Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 192
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Гадамер, и аз мисля (без да съм професионалист), че човекът е за болнично лечение. Щом все още има места за хора, който са в болница, добре са, но са там, защото ще се чувстват по-спокойни, предполагам, че ще се намери място и за човек, който вероятно наистина се нуждае от болнично лечение.
Пожелавам бързо подобрение.

# 286
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сега отиваме към Пирогов. Там нямат места, но поне да мине триаж и да кажат какво да правим.

# 287
  • София
Гадамер, и аз мисля (без да съм професионалист), че човекът е за болнично лечение. Щом все още има места за хора, който са в болница, добре са, но са там, защото ще се чувстват по-спокойни, предполагам, че ще се намери място и за човек, който вероятно наистина се нуждае от болнично лечение.
Пожелавам бързо подобрение.

Абе то места за такива случаи, които са по-скоро за наблюдение ще се намерят, защото реално не изискват толкова специализиран ресурс. Проблемът с местата е за по-тежките случаи, които се нуждаят от кислород и/или интензивна грижа. А такива наистина липсват. Ето и Бърди писа, че са я приели само защото не се нуждае от кислород. Иначе е нямало къде да я вземат.

Гадамер, успех и дано бързо оздравява твоя близък!

# 288
  • София
И аз се разписвам, че съм добре. Да кажете как е минало тестването в училищата днес. Или беше утре?

Утре е, шматкен, утре. Тъкмо отивам да ровя имам ли ръкавици и си чакам отговор във вайбъра с класната искат ли ни малко по-рано. Следобед пък ми е "родителската" с госпожата по английски, изобщо силно училищна седмица ми се очертава, обаче това ми е малкият лъч светлинка в инак постоянно злокобните новини. Около мен нямам приятел или близък, който да не е болен или член на семейството му. Не "некъв ужас, некъв ад", ами отвъд.

# 289
  • софия
Сега отиваме към Пирогов. Там нямат места, но поне да мине триаж и да кажат какво да правим.
дано се развият добре нещата.
(какво означава "триаж"?)

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 14:28 от Амели

# 290
  • София
Приемен кабинет/и към спешно отделение/болница, където преценяват за какво си и къде си - нещо като гара-разпределителна за хора с оплаквания.

На мен от дете ми звучи като транжорна и вечно асоциацията ми е била "е, тука транжират пострадалите, ама не на съставни части, ами на диагнози" Head Band Smile

# 291
  • София
Съседке, аз имам ръкавици в изобилие, минѝ след работа или в почивката да ти дам.

# 292
  • София
Аз не смея да попитам, ама защо всички чак утре връщат учениците? Заповедта е от 08.11, т.е. трябват тестове. При нас децата се радват на присъствено, освен моето....
Днес по Гала слушах Нина Николина- и тя каза, че децата ѝ са в ЧУ и са присъствено от началото на седмицата.

Гадамер, дано всичко се нареди.

# 293
  • София
Защото в ДУ чак утре ще има тестове, в някои области дори закъсняват с доставките.
ЧУ последно тестовете сами ли си ги осигуряват или държавата ще признае тези деца за свои?

# 294
  • София
Призна ги! Вече има тестове в училищата, при нас организираха и родители доброволци, за да се спести време в началото на часовете.

# 295
  • София
От държавата ще осигуряват. Ама тъй като държавните още не са разпределени навсякъде, някои ЧУ са решили да си осигурят предварително тестове сами докато дойдат. Затова и учат от днес.

# 296
  • София
Ние сме от утре в клас Simple Smile Сега трябва да се подготвим за голямото преселение Simple Smile

# 297
Садлейди, как е минало тестването на децата тази сутрин при вас.?

# 298
  • В офиса
E, то на и Лейди, и на Рейни децата едва ли са на училище, та няма да е от първо лице разказа. Ще видим утре Grinning

# 299
  • в страната на чудесата
Картината е много много тъжна...
Какво стана с Ангел Кунчев, някой знае ли?
Сърцето ме боли, в реанимация много много зле е познат, няма 40, и едва ли ще оцелее.
Прочетох странен коментар под една статия, после изчезна...някой писал ли е нещо във ФБ?

Общи условия

Активация на акаунт