Термин Юли 2022

• 50 201
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Аз ще ви взема принцесите 😁 по едно жилище и собствен бизнес и да ми  гледат лигльовците 🤣 Тъкмо ще си почивам 😉😊 Даже малко спя и още не мога да ям 😪

# 121
Здравейте, бъдещи мамчета Blush . Включвам се и аз да следя темата. Имам въпросче ако някой може да ми обясни. Hug Последната ми менструация беше на 05.10, положителения тест  за бременност беше на  06.11. Според календара на приложението ми очакваният термин е на 12.07.2022. И съм в 6 г.с Това ми е първа бременност. Ходих на Аг за установяване на бременност и ме увериха че има такава. Но съм в 4 г.с. Въпроса ми е нали се гледа първия ден от последната менструация, за изчисляване или се бъркам? Cold Sweat

# 122
Estella92, да точно така се смята. Аз например съм с последен цикъл на 04.10 и калкулаторът който съм посочила в първия пост показа термин 13ти юли. Според приложението съм 5с5д. Но ако овулацията ми е била по-късно големината на плодния сак ще отговаря на по-малка седмица и апарата ще изпише нея. Не се притеснявай на следващия преглед ще се види повече. Казаха ли ти след колко време да отидеш пак?

# 123
Estella92, да точно така се смята. Аз например съм с последен цикъл на 04.10 и калкулаторът който съм посочила в първия пост показа термин 13ти юли. Според приложението съм 5с5д. Но ако овулацията ми е била по-късно големината на плодния сак ще отговаря на по-малка седмица и апарата ще изпише нея. Не се притеснявай на следващия преглед ще се види повече. Казаха ли ти след колко време да отидеш пак?
Много ти благодаря fillme Hug Blush  Притеснявам се защото ми каза чак на 1 ви декември да отида. Не искам да е прекалено късно и да изтърва, ако трябва да се правят и
някакви изследвания преди това. Rolling Eyes

# 124
Изследвания ще ти назначат чак когато те запишат по здравна каса. А до първи има доста време. Но пък винаги можеш да отидеш и на допълнителен преглед при друг лекар.
Започни прием на фолиева киселина веднага. Метилирана форма като Неофолик мета, но има и други.

# 125
Estella, добре дошла Simple Smile И при мен се случи същото. Според приложението бях в 6с. 2 дни, според ехографа 5с. 2 дни. Извика ме след 2 седмици и се надявам да видим каквото трябва Simple Smile Иначе аз пусках изследвания за щитовидната жлеза, защото съм с Хашимото и хормоните се следят стриктно през месец, както и изследвания за тромбофилия (нямам предишни аборти, но исках да знам, че няма нищо). Е, оказа се, че имам мутация свързана с неусвояването на витамините от Б групата (Б12, фолиева и др.), май е доста често срещано, и това може да доведе до проблеми с кръвотока към бебето или недостиг на витамини, затова трябва да приемам метилираните им форми, както ти е написала fillme. Няма проблем да се приемат даже и ако нямаш мутации. Аз от преди си пия такива форми и на фолиевата, и на Б12. Засега разучавам и чета в темата за Тромбофилия, но слава Богу нямам от високорисковите мутации, при които се налага терапия с кръворазреждащи. Имам консултация и с имунолог в началото на декември все пак и ще споделя с АГ на следващия преглед.

# 126
Здравейте, юлски мами. Давам отчет от вчерашния преглед. Точка или точко е пораснал/а видяхме и чухме сърчице. Следващ преглед 26.11. По повод термина и изчислението от калкулатора съм 6+4, а по това, което виждам от снимката на доки(ще прикача) ясно се вижда 6+1. Леко разминаване не е никакъв проблем. Те си знаят хората. Хубав и слънчев ден на всички бъдещи мами 🤗

# 127
Добро утро момичета 🤗🤗Poly3 радвам се че всичко е наред ,разсмя ме с точка или точко 😁Estella добре дошла! stela2323 чакам те и теб с добри новини 🙂

# 128
Здравейте, юлски мами. Давам отчет от вчерашния преглед. Точка или точко е пораснал/а видяхме и чухме сърчице. Следващ преглед 26.11. По повод термина и изчислението от калкулатора съм 6+4, а по това, което виждам от снимката на доки(ще прикача) ясно се вижда 6+1. Леко разминаване не е никакъв проблем. Те си знаят хората. Хубав и слънчев ден на всички бъдещи мами 🤗

Здравейте! Честито!
Къде ходите на преглед, че толкова рано се чува сърчице! На 1-ви бях на преглед и бях в 6та сед. 5-т дни и докторът ме вика, чак на 15-ти ( понеделник) за сърдечна дейност. Малко се притеснявам, защото моите ембриончета не са така видим като вашите. Аз съм от Варна.

# 129
Здравейте отново.... минавам да се отчета отново с моите проблеми ,болежки и притеснения....имах най-гадната седмица ... след разболяването ми ,вече иазах за него ,слава богу оправям се ,останаха някакви остатъчни хрема и прокашляне,но вече мисля че е това (минах само с Проспан и няколко пъти пръскане с Назик Кидс ) ... в четвъртък започна да се обажда мъдрец ,отново споменах за него ,вече 3ти ден ме мъчи...тук минах с един аналгин снощи и един тази сутрин като АГ по телефона каза ,че няма проблем...но ми нареди да потърся зъболекър,защото мога да си докарам страшни проблеми в следващите месеци , възпаления ,отоци ,антибиотици и т.н. каза ако се налага да го вадят... разреши упойка без адреналин.... до тук след всичките гадости вече започвам да си мисля че тази бременност няма да я бъде... незнам защо . Сутринта дори ме преболя ниско в ляво (където от първия преглед знам че с ехографа се видя плодния сак ) Дано да греша ...

# 130

Здравейте! Честито!
Къде ходите на преглед, че толкова рано се чува сърчице! На 1-ви бях на преглед и бях в 6та сед. 5-т дни и докторът ме вика, чак на 15-ти ( понеделник) за сърдечна дейност. Малко се притеснявам, защото моите ембриончета не са така видим като вашите. Аз съм от Варна.

Здравей, принципно си живеем в Пловдив, но съм от Панагюрище. С първата бременност както и с тази си се следя там(Панагюрище). АГ направиха страхотен кабинет с уникална техника. Няма от какво да се притеснявате.  С каката чухме сърцето в 9 г.с. Както вече казах няма от какво да се притеснявате. Сега най-важното е спокойствието и разбира се да минат тези първи 3ри месеца.. 🤢

# 131
Здравейте! Безкрайно съм щастлива! Вече имаме жив ембрион с размери. CRL-8,4мм и пулсации. Видях тупкащото сърчице! В 6+5 г.с. Съм ! Аз се разплаках като видях сърчицето как тупка! Няма по-голяма радост от това! Вземаха Ми секрет за микробиология да видим въпроса с течението. За сега всичко е наред и сме на преглед след 2 седмици!

# 132
Здравейте,

Записвам се и аз с термин 18.07.2022 г. Накратко нашата история - около 8 месеца безуспешна репродуктивна консултация в Щерев, после реших да сменя и попаднах на най - прекрасния доктор Цветков от Надежда. За около 2 месеца и половина имах над 10 прегледа, изследвания, терапии..... много стегнати и точни указания от него. Готвехме се ноември за инсеменация, но ето че на овулацията в края на октомври взело че станало естествено. /Имах подпомагаща терапия на хапчета, една инжекция в корема, тест за овулация и изчистени инфекции, всичко накуп мисля че спомогна/. Допълвам, че аз съм на 42, а мъжът ми е на 46. Другата седмица съм на първи преглед, ще споделям и следя с всички вас. За мен е първо детенце и голямо вълнение.

# 133
Здравейте, момичета. Приемате ли ме при вас? Оказа се,че се местя от юнската тема,заради недоглеждане от моя страна. На 41 години съм, втора бременност,неочаквана и за нас е чудо. Терминът ми е на 09.07. Първият ми преглед е в четвъртък,сега по калкулатор съм 7г.с. Много се вълнуваме ,имаме кака на 17 години и емоциите са много. Засега съм само с фолиева киселина по препоръка на АГ ,след прегледа ще видим. Дано имаме много пухкави бебчета на финала🤗🤗🤗😘

# 134
Добро утро момичета, добре дошли Жужуто и advokat и честито!!! Желая ви лека бременност до финал🤗Fillme вчера видях и новата информация ( бях забравила) ти сериозно ли че не мога да ям пастет , вчера ММ си маже а аз го гледам и си мисля за теб 😁😁 ти ми взе най - скъпоценното 😑🙄

Общи условия

Активация на акаунт