Но бях забравила. Мнооого ти благодаря!

# 123
  • София
Ако ЕМА я одобри, тук влиза веднага, защото е по централизирана процедура...
оо, това е чудесна новина!

# 124
Съвсем скоро ще бъде одобрена.

# 125
  • София
И аз така мисля. Най-късно в началото на следващата година ще е одобрена в Европа и за малките.

# 126
  • в страната на чудесата
Дааа, освен това е разчистен пътя така да се каже. При 12+ три седмици Стойчо тупа топката, беше много тегаво, макар че всички от ваксинския бяха ок, центровете чакаха заповед, а той каза, че няма да има заповед...

# 127
И аз така мисля. Най-късно в началото на следващата година ще е одобрена в Европа и за малките.
По-скоро ще е. Въпрос на седмици.

# 128
  • в страната на чудесата
Санака, Колко е голям вътрешния басей на УВА нестум?

Контеса, защо избирате католическо училище?

# 129
  • София
Не е много голям, но е достатъчен. Аз на СПА дължини не правя. Joy С размерите на Арте, Катарино... там някъде. Иначе - простор, спокойствие, мил персонал, хубава храна. Често си сам на басейна. Няма гъчканица, както е в Арте, например.

# 130
  • в страната на чудесата
Много малко хотели са подходящи да поплува човек. Но и 12-15 м не е куул

# 131
  • София
Еее, не, може да се плува. Не е с олимпийски размери просто.

# 132
  • в страната на чудесата
Еее, не, може да се плува. Не е с олимпийски размери просто.
Е няма нужда да е олимпийски...
Този, в който ходя в София е 25 Simple Smile
Като звънкам за резервацията ще ги питам, изглежда 13-14 м по шезлонгите. Снимките са супер.

Напоследък работата ми дойде в повече. Но поне дистанционното позволява да се мръдне оттук.

# 133
Leika, защото сме избрали такова у-ще.

Искаме да продължи в същият тип у-ще с френски, защото потенциално иска да учи във Франция, а ако отиде в нормална канадска английска гимназия, няма да покрие нормативите за езика, въпреки, че от предучилищната е във френска програма.

Скрит текст:
Тук имаме няколко частни у-ща с поносими цени, но едното е християнско религиозно у-ще, другото е мюсюлманско религиозно, третото е Монтесори (където бяхме на лист на чакащите за 3 години от 5 годишнината й и четвъртото е арт у-ще където много й хареса, но никъде не предлагаха френска immersion program.

На щерката й хареса най-много арт у-щето и Монтесори (беше в частна предучилищна Монтесори група в Англия), но в първото искаха родителите да участват активно в програмата и да доброволстват поне 2 пълни дни седмично, а ние работим и двамата целодневно и нямаше как да е там, а в Монтесори чакахме три години за място и се отказахме напълно да чакаме повече, а и не предлагаха френска програма също, което беше голям минус.

Канада е официално двуезична и избрахме френско у-ще ,защото е много важно да говори френски и за добрите работи и образование са все обвързани с френския. Интересното е че в англ. провинции имаме по равен брой френски у-ща ,а във френските провинции пък искат и имат англ. у-ща.
Така и така се говори даденият език навън то се набляга на другия.

По отношение на у-щето .

Тук, както и в Англия където живеехме преди и детето е учило 2 години, католическите у-ща са светски у-ща и предоставят светско образование ,но са ръководени от католическия училищен борд.

В Англия държаха да ходим на църква всяка седмица и да имаме сертификат от отеца , че сме ходили всяка седмица поне 2 години , да е поне единият родител католик, но в нашата провинция тук искаха само да сме женени с църковен брак и да е кръстено детето.

Ние сме православни християни . Само нашата деноминация, руската православна църква и католическата могат да учат в тези у-ща. Баптисти, адвентисти, методисти, протестанти и прочие не биха могли да учат и няма прием за тях.

Ние в Англия винаги сме ходели в гръцки църкви поради наличността на нашата ,но тук освен гръцката такава има и сръбска и украинска .
У-щето има спец. украинска програма ,защото те са много тук ,също както и германците . Първите заселници в нашата провинция са били германци, украинци и ирландци.

За да  бъдем приети ни искаха детето да е минало Свето кръщение, да сме женени и с църковен брак и да сме в определената деноминация -православната или католическата. Толкова.

Имат си храм до у-ще където се ходи на литургии 1-2 пъти месечно и сутринта започват с кратка молитва .Имат час по религия и това е . Доста ненатрапливо подхождат и именно това ми допада също .

Избират се тези у-ща не заради религиозната насоченост само, а заради това ,че са най-добрите академично и се празнуват и честват християнските празници, докато в държавните не се празнуват.

Ако сте в масово държавно у-ще бордът на директорите е държавата и правителството и системата се спуска от МОН примерно. Ако сте в Монтесори то там учите съвсем различни неща по друг стил и програмата не е унифицирана от държавната образов. програма, а се различава, но накрая всички деца трябва да са минали общите образователни цели заложени от провинциалните и федералните стандарти.

В католическите у-ще пък системата не е обвързана с държавната изцяло и имат автономснот как и кога да се учи заложеното по стандарт и се ръководи от катол. училищен борд.

Ако сте в частно у-ще то си има негови правила и различна програма за 1ви клас от католическото ,от пансион борд у-ще ,от кварталното/държавно и от това на Монтесори.

Избрахме католическото не само заради добрият рейтинг , но и заради дисциплината, базата, академичната насоченост, по-добрия бюджет, но най-вече и заради програмата им . Посетихме над 12 училища в избраният регион за да изберем нашето.

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 20:37 от Анонимен

# 134
  • Отвъд алеята зад шкафа
Леле! А като сравня с петокласната тема, където имаше дебат трябва ли Библията и старогръцките митове да се изучават по литература.

Общи условия

Активация на акаунт