Образователен Говорилник - тема 20 (оптимистична)

• 23 075
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Задавих се за добре образованите и работещи индийци. Наистина има И такива, но са малцинство. Дори няма да споменавам как се опитват да направят мръсно и за най-малкото нещо. Това за IT-тата, за инжинерите нямам идея. Отне ни 2 години да съберем екип от 5ма наистина качествени индийци, за награда ги пратиха в командировна във Финландия през зимата Grinning
Като пратим съпорта за някоя компания в Индия и хората рязко спират да са доволни, защото са свикнали с добрата и качествена работа от тук.

# 601
Индийците са отврат. Сигурно има читави, но....като цяло са мързеливи и подли. За пакистанците нямаме наблюдения. Индийците са превзели фирмите в Залива. "Работят" за без пари. Реват от тях, но пък не им се дават пари на шефовете за читави хора. Но аз знам, че инж. образование в Индия не е на ниво. Може и грешна да ми е информацията. Но е факт, че само този колега на ММ, който не е пожелал, само той не си е намерил работа зад граница. Търсени сме и заради евтината раб. ръка, и заради по-доброто качество и дисциплина....
Благидаря Ви момичета, сверих си часовника Kissing Heart Kissing Heart
Дано повече деца да се ориентират към инженерните науки. В интерес на истината там е бъдещето.

# 602
  • София
Пък и Токио е далечко. Освен ако не планирате вкупом да се пренесете натам Simple Smile

В тази връзка - за планиране на висше образование в Европа, като изключим английски език, кой език е по-подходящ - немски, френски или италиански? Обърках се от всичко изчетено дотук Simple Smile
Всичките. Simple Smile А също и испанският. Има чудесни университети в Испания, а и в Южна Америка. Инвазивният кардиолог Иво Петров е специализирал в Аржентина.

# 603
Имам същите наблюдения, както и другите писали за Англия.

Не знам, при нас традиционно като билингвистична страна се изучават и АЕ и ФЕ на много високо ниво, а в гимназията може да се избере и трети език, който обаче се учи по 2-3 часа седмично само.
Дори и в Бг може да се учи на АЕ (АУ).

За нас лично третият език, който наистина може да е полезен е испанския. Извън китайския и японски/корейски.

# 604
  • София
Здравейте,
Тъй като училищното образование ме интересува вече само от любопитство, нямаше с какво да се включа до сега в темата ви. Но обсъждате университетите и реших, че мога да споделя опит. В Европа мисля, че най-много опции (най-голям избор) има за висше образование на немски. 
Образованието в Нидерландия  е популярно според мен: заради обучението на английски и добрите университети +
възможността децата да се издържат изцяло или поне в голяма степен сами, като работят.
Дъщеря ми беше в математическа паралелка с немски език. Сега е студентка 2 курс в Швейцария, инженерна специалност. Университета е в топ 10 или 20 в света (зависи коя класация се гледа). Скоро започна почасова работа (веднъж в седмицата, за 2-3 часа) и правих сравнение - ако студент в Швейцария работи 56 часа/месец както е в Нидерландия, най-вероятно няма да има нужда от издръжка от родителите си или сумата с която те ще помагат няма да особено голяма. Почасовото заплащане в Швейцария е от около 25 франка/час, като може да се намери и над 30-35/час. Така че деца знаещи немски е възможно освен в Германия и Австрия да учат и в Швейцария. Със сигурност би им било много трудно ако работят по над 10 часа/седмица (разрешено е до 15), но не е невъзможно.

# 605
  • софия
Аз много исках девойката да ичбере немски, но тя пожела друг език, който не и върши никаква работа, но го учи с голямо удоволствие, просто защото и харесва. Не сме много практични у дома.
Университета, за който  marion говори ни се изплъзна по тази причина, констатирахме просто "жалко". Така е като не се планират нещата Но у нас това е невъзможно, заложили сме на "сърцето води" и при двете хлапета.
Относно бъдещето в инженерните специалности, има и наблюдение, че другият пик на професии ще бъде в ентъртейнтма. Все повече се търси задоволяване на другите удоволствия след като са удовлетворени основните потребности. Факт е че човечеството става (в едната си чат) все по-задоволено  (чак отегчено) и се насочва към друг тип глад - забавление/разсейване/занимаване.

# 606
  • София
Нетфликс Wink ....

# 607
  • София
Голф?

# 608
  • София
Да бе, голф - ще взема да отслабна (не си е работа) Joy

# 609
  • София
Опасността да отслабнеш от голф ми се струва пренебрежително малка. Joy

# 610
  • София
Sanaka, задавих се Grinning

Ето нещо и от мен :

# 611
Опасността да отслабнеш от голф ми се струва пренебрежително малка. Joy

Винаги съм се чудела защо се пържат на супер яко слънце.
Тази година ги гледах до скалите в Етрета в Нормандия(има игрище). Аз сигурно един литър свалих от пот, докато издрапам по пътеката в яка жега. А онези "кифльоци" ходят по зелената морава и удрят някакви топки. Satisfied

# 612
  • София
Уникален кеф е. Напълно изключваш от други мисли. И не се налага да тичаш или вдигаш тежко.

# 613
# 614
Така, между другото, за състезатели по голф има стипендии за обучение към колежите. И конкуренцията не е голяма.

Общи условия

Активация на акаунт