Термин Юли 2022

• 50 204
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, престрашавам се и аз да се запиша след първия преглед в петък ( 5г.с.+5дни по ехограф).Heart
Имам момченце на 5 години и 4 месеца, отново юлско раче.Blue Heart
Последният цикъл 04.10. Ден преди очаквания цикъл този месец направих тест, който излезе с много наситена чертичка и веднага отидох да пусна кръвен. Резултатите от двата последователни кръвни, направени през 48ч доста ме шашнаха, защото бяха много високи. През главата ми минаха какви ли не неща - от близнаци до наличието на проблем.
В петък беше първият ми преглед и за щастие засега всичко е наред. Докторът каза, че овуляцията е била по-рано. По ехограф бях 5г.с. + 5 дни. Видяхме ембрионче 2мм и засякохме сърдечни пулсации. Heart Откриха ми и киста 4см, която засега няма да пипаме. Докторът каза, че не е притеснително и сама щяла да се махне.
В документите от прегледа пише термин 11.07. Та очертава се още едно юлско раче, като сина ми. Макар, че той се  роди 11 дни по-рано. Ще видим какво ще стане.

Гърдите доста ме болят. Усещам разни неразположения от време на време. В началото изпитвах постоянен глад, сега също, но и повече подбирам храните. Мога да си живея на таратор и препечени филийки с масло и шарена сол. Първата бременност беше много лека и спокойна, без никакви неразпокожения. Сега има моменти, в които не се чувствам добре, лошо ми е, но се надявам в някакъв момент тези неща да отминат. След 10 дни е следващия преглед. Дано тогава всичко е наред и мисля след това да се запиша на ЖК. Смятам да ходя на две места да се следя.
Пожелавам на всички юлски бъдещи мами да имат лека и спокойна бременност. Дано тук споделяме повече радости, от колкото тревоги. Hug

Радвам се, че виждам тук две познати момичета.
Fillme, нали видя при мен не се оказаха близнаци, а не е като да нямаше такава вероятност. На прегледа докторът ми показва ембриона и аз го попитах "ама един ли е?" Много се бях шалнала, а той ме пита "повече ли трябваше да са? "Grinning
С теб си вървим почти еднакво, но ще чакам да видя какво ще кажат на прегледа ти.

# 136
Мис, добре дошла официално. Аз за мен съм сигурна, че е едно. 6-то чувство. Но като мине прегледа ще се разбере. От сега ми се върти в ума да не чакам БХС и да направя генетичен тест. В Рамус предлагат един с доста показатели.
Жужуто, разбира се, че те приемаме. Добре дошла! Каката е достатъчно голяма да помага активно.
Кис, направи си домашен пастет. Ти поне умееш да готвиш.

Дами, забравих да ви кажа нещо важно. Веднага спрете всякаква козметика и витамини съдържащи ретинол (вит. А).

Козметиката с витамин А и ретинол може да увреди крайниците на д … то при бременност

Какви продукти да НЕ използваме по време на бременност

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 11:10 от fillme

# 137
Добре дошла Мис и честито ,желая ти лека бременност до финал. Fillme много ме развесели ще си принтирам това изречение, ти си първата която ме хвалиш .Нямам идея какво е домашен пастет, но ММ каза да дойдеш на теб да готвя😁😁😁 . А относно близнаците аз ще се надявам до последно и аз имам 6 чувство 🙃.Спирам и кремовете благодаря за информацията, чакам какво още не може 😳

# 138
Здравейте, да се представя и аз. Нямам определена дата за термин, но вероятно ще е началото на юли. Утре съм на втори преглед , понеже при 6 дневно закъснение хукнах на лекар и искрено се надявам утре всичко да е наред. Нормално ли е да се притеснявам (по принцип хич не съм параноична, не знам какво ми става)?

# 139
Dobchi добре дошла и честито, не се притеснявай и мисли положително ,желая ти лека бременност до финал 🤗. Успех утре на прегледа и да пишеш след това 🙂

# 140
Добре дошла Dobchi. Притесненията са напълно нормални. Всички ги имаме. Датата на термина можеш и сама да си я сметнеш чрез калкулатора, към който съм дала линк в първия пост.

# 141
Fillme ти тези дни си много тиха ... ти кога ще ходиш на преглед?

# 142
Здравейте, момичета включвам се след днешния първи преглед. Видяхме ембриончето и чухме пулс, развива се нормално и е 7седмици и 2 дни, но има и още една “екстра” както се изрази доки - киста 4/5см. Предписа ми Утрогестан и Биозин и каза, че трябва да го пия до 12 седмица, за да може до тогава кистата да е изчезнала. Преди четири години отново имах киста 4см и тогава ми предписаха хормонална терапия и си изчезна, надявам се и този път да си тръгне безпроблемно.
Стискам палци на всички мами да имат лека и безпроблемна бременност. ❤

# 143
Esperanzita, честито сърчице! Стискам палци тая киста да изчезне.

Кис, и алкохол не може Stuck Out Tongue Winking Eye
Сигурно другата седмица ще отида на преглед. Да минат изборите, черния петък, да отбележим 11 месеца на малката, и най-вече да стане на 7 седмици ембриончето та да се види хубаво 😁

Не забравяйте да си направите готини снимки с тестовете за бременност. Както и ежемесечни снимки на тумбака. Накрая стават страхотни колажи за спомен.

# 144
Здравейте, още една млада и зелена да се включи Grinning по календара съм за 16.07.2022, предстои ми първи преглед в четвъртък/дано всичко е наред, нямам търпение вече/.. От всички коментари дотук не видях никоя с гадене.. Та някоя дама с гадене сутрин? Днес за първи път ми се гадеше, но не разбрах дали със сигурност е от това, ако е симптом утре ще се повтори.. Та как ще борим гаденето?? Thinking

# 145
Misha25, добре дошла! Пожелавам  добри новини в четвъртък и да не забравиш да се похвалиш. 😉 Колкото до прилошаването прочети коментар 107 на 8 ма страница.

# 146
Misha25 добре дошла и честито!!! Fillme аз нямам търпение да видя снимки от прегледа ти и най-важното дали са двама бебчовци поръчани от мен🤗 Сега допивам водката и спирам 😁😁 Ще съм гладна, трезва и грозна (без алкохол ,без пастет, без кремове и без Спа)🤣🤣🤣.А за гаденето нищо не помага ,но вече май свиквам повръщам си по един два пъти на ден и се правя че нищо няма. Днес в Кауфланд при месото щях да умра ,а пък ми писна и да надушвам  всеки не изкъкап миризливец,  красотата да си бременна😃

# 147
Kis, смея се с глас... А ММ и детето спят в същата стая. Бива ли такива работи да пишеш посреднощ. Тц тц тц

# 148
Как глупости споделям си живота с теб ,на теб и на доктор всичко се казва 😁Внимавай със снахата да не я събудиш ,а  мъжът не го жали да свиква поне едно нощно хранене за него .Аз на моя му дадох една игра и вече нямам проблем кой ще гледа бебето докато спя🤣🤣

# 149
Здравейте, още една млада и зелена да се включи Grinning по календара съм за 16.07.2022, предстои ми първи преглед в четвъртък/дано всичко е наред, нямам търпение вече/.. От всички коментари дотук не видях никоя с гадене.. Та някоя дама с гадене сутрин? Днес за първи път ми се гадеше, но не разбрах дали със сигурност е от това, ако е симптом утре ще се повтори.. Та как ще борим гаденето?? Thinking
Гаденето е ужасно,направо не ми се говори понякога. С каката повръщах и ми отлекваше,а сега ми се гади постоянно,по цял ден и яденето не е най-любимото ми нещо😀😀😁. И аз съм в четвъртък на лекар,ще се хвалим с туптящи сърчица.

Общи условия

Активация на акаунт