Термин Юли 2022

• 50 297
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Manoela, това наистина е много ниска доза при такъв дефицит -4 капки са 2000 UI аз приемам по толкова при положение че съм близо до горната граница, аз бих пила поне по 6-7 капки и даже бих се консултирала с друг лекар ако трябват по-високи дози,с по 4 капки на ден , ще го вдигнеш достатъчно сигурно след като родиш Grinning
Имам записан час при друг, тъй като тази няма да я има 3м.. Абе слагам аз в лъжичката повечко капки, но наистина ще започна да си ги броя по 6-7.

# 316
Тоя вигантол много хора не го усвояват както трябва. Бетър ю имат един спрей с Д и К2 както и Витамин К 120 mcg & Витамин Д 1000 IU Natural Factors. Аз лично съм фен на втория и си го поръчах вчера.

# 317
  • София
Добър вечер от мен, днес бях на преглед. Имаме сакче с ембрион, отговарящ на 6 седмица + 1 ден, по цикъл съм 6 седмица + 4 дни, има си пулс и се видя на коремния ехограф. След две седмици съм пак на преглед и тогава ще ме запишат живот и здраве. Най-накрая мога спокойно да се зарадвам и да си отдъхна, че не е нещо от предишните ми неволи. Успех на жените напуснали темата и им пожелавам съвсем скоро да се запишат в някоя друга тема с термин и да изкарат докрай. Предишния път пиех Прегнакеър, сега ми препоръча Фемибион 1.

# 318
Здравейте, включвам се и аз. В началото на месец ноември видяхме двете чертички, а днес беше вторият преглед, на който за пръв път чухме пулс (беше доста дългоочаквано след като предишната бременност завърши с празен плоден сак и кюретаж). В 9та седмица съм (8 седмици и 2 дни), а евентуалният термин е за 13.07.2022 г. На 19 години съм (скоро 20), но противно на очакванията бременността е много премисляна, планувана и желана.
Сега към въпроса. АГ днес каза, че е добре да ме запише за женска консултация преди 12 г.с. и че биохимичният скрининг се прави между 11 и 13 седмица, но въпреки това ми записа час чак за 6 януари, когато ще съм в 14 седмица. Това повод ли е за притеснение?

# 319
sweet.potato, странно се държи твоя лекар. Да не би да се е объркал нещо? Или иска да направиш БХС при друг? Да не би да е мислил за 6ти декември? На твое място бих го питала защо има такова разминаване с казаното и записания час.

Добре дошла и честита бременност!

# 320
Тоя вигантол много хора не го усвояват както трябва. Бетър ю имат един спрей с Д и К2 както и Витамин К 120 mcg & Витамин Д 1000 IU Natural Factors. Аз лично съм фен на втория и си го поръчах вчера.
Това с Вит.К в състава малко ме плаши, иска ми се да пия конкретно витамитите, които са ми дефицит, особено като се касае за мастноразтворими, които може да се предозират.

Sweet.potato, честито и от мен Simple Smile

Десислава, много се радвам за хубавите новини!  Simple Smile

# 321
На Betteryou   има спрей само витамин Д от 1000 и от 3000 UI.

# 322
Прочете тази статия за витамин К2 и ще разберете защо предлагам точно тези добавки.
https://herbamedicabg.com/kakvo-tryabva-da-znaete-za-vitamin-k2- … tqIoaAoZHEALw_wcB

# 323
Момичета, аз искам да питам за тези изследвания, тъй като прегледа ще ми е в понеделник и си мислех днес да пусна кръв да отида директно с някакви показатели. Освен вит.Д какво друго сте изследвали? Стандартния пакет за бременни (ако всичко е наред на прегледа) предполагам ще ми пусне лекарят.
Аз ще ходя при един доктор, който работи само на частно, за жалост май няма да може той да ме води на ЖК и трябва да ходя при друг и по ЗК. С направление от ЛЛ ли става записването? Оле, като ви казвам, че нищо не помня от преди 8 години изобщо не се шегувам.
П.С. И аз пия Прегнакеър. И двата пъти до сега съм го пила, като този път го започнах от втория ден на закъснението, преди теста.

# 324
Рафаела, в първия пост на темата съм написала част от нещата, които те интересуват.
Ще се радвам да се включат и другите със съвети.

# 325
О, да, сега видях. Уж го четох първия ден. Извинявам се Simple Smile

# 326
Ако някой се интересува следващата седмица в Лидл ще има клинове за бременни и дълги възглавници. Аз от известно време спя с възглавница между краката, защото ме боли иначе. Със сина ми мисля, че доста по-натам слагах възглавница, ама сега не мога без. Мисля да си взема от клиповете, защото ми стягат моите вече.

Добре дошли на всички записали се наскоро. Лека и спокойна бременност!

На всички момичета, които напуснаха темата пожелавам съвсем скоро да се радват отново на успешна бременност.

Вигантол аз съм пила по 10 капки дневно и въпреки това пак се вдигаше бавно. Сега имам спрейчето на Better you от 3000.

Комбинирани витамини не са ми изписвали. Пия си отделно. Нямам търпение да пусна пак контролни, за да видя какви са стойностите. В началото на бременността не бях много редовна с тях, защото ми се гадеше.

За децата и детските градини - синът ми ходи засега от време на време, макар че ме е страх, но хем искам да е сред децата, хем се притеснявам. Имам възможност да си го гледам в момента и най-вероятно ще го спра преди празниците. Сега е щастлив, че ще имат тържество и дядо Коледа ще раздава подаръци. Дано само да е здрав до тогава.

Рафаела, аз също в момента ходя все още само на частно. Не бях правила нищо предварително. На първия преглед при установяването на бременността ми назначиха ПКК, коагулация и хормони. Всеки доктор има различен подход и има значение дали ти имаш някакви оплаквания и нещо, което трябва да се проследи още в самото начало на бременността. Записването на ЖК става с направление от ЛЛ, но и аз не помня кой номер беше, те ще кажат най-добре.

Да се оплача, че хич не мога да спя. Ставам по 3-4 пъти до тоалетна и отделно в 5ч да си изпия хапчето. Тъкмо заспя и хайде пак, в 6.30ч ставам, заради детето, когато е на градина. През деня изобщо не ходя толкова често до тоалетна. Изобщо не мога да се радвам на пълноценен сън.

# 327
Miss_Independent5, от сега тренираш будуване за след раждането 😉 На мен също ми е прецакан съня. Все се будя все сънувам и към 5.30 като се събуди малката за мляко спането ми приключва в повечето случаи.
За клиновете, миналата година си бях взела един и е доста удобен.
При мен започна и запекът.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 09:53 от fillme

# 328
Поздравления мами за хубавите новини. Аз пък да се оплача, че съм ужасно подута и вече изглеждам все едно съм в 4 месец. Много ми се иска да се прикрия поне докато се запиша по ЗК Smile Пак имам леки болки долу, но няма зацапване или кървене.

Клиновете на Lidl са трепач и въобще всичко за бременни и то на съвсем нормални цени. Навсякъде другаде е такава скъпотия, че чак е подсъдно. Трябва да си извадя кашона с бременните дрехи да видя дали стават за носене, ако не и аз ще се "бия" за нови Sweat Smile

Малката ми (2г и 9м) е хремава и я задържах у дома вчера и днес, а съм и home office , сега добавяме и бременност и купона е на макс Grinning.

За изследвания доктора каза че като си донеса направлението, ще пуснем каквото трябва, та засега мисля да не бързам.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 12:13 от deska90

# 329
fillme, благодаря ще прочета това за К2.

Raffaella_, на мен АГ все още нищо не ми назначавал да пускам. Всички изследвания, които съм си правила, с изключение на ЧХГ, ми ги е назначил ендокринолог. (И заради това съм в дилема сега дали да не го сменя)
Според мен е хубаво паралелно с АГ да се ходи и при репродуктивен ендокринолог, защото те са си по-вещи в обменните процеси, витамините и хормоните, които трябва да се следят.

Miss_Independent5, от кой ден им започва на Лидл брошурата с новите продукти?

И аз да ви се оплача,срам не срам ще кажа, нямам проблем със съня спя си като къртица, но може би защото нямам и дете на главата де, нямам запек, а обратното, но имам друг много гаден проблем. Вечер когато се нахраня, независимо какво ям, манджа, супа, салата, плодове, няма значение корема ми се подува адски и усещам че имам газове, но нищо не излиза и ме болят все едно мускулите от преразпъване. Вчера се престраших и питах АГ какво да правя и дали мога да пия еспумизан, каза ми че мога да си пия еспумизан и че това е напълно нормално, посъветва ме просто вечер да не ям късно, а максимум до към 18-19ч. което аз не знам как ще изпълнявам, защото вечеряйки в 18ч , аз в 21ч отново съм си основно гладна..има ли и други споделящи моето терзание😃

Общи условия

Активация на акаунт