Термин Юли 2022

• 50 299
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Fillme, не знам какъв генетичен тест имаш предвид, но ти пък точно към Рамус си се насочила. И при мен няма голям избор на лаборатории, но моят АГ ме праща по-добре в Цибалаб да си пускам нещата.

Dobchi, добре дошла. Нормално е да се притесняваш, но дано да няма за какво. Ако ти е първа бременност се притесняваш, защото не знаеш какво ти предстои, ако пък e втора от това, че вече знаеш какво ще се случва. Цял живот има за какво да се притесняваме. Настрой се положително и се наслаждавай на трепетното очакване на малкото щастие.

Esperanzita, честото сърчице. Малко по-нагоре писах, че и на мен ми откриха киста 4см на първия преглед, но докторът не се притесни и каза, че няма да я пипаме и няма да ме тъпче с хормони за сега. Дано да се махне от самосебе си. Каза, че няма да пречи на бременността.

Fillmе, желязна си ти с това търпение, което имаш за прегледа.

Що снимки и колажи съм правила с първата ми бременност. Много хубави се получават наистина. Сега още не мога да се отпусна от притеснението и сигурно така ще бъде поне до първата ФМ и БХС.

Mishа25, добре дошла! Палчета за прегледа в четвъртък. На мен почти постоянно ми е лошо. Общо взето само докато ям не ми е и докато спя. Не, че много мога да спя от притеснения... Гади ми се от разни миризми. Вчера съм се гушнала в ММ, а той ми мирише на шампоан и ми стана гадно. От силни парфюми и ароматизатори. Вече не смея да си мия зъбите сутрин и вечер, а по някое време през деня, защото ми се гади. Не съм повръщала, но дано и не става. Дъвча някакви ментови дъвки и се правя, че ми е добре. Много неприятно чувство, със сина ми песен си пеех и такива неща не съм изпитвала.

# 151
Добро утро мами, настоящи и бъдещи. След вчерашния 2ри преглед, на който се видя и чу сърчице мога спокойно да се включа в темата.. Термин 07.07.22, вече минах два прегледа, на първия едвам се видя и затова изчаках. Вече си имам едно прекрасно момиченце и база за сравнение, което да ви кажа също не е много хубаво Grin

По здравна каса след 10.12 трябва да се запиша, БХС точно по празниците. Попитах докторката за ваксина за Covid, каза че може да се слага след 4 месец, така че има още време да помисля по въпроса.
В началото нямах никакви симптоми, само такива като за цикъл, даже чертичката малко ме изненада. Но вече от седмица съм с напрегнати гърди, леко ми се гади, хапвам добре, въпреки че нямам апетит и съм мега чувтствителна откъм миризми. Честно казано си пия по едно кафе, даже вечер си позволявам половин чаша бира Coffee Beer Като цяло всичко е поносимо и се надявам да имам същата лека бременност като първата. Единствено ми е трудно да полегна, тогава малката се чувства длъжна да ме вдигне да играем и да се гоним. Малко и раздразнителна съм станала, но ще трябва да го контролирам, да не си го изкарвам на мъжо и детето. За късмет съм home office в момента и май се очертава до края на годината така. Ще видим по-нататък.

Много ми е интересна темата за козметиката, какво можем да ползваме и какво не, че тази година се запознах с корейските методи за грижа към кожата.
Снимки и колажи май нямам от първата бременност, ще видим дали за тази ще се вдъхновя Yum  Всъщност се гордея, че имам много извадени снимки на хартиен носител и вече подредени албуми, така че спомените са готови за някой ден.

Малко дълго стана, но то нещата се трупат, а чак сега се включвам. Пожелавам на всички ни по-малко тревоги и най-пухкавия и прекрасен финал на бременността.

# 152
Здравейте, още една млада и зелена да се включи Grinning по календара съм за 16.07.2022, предстои ми първи преглед в четвъртък/дано всичко е наред, нямам търпение вече/.. От всички коментари дотук не видях никоя с гадене.. Та някоя дама с гадене сутрин? Днес за първи път ми се гадеше, но не разбрах дали със сигурност е от това, ако е симптом утре ще се повтори.. Та как ще борим гаденето?? Thinking
Гаденето е ужасно,направо не ми се говори понякога. С каката повръщах и ми отлекваше,а сега ми се гади постоянно,по цял ден и яденето не е най-любимото ми нещо😀😀😁. И аз съм в четвъртък на лекар,ще се хвалим с туптящи сърчица.
Яденето май май и при мен е така Grinning сутрин е добре пожените, докато не се разсъня и се започва едно гадене... Вчера ми беше първи ден от него, мина добре, само сутринта беше, днес ще видим как ще е...
Успех в четвъртък, аз смятам че ми е рано за сърчицето, а така ми де иска.. по мой календар съм в 5г.с., но ще видим Blush

Miss_Independent5 То и аз много не мога да спя.. има ли ефект от дъвките? Аз се опитах с бонбон тази сутрин, грейпфрут, но нямаше ефект, даже по-зле стана и ми беше за малко да повърна.. като цяло не е толкова зле положението, но те кара само това да мислиш и така ти се гади още повече..

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 09:15 от Misha25

# 153
Чухме си тупкащото сърчице. Изписаха ми Дуфастон и каза, че всичко е наред. Гади ми се нон стоп, не знам какво да правя, но не се търпи. И за капак на всичко нищо не ми се и яде и малко ям насила. Гладам, че има и други със същия проблем та исках да попитам как се справяте, то не бе гадене , не бяха киселини... чудо..

# 154
Привет и от мен Simple Smile Май и аз съм в клуба, само дето още не мога да повярвам баш. Първа бременност ми е (чак ми е странно да го изрека и ме е страх да му се зарадвам)... След три дни закъснение, направих тест малко на шега, а той изскочи с две черти.. Та започна търсенето на Клексан по аптеките.
Така де - изобщо не знам какво да очаквам, рано е да коментирам с близки или приятелки, които вече са минали през това, та затова пиша тук.
Аз понеже съм от по-припряните и знаех от преди, че имам тромбофилия, лятото си правих какви ли не изследвания превантивно, пия си добавките и имам предписание от хематолог, може би затова сега просто си следвам схемата, но все пак някак нереално ми е още...

Успех на всички. Дано през юли се похвалим със 100% преминали успешно бременности и здрави съкровища Heart

# 155
Добре дошли момичета и честито, желая ви лека бременност до финал 🤭Fillme имам нужда от спешна помощ, през ноща ходих до тоалетната и имах една капка светлорозово сега няма нищо ,нищо не ме боли да ходя ли до АГ-то???? Така се уплаших, че много много не съм спала😪

# 156
Ако се случи пак отиди при аг. Пии 2 дни 3х1 ношпа и някакъв магнезий. Аг тата най-често магнерот изписват. И лежи повечко.

# 157
Благодаря ти много за отговора 🤗

# 158
Привет и от мен Simple Smile Май и аз съм в клуба, само дето още не мога да повярвам баш. Първа бременност ми е (чак ми е странно да го изрека и ме е страх да му се зарадвам)... След три дни закъснение, направих тест малко на шега, а той изскочи с две черти.. Та започна търсенето на Клексан по аптеките.
Така де - изобщо не знам какво да очаквам, рано е да коментирам с близки или приятелки, които вече са минали през това, та затова пиша тук.
Аз понеже съм от по-припряните и знаех от преди, че имам тромбофилия, лятото си правих какви ли не изследвания превантивно, пия си добавките и имам предписание от хематолог, може би затова сега просто си следвам схемата, но все пак някак нереално ми е още...

Успех на всички. Дано през юли се похвалим със 100% преминали успешно бременности и здрави съкровища Heart

Честото и добре дошла! Simple Smile
Ти с какви мутации си? Като цяло пусках изследванията уж, за да видя, че нищо няма, а то излезе, че имам 2 за MTHFR хетерозиготни мутации. Малко ми е притеснено, защото чак началото на декември съм при имунолог. Надявам се поне и АГ да каже нещо по-въпроса по-скоро.

# 159

Честото и добре дошла! Simple Smile
Ти с какви мутации си? Като цяло пусках изследванията уж, за да видя, че нищо няма, а то излезе, че имам 2 за MTHFR хетерозиготни мутации. Малко ми е притеснено, защото чак началото на декември съм при имунолог. Надявам се поне и АГ да каже нещо по-въпроса по-скоро.

Хетерозигот съм и по двете MTHFR, Хетерозигот по PAI 4G/5G, Хетерозигот на ACE, мутация на едната VEGFA и хомозигот на TAFI G/G, освен Клексана имам предписан и Апирин протект през вечер (който така или иначе си пиех от преди за постковидно лечение)...
Утре ще ми изследват NK Клетки и при нужда ще ми правят някакви вливки (дано не).
Ако си при читав АГ би трябвало да ти даде адекватно мнение. Според мен превантивно хепарина няма да навреди известно време до оконачателното становище на имунолог...

# 160
Здравейте, момичета. Приемате ли ме при вас? Оказа се,че се местя от юнската тема,заради недоглеждане от моя страна. На 41 години съм, втора бременност,неочаквана и за нас е чудо. Терминът ми е на 09.07. Първият ми преглед е в четвъртък,сега по калкулатор съм 7г.с. Много се вълнуваме ,имаме кака на 17 години и емоциите са много. Засега съм само с фолиева киселина по препоръка на АГ ,след прегледа ще видим. Дано имаме много пухкави бебчета на финала🤗🤗🤗😘

Здравей Жужуто 😊, какви съвпадения само, аз също съм на 41 год. с втора бременност (6 г.с.) и също имаме кака на 17 год. От около три години правиме опити за бебче и все не ставаше, напоследък се бях примирила че няма да мога да имам второ дете и чудото стана. Толкова е емиционално всичко, че още  не мога да повярвам. Пожелавам ти лека бременност.

# 161
  • Варна
Здравейте, момичета. В 7+ 0 седмица съм, на 40 години, втора бременност. Правих и аз изследвания за тромбифилия, излезе хомозигот по PAI и по съвет на генетика, трябва да поставям фраксипарин всеки ден. Много ми е трудно да свикна с мисълта за тези всекидневни инжекции. Не ме плаши самото поставяне, тъй като си слагам в корема и инжекции против алергии от 3 години вече.....но всеки ден фраксипарин, психически ме натоварва....Има ли момичета от Варна?

# 162
Ангела
Здравейте, момичета. В 7+ 0 седмица съм, на 40 години, втора бременност. Правих и аз изследвания за тромбифилия, излезе хомозигот по PAI и по съвет на генетика, трябва да поставям фраксипарин всеки ден. Много ми е трудно да свикна с мисълта за тези всекидневни инжекции. Не ме плаши самото поставяне, тъй като си слагам в корема и инжекции против алергии от 3 години вече.....но всеки ден фраксипарин, психически ме натоварва....Има ли момичета от Варна?

Здравей, Ангела!
Не се притеснявай, чета, че много момичета си слагат такива инжекции и имат успешна бременност.
Аз съм от Варна.

# 163
Misha25, на мен ми е по-добре с дъвките. Дано скоро да отминат тези неразположения, че хич не се чувствам добре така.

Dobchi, честито сърчице!

Kisses, ако кървенето продължи аз бих се обърнала към доктора със сигурност. Дано всичко е наред.

Добре дошли на новите момичета! Лека и безпроблемна бременност!

# 164
Някой искаше да си прави домашен пастет Grinning

https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … HS1g5bkLUBYrpqMWE

Общи условия

Активация на акаунт