Термин Юли 2022

• 50 303
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
  • Замък сред облаците
При леко зацапване в ранна бременност се почва прогостеронов препарат докато се стигне до АГ. Причините може да са отлепване, рехава лигавица, недостиг на прогестерон. Дуфастон, Утрогестан например са удачни варианти. При мен беше рехава лигавица и малък хематом (отлепване) и с достатъчно прогестерон се закрепиха нещата. Също така но-шпа 3х1 да е спокойна матката и повече почивка, без вдигане на тежко. Аз бях споменала и в друга тема, получих зацапване на 4 ден закъснение, почнах циклогест (по-пречистен и скъп прогестерон е, по-високодозов, използват го доста в инвитрото) и но-шпа, паралено и НМХ инжекциите за тромбофилията, седмица по-късно ми беше прегледа при АГ, потвърди, че съм направила правилното нещо. Все още съм на същата терапия и нещата вървят добре.

# 301
При леко зацапване в ранна бременност се почва прогостеронов препарат докато се стигне до АГ. Причините може да са отлепване, рехава лигавица, недостиг на прогестерон. Дуфастон, Утрогестан например са удачни варианти. При мен беше рехава лигавица и малък хематом (отлепване) и с достатъчно прогестерон се закрепиха нещата. Също така но-шпа 3х1 да е спокойна матката и повече почивка, без вдигане на тежко. Аз бях споменала и в друга тема, получих зацапване на 4 ден закъснение, почнах циклогест (по-пречистен и скъп прогестерон е, по-високодозов, използват го доста в инвитрото) и но-шпа, паралено и НМХ инжекциите за тромбофилията, седмица по-късно ми беше прегледа при АГ, потвърди, че съм направила правилното нещо. Все още съм на същата терапия и нещата вървят добре.
Надявам се и при мен да спре, защото изпадам в ужас всеки път, когато отида до тоалетната, а сигурно не е нещо сериозно. Ще изчакам и утре, ако не спре отивам на преглед.

# 302
И аз зацапвам през няколко дни, вчера на прегледа казаха, че е от недостатъчен прогестерон, та освен вагинално пия и хапчета, като  се появи този проблем. Но-шпа е също важно,  дори и да няма болки, ако има зацапване, при мен видяха, че има слаби контракции,които не се усещаха.

# 303
И аз зацапвам през няколко дни, вчера на прегледа казаха, че е от недостатъчен прогестерон, та освен вагинално пия и хапчета, като  се появи този проблем. Но-шпа е също важно,  дори и да няма болки, ако има зацапване, при мен видяха, че има слаби контракции,които не се усещаха.
Дано скоро да приключи това зацапване, че е доста неприятно. По-спокойно ще ни бъде като го няма. Blush

# 304
Мами с мънички дечица - ще ги спирате ли от ясла и ДГ, имате ли такава възможност или още си ходят?

# 305
Взимайте мерки за тия зацапвания, не са шега работа. Най-малкото ношпа докато ви дойде прегледа и лежане.

На мен днес ми излязоха резултатите за вит Д и Б12. Толкова различни чи бяха представите, че все едно ме удариха с парен чук. За една година вит Б12 от над 800 ми е спаднал на 460, а витамин Д се е сринал от 80 до 16. Още не мога да повярвам. При все, че аз лятото не ползвам слънцезащита и изкарах доста часове на басейна. Нищо не е останало...нищичко. Много съм разочарована, че започвам тази бременност с такива стойности.

# 306
  • София
Аз днес еднократно имах кафеникаво бледо зацапване и четох, че може да е от образуването на плацентата в тези седмици. Утре съм на преглед и ще видим какво ще каже. Адаш аз имам син на 3 години и смятам да си ходи на ясла, а аз на работа. Сега декември месец имаме уговорка с едната баба да дойде да го гледа целия месец за да е здрав за празниците. После януари мисля с песен на детска да си ходи. Желанието ми е да го спра чак като изляза болничен. Вирусите не ме притесняват толкова, по-добре сега да ги кара.

# 307
За съжаление витамин  Д въобще не може да се разчита, че се натрупва от слънцето адекватно, аз от 2 години приемам на капки, че иначе  са ми много ниски стойности. За Б12 за 3 месеца  ми падна от 800 на 350, така че си трябва редовен контрол.

# 308
Съни, имаш страхотно куче! Голям сладур! ❤️

Момичета, аз, за съжаление, се описвам от темата. Пожелавам ви леки бременности и здрави и пухкави бебоци на лято Hug ❤️

# 309
Съни, имаш страхотно куче! Голям сладур! ❤️

Момичета, аз, за съжаление, се описвам от темата. Пожелавам ви леки бременности и здрави и пухкави бебоци на лято Hug ❤️

Съжалявам да го прочета. Успех и скоро да си пак сред бременните.
Много кофти в тая тема вече пета мама отпада 😭

# 310

По темата с животните.... аз също имам котарак персиец...не искам да се разделям с него,но живот и здраве като се роди бебето може би ще се наложи да го дам поне временно,защото пуска доста косми. Не съм споделила с АГ ,забравила съм...следващия път. Също бих си пуснала нужните изследвания за мое спокойствие.. иначе стои само вътре и не е ваксиниран. Само вътрешно обезпаразитен.

# 311
Mery.M.., изнесеш ли го веднъж повече няма да можеш да го върнеш. Бях свидетел на няколко такива случая във форума. В единия котката започна да напаза бебето, в другия дереше собствениците... Да го държиш в друга стая да, но не го махай. Изследвайте за токсоплазмоза.

# 312
Mery.M.., изнесеш ли го веднъж повече няма да можеш да го върнеш. Бях свидетел на няколко такива случая във форума. В единия котката започна да напаза бебето, в другия дереше собствениците... Да го държиш в друга стая да, но не го махай. Изследвайте за токсоплазмоза.

Да, това е варианта. Ако не го махнем, ще трябва денонощно да чистя след него и да го отуча от любимите му места за рекалс...като дивана , столовете и т.н. ,ще бъде купон...а и голямата кака няма да го даде със сигурност...а и за нас няма да е лесно,той си е част от семейството и го обичаме като наше детенце.

# 313
Аз по отношение на Вит. Д да ви попитам нещо. Моя е 9.5, което е доста ниско, ендокриноложката ми изписа 4 капки дневно, но на мен ми се струват малко за такъв дефицит. Я кажете има ли някой, който приема вигантол и по колко капки пие.

# 314
 Manoela, това наистина е много ниска доза при такъв дефицит -4 капки са 2000 UI аз приемам по толкова при положение че съм близо до горната граница, аз бих пила поне по 6-7 капки и даже бих се консултирала с друг лекар ако трябват по-високи дози,с по 4 капки на ден , ще го вдигнеш достатъчно сигурно след като родиш Grinning

Общи условия

Активация на акаунт