Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 188
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Аз пък точно сега в пика на пика няма да си пусна детето, та ако и да има тестване.
За тестовете и за присъственото обучение съм, но не и точно в този момент.

# 301
Има логика, в това което Мецан казва, още го мислим, макар, че везните клонят да ходи.

Някой от вас има ли с трета доза? Не мога да се ориентирам ще има ли, кога и т.н.

# 302
  • в страната на чудесата
Аз съм с трета

# 303
  • София
И аз съм с трета, от 24.10, с Модерна (след две модерни през март), по съвет на Лейчето. Бустера сложих в изнесен ваксинационен пункт пред Метро, работи петък, събота и неделя и имат всички ваксини.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 17:19 от Sharky*

# 304
  • в страната на чудесата
Положението е много много тежко. Който може, да слага трета.

# 305
И аз съм с трета, от 24.10, с Модерна (след две модерни през март), по съвет на Лейчето. Бустера сложих в изнесен ваксинационен пункт пред Метро, работи петък, събора и неделя и имат всички ваксини.
Можеш ли да ми кажеш дали отиде с предварително записване. На мен също ми изтекоха 6-те месеца и не зная какво да правя. Модерна разрешиха ли я да се слага бустер. Звънях на личната ама и тя не знае.

# 306
  • София
Положението е много много тежко. Който може, да слага трета.
А може ли на петия месец? На мен втората ми игла с Астра е от 9.06.

# 307
  • в страната на чудесата
Ако навиеш някой слагай. В системата след месец Wink

# 308
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моят роднина на обяд беше с 80 сатурация, въпреки кислородния апарат. Приеха го в Пирогов.

# 309
Това се очакваше.

# 310
  • В офиса
Уфффф.... Силно стиснати палци, Гад.... Явно роднината ти е от хората, които не искат да помирисват болница, и аз познавам такива. Дано с кортикостероидите и т.н. да се вдигне бързо.
Като ви чета започва и мен да ме хваща шубето за децата в училище.
Мъжът ми чака Novavax, негова си работа, но си мислеше, че до есента ще е тук, а сега няма изгледи и зимата да дойде. Няма шанс да го убедя за друга ваксина, пробвах много. Пази се уж, няма контакти, много е смешно като се разхождаме навън, където има повече хора, той е с маска, аз без. Но децата като нищо ще донесат нещо. Усещам, че съм на крачка да ме хване параноята, особено като чета Лейка.

# 311
  • София
И аз съм с трета, от 24.10, с Модерна (след две модерни през март), по съвет на Лейчето. Бустера сложих в изнесен ваксинационен пункт пред Метро, работи петък, събора и неделя и имат всички ваксини.
Можеш ли да ми кажеш дали отиде с предварително записване. На мен също ми изтекоха 6-те месеца и не зная какво да правя. Модерна разрешиха ли я да се слага бустер. Звънях на личната ама и тя не знае.
Да, Модерна е разрешена за бустер. И не, няма предварително записване, отиваш си пред "контейнера" вдясно от входа на Метро Младост и чакаш  (аз изобщо не чаках, ММ чака 10на минути, свекито - ½ час; три поредни уикенда слагахме бустерите там). Работното  време на пункта е от 10:00 до 18:00. И да не забравя, след иглата ти дават ваучер за 20 лв за Метро. Мен приятно ме изненадаха Simple Smile.

Само при навършени 180 дена от втората игла  системата позволява трета, така че който има 5 месеца, ще трябва да устиска още 30 дена.

Гадамер, стискам палци на твоя роднина да го излекуват.

# 312
  • София
Ох, аз не мога да убедя баща ми да се ваксинира Sad

# 313
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако знаете, че ми се помля устата да го карам да се ваксинира. Но той е от много страхливите хора, които не стъпват на лекар, зъболекар, болница, освен ако не е на умиране положението. Само да оздравее и да излезе един път от болницата и ще му хвърля един бой!

За мен лично нямам никакво притеснение от Ковид, изкарах го безсимптомно, после се и ваксинирах, явно съм от ония, дето го карат леко. Децата и двете имаха антитела още декември месец, голямата е и с ваксина. Обаче за него, дето е рисков отвсякъде и бях убедена, че ако хване ковид, ще е много зле положението, е място не мога да си намеря от яд, че не го хванах за ушите и насила не го заведох да се ваксинира!

Така че рисковите хора наистина трябва много да се пазят и задължително да се ваксинират!

# 314
Аш, баща ми е на същата дата като теб, и съм му изчислила на 7 декември да го водя за бустър, по-рано от това не може, дано добута дотогава безпроблемно; майка ми я заведох миналия четвъртък и сега ми е една идея по-спокойно за нея, утре и мъжа ми и леко ще си отдъхна за най-близките

Тинкърбел - не те хваща параноя, ами лекинко проглеждаш какво действително се случва извън твоя кръг, очевидно незасегнат в момента Simple Smile положението е повече от страховито, без преувеличения; ако имах дете в училищна възраст, особено неваксинирано - за нищо на света не бих го пуснала сега в училище

пожелавам на всички боледуващи дами в темата скорошно и стабилно възстановяване, много ми е мъчно - все свестни хора, и все изгорели почти накрая преди бустъра, заради всеобщата кочина от масово разпространение от тотални безотговорници Sad

Общи условия

Активация на акаунт