Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 183
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • в страната на чудесата
Мецане, слагай ваксина на 25 ноември. Каквато и да е.  Следващата май, после веднъж годишно.
Мъж ми и баща ми ги боднах август, лично, извънсистемно. Тогава се видя бургаската вълна. Ще сложат четвърта края на февруари (ако още фирмулата е същата)...

Мустаков да не би да не е ваксиниран?!?

Тинки, и певците и спортистите, въобще с развит бял дроб и витален капацитет. А ако са качили някое кило съвсем.

# 331
  • София
Олеле, откъде го разбрахте това за Мустаков? Вярно ли е? Ами че аз тъкмо щях да записвам час при него. Следи ми децата от бебета...Дано да се оправя. Много коварен тоя вирус, много...

Лейка, а сега ние, които се "самобустерирахме", кога да мислим за трета доза?

# 332
  • София
Лейди, как си? Какви са симптомите? Какви лекарства пиеш?

# 333
  • в страната на чудесата
Ще видим Лейди, за вас може да не е нужно ако няма нов вариант. Ако има нов вариант, вероятно всички ще слагаме нова формула.
Аз се тревожа за молнупиравир - дали няма да стимулира нови мутации. Такъв пример има с ХИВ ( който в началото се е лекувал само с една молекула, а сега с три), с хеп В вируса... и понеже ефективността на хапчето е по-ниска от ваксините се надявам да не го вземат българите. Засега няма да има одобрение по централизирана процедура. Или да е скъп та да не могат да го ползват като тъпия авирон.
Гадамер, надявам се роднината ти да се оправи и да има късмет.
Днес говорих с мой приятел, голям реаниматор, човек спасявал взривени и опожарени. Никога не съм го чувала толкова тъжен и обезверен... никога.

# 334
  • София
Мустаков не е ваксиниран, да или така казаха източници близки до него.

Лейче, какво му е на Авирона, аз него пих по препоръка. Другото ми прозвуча на китайски, как може хапче да генерира нова мутация към ХИВ? Сигурно друго имаш предвид, ама медицината не ми е силна страна. Колкото до хапчето- ти сериозно ли? Те тук ще го тестват, къде другаде има толкова малко ваксинирани? И ако го пуснат по 600 лв на черно ехееееее ще се избият!

# 335
  • в страната на чудесата
Да, Рейни, анти-ХИВ терапията стимулира вирусът да се измъква... борба за оцеляване. Сега лечението е с няколко молекули, които таргетират различни части от вируса.

Между другото първият медикамент за ХИВ на глаксо е одобрен за три месеца... какво ли щеше да каже чорбанов. Той впрочем чудесно го знае щото работеше в референтната л-Ия хив в НЦЗПБ...

Рейни, авирон е пълен шит. Хума и водорасли...

# 336
Значи има прекрасен плацебо-ефект. Пият го и пост ковид два месеца по едно на ден😀

# 337
sadlaly, засега няма категорични препоръки за бустер след преболедуване след ваксиниране, но днес примерно видях на официалния сайт на ирландските здравни власти, че са написали вече - поставяне на booster доза 6 месеца след положителния тест, и засега и на мен това ми се вижда разумно и така ще процедирам със сина ми към края на януари, когато изтичат неговите шест месеца, ако успея да го убедя да си направи пролука от седмица, в която да не тренира или да не ходи във фитнес след РНК ваксина Simple Smile дотогава може да излязат и повече данни дали ще е необходимо, засега като най- проучено гледах едно изследване за клъстера от заразени ваксинирани в Провинстаун, Масачузетс, откъдето има убедителни данни за много силен имунитет у преболедувалите

# 338
  • София
Явно и на мен водораслите или хумата добре ми влияят. Междудругото аз никога не съм отричала силата на самовнушението (плацебо) ефекта. Ти какво би препоръчала, все пак завбъдеще да знаем?

# 339
  • в страната на чудесата
Значи има прекрасен плацебо-ефект. Пият го и пост ковид два месеца по едно на ден😀
И плацебо няма. Но лекарската немощ има нужда от лечение и в момента се ползва авирон 🥶

ЗА какво рейни?

# 340
  • София
Аш, благодаря. Да не казвам голяма дума, но днес съм почти съвсем добре, само лека хрема. Дори започна да ми се връща обонянието Simple Smile Сега постоянно душа един парфюм и му се радвам Joy Реално две вечери имах температура 37.1, изчезнало обоняние, после лека кашлица с чувство за задъненост в гърдите и носа за ден, ден и половина (които ме постреснаха и затова отидох на снимка). Снимката ми е чиста. Дано с това се размина. Слава Богу, че има ваксини!
Изписаха ми...Авирон Joy (аз не съм му фен, но трима лекари тъй рекоха), Ердомед и Аспирин протект. Вит Д и вит.Б12 си пия заради недостиг, че съм и с Хашимото.

antea, и аз си мисля, че така може да се окаже. 6 месеца да минат и бустер. Ама Лейка е права, имаме време, непрекъснато излизат нови данни и ще има яснота скоро и по този въпрос.

# 341
  • София
Но лекарската немощ има нужда от лечение и в момента се ползва авирон 🥶
Те и преди Ковид масово тъпчеха пациентите с Авирон. Няколко педиатъра на децата са го изписвали при грип и подобни. На мен също са го изписвали, даже ММ веднъж беше купил за сума ти пари това нещо; категорично отказах да го пия - беше ми гадно на вкус и не вярвам в този тип лекарства.

Лейди, радвам се за теб!

# 342
  • София
Да, Авиронът стана моден от преди Ковида. Как му се викаше "лекарство за хипохондрици" Joy

Аз да питам карантинираните в темата: "Как ще гласуваме бре, момичета?" Уточнявам - как, не за кого Joy Нали сме под карантина...

# 343
  • софия
Гад, ще се оправи човека. Не се самообвинявай за миналото какво можело не можело. Важното е, че сега се освести и го заведе в болница! Силно стискам палци всичко да е наред!

Бърди, радвам се, че веднага усещаш ефект от лечението! Айде още малко и да се прибираш вкъщи.

Лейди, браво на теб! Айде с Рейни и БЪрди бързо да оздравявате!

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 21:00 от Амели

# 344
Много ти благодаря, Лейка, така и ще направя!
Антея, ясно, това ми го обясни на лични и един друг участник.
Ами Лейче, то нали има от всички ваксини, но за бустер нали трябва или Файзер, или Модерна, та имам последен идиотски въпрос и преставам. Дали да е Файзер, защото и двете ми са такива и честно казано смятам, че е най-добрата, или пък да е Модерна, защото все пак тя е "прясна", а Файзерът вече е от тези с удължения срок.

Гадамер, силно стискам палци да се оправи човекът!

И да ви кажа, ама спрете, моля Ви, да й викате Гад. Нищо че дадохте линкове. На български това звучи ужасно. Никакъв гад не е момичето, а е един от най-страхотните участници в темата и в нашата, хм, общност. Мисля, че е страхотна.
Аз лично много й се кефя на всичко, което пише.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 20:37 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт