Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 075
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • в страната на чудесата
Благодаря, Контеса.
Много интересно беше.

За мен католическо училище би бил много труден избор, а бележка от отеца ме разби. В такива моменти съм много щастлива, че детето ми расте тук... със всички МОн простотии де.

# 136
  • София
Олее, а аз си мислех, че тук е трудно с избора на училище...

Гадамер, според мен Библия, Коран и т.н. точно по литература не им е мястото. Ами, че представи си въпроса "Какво е искал да каже авторът" как се вписва Joy  Мястото им е точно в часове по религия или философия, евентуално. Ама литература... Но да не задълбаваме Simple Smile Явно добре сте обсъдили темата.

# 137
  • в страната на чудесата
Лейди, сега започваме Simple Smile

Бърди как си?
А ти, Лейди?

# 138
  • София
Лейка, благодаря, сравнително добре. Нямам си обоняние и това е. Покашлям от време на време.  Най ми е тегаво, че не успях да си дочакам бустера Joy Някак психически ми е тъпо от това. Ама като гледам как се движат нещата, тепърва има да се бустваме още Simple Smile Да вложа малко оптимизъм и аз според заглавието на темата. Ама май по-скоро не е оптимизъм Joy

# 139
  • София
Два дни температура фрий Simple Smile
Но още имам проблем със стоенето права, бързо ми става лошо и трябва да легна. Ще мине и това.
Лейди и аз не дочаках бустера. Ама нищо, след 6 месеца, тъкмо ще е време за 6-тата вълна.

# 140
Радвам се, че ви е било интересно, аз съм писала много по тези въпроси преди години. Просто сега са гимназиите на преден план. Тук започват гимназия от 9ти клас.

Леле! А като сравня с петокласната тема, където имаше дебат трябва ли Библията и старогръцките митове да се изучават по литература.
И какво реши дебата? Трябва ли или не трябва?
Ние сме ги учили примерно, купила съм ги и на щерката (старогръцките митове и легенди, Илиада и т.н. защото тук не се изучават), а Библията си я има от у-ще Simple Smile не че нямаме вкъщи и детски и нормалната.

Бърди, радвам се, че се оправяш и ти. Щерката по-добре ли е вече?

# 141
  • София
Щерката го забрави вече, Контес, благодаря!
Синът го кара сега, с приятелката си, те живеят отделно. Чукам на дърво, леко е при тях (ваксинирани).

# 142
Два дни температура фрий Simple Smile
Но още имам проблем със стоенето права, бързо ми става лошо и трябва да легна. Ще мине и това.
Лейди и аз не дочаках бустера. Ама нищо, след 6 месеца, тъкмо ще е време за 6-тата вълна.
Бърди и на мен ми предстои  трета доза. Ама докато се организирам се надявам да не се разболея. Поне ми даваш надежда че ще мине не особено трудно.
Радвам се че оздравяваш.

# 143
Интересно и с радост, че сте добре, за какъв още бустер говорите?
Това би трябвало дa ви стигa.

# 144
  • в страната на чудесата
За 6 месеца 😂😂😂

# 145
  • София
Бърди, радвам се, че се подобряваш  и, че около теб близките са добре Simple Smile

Нот, май ти ще се окажеш най-големият оптимист в темата. Simple Smile То вариантите в дългосрочен план за сега се очертават 3 - или бустери, или преболедувания през някакво време, или комбинация от двете.

# 146
Лично мнение, Монтесори училище максимум до 4-ти клас. След това резултатите не са това, което аз очаквам

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 22:07 от Titina

# 147
Лично мнение, Монтесори училище максимум до 4-ти клас. След това резултатите не са това, което аз очаквам
Споделям същото мнение.
Общо взето е страхотна програма за предучилищната възраст от 3-6/7 и дотам. След това има повече пропуски, отколкото ползи.

Ние държахме да е задължително във френска програма и да са академично ориентирани. Никое частно у-ще не предлагаше това. Поне в нашия град (столица на провинцията ).

Бърди, само това да се чува вече!

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 03:40 от Анонимен

# 148
Ако не ме лъже паметта, в Калгари има такова училище. И не е частно.

# 149
Включвам се и аз в оптимистичната тема.

Бързо оздравяване на всички болни.
Дано децата да се върнат бързо към ПО и да не са единствените плащащи цената на безумието, което се случва в държавата. За съжаление лятото се виждаше на къде отиват нещата и какво ще се случи на есен.

Разбирам терзанията на Контеса. И при нас цените на частните училища са бомбастични, а в същото време нивото на държавните лети стремглаво надолу. За средно образование 32-35 К са ужасно много пари. Тук поне в католическите не задължават децата да посещават службите в църквата на училището и няма ограничения при приемането въз основа на това каква религия изповядваш (в различните щати нещата седят по различен начин). Същото е положението и с еврейските училища: могат да се посещават и от деца, които не са от еврейски семейства. Предполагам, че това се е променило в последните години, когато чартерните училища бяха одобрени и озаконени. Така конкуренцията се увеличи и много родители преместиха децата си от частни в чартерни. Те са хибрид между частно и държавно: финансирани са от щата на 80%, останалите 20%, както и парите за клубове, извънкласни дейности, спортове се осигуряват от дарения. Училищата се придържат към програмата за държавните училища, но имат право да я надграждат, обогатяват и преподават по начин, който те са избрали. Например  дъщеря ни ходи в училище, което е подобно на класическата гимназия в БГ. Изучават латински, по желание старогръцки, повече история в сравнение с държавните училища и по литература се разглеждат само класически произведения. Монтесори училищата също са чартерни.
В тези щати, където профсъюзите имат силно присъствие не допускат съществуването им, въпреки че са добра алтернатива.

Общи условия

Активация на акаунт