Термин Юли 2022

• 50 266
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
Оо еспумизана (за щастие не много често) и ношпа са ми първи приятели. Всичко е заради хормоните. Па при някои и к'во пърдене падаа пхахаха. Направо не е истина колко се разминават мечтанията, и романтичната ни представа за бременността и това какво е в действителност.
То прилошаване, разтройство, запек, рев без причина, бяс, главоболие, болки в кръста, лош сън, пикаене през час, а много често и без да се усетиш направо в гащите, газове, киселини, бяло течение, разкланини зъби, висока кръвна захар, ниско кръвно, високо кръвно, подути крайници, 2 размера по-големи обувки, тежест, всичко буташ с корем или гъз щото не можеш да свикнеш с новите габарити. Не можеш да си изрежеш ноктите на краката и искаш помощ за обуване на чорапи и обувки. Ставането от леглото изглежда като спасителна операция за изхвърлен кит на брега. Не яж това не яж онова, а от любими неща ти се повръща. Коланът в колата ти стиска. Все притеснения има ли сърце, какво ще открият на БХС, ама какъв ще е полът, ама защо не го усещам, ама не може ли по рано на фетална, ама не може ли и на 3 фетални да отида за всеки случай... Пък после за раждане, багаж, какво да купя, ремонти, "гнездене", непоискани съвети, досадни роднини, сърденки заради бъдещото име, ама как ще родя, ама къде ще родя...

Ехх тия 9 месеца. Огромна промяна са. Затова през първата година обикновено партньорите се изпокарват. Просто вече нищо не е същото.

И накрая като гушнете човечето ви пада розовото перде и си казвате, че всичко си заслужава.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 11:16 от fillme

# 331
Доста обнадеждаващо описание направи fillme😂😂😂 посмях се от сърце, дупе да им е яко на мъжете, само това ще кажа😄😄

# 332
Здравейте, юлски мами. Може би е рано, ама да попитам дали има запознати какво се прави в тази ситуация. В отпуск по майчинство съм. Каката скоро става на 1 г.
Не знам какво да правя, чета някакви неща ама не ми е много ясно. Кога се уведомява работодател...? И документално как се процедита? Благодаря 🤗

# 333
И аз не спя, ставам по 2-3 пъти на нощ, освен това стомахът ми е тотал щета, болки, газове, нередовен. Все още се чудя кой го е кръстил "сутрешно гадене", при мен си е  цял ден гадене и повръщане по няколко пъти, вече нищо не мога да ям, от всякаква храна ми става лошо, не мога да стъпя в хола, т.к. там е и кухнята и само да усетя мирис на храна и тичам в тоалетната.

За изследвания ми пуснаха в 7ма седмица:
ПКК
СУЕ
Глюкоза
Белтък
Фибриноген
Протромбиново време
aРТТ
Урина -нормална седимент
Б12 и Д3

Я кажете за клиновете на Лидъл, дълги ли са, аз съм доста висока и обикновено всички ми късеят.

# 334
Здравейте! Записвам и аз сред вас, в 9г.с + 5 дни! Успешна инсеминация от четвърти опит. Моля за вашият съвет, на 23.12 ми предстои ФМ и скрининг за прееклампия в София и междувременно ми се иска да направя още един преглед в Русе около 10-12.12. Според вас удачно ли е или ще прекаля с видеозоните?

# 335
Здравей Ванесса, аз се следих почти цялата предна бременност на 2 седмици с ехограф та не виждам как ще прекалиш. За кога ти е термина?

# 336
Последният ми преглед беше в 7 г.с и тогава определиха терминът за 06.07 Simple Smile

# 337
  • Замък сред облаците
Терминът се определя на ранната фетална морфология и се фиксира тогава. Преди това е приблизителен и по-добре да се изчислява по ПРМ, ако цикълът е бил редовен. Първите седмици е нормално да се различава с няколко дни, като има значение дали е с вагинален или коремен ехограф (първия е по-меродавен). Иначе ултразвука не представлява никаква опасност за бебето, това не е рентген.

# 338
Здравейте на всички,
включвам се отново след прегледа ми днес, за да се похваля, че всичко е наред, дори чухме и сърчицето. Heart
От зацапването няма и следа, няма и никакви проблеми. За 2 седмици сме пораснали с 11мм. Grinning Успешна бременност на всички! Blush

# 339
Fillme, леле, ти направо наплаши момичетата, на които ще им е за първи път с това описание. Grinning

Само по веднъж ли хапва през нощта твоята госпожица? Сина ми го кърмих до 2г и 3м и до последно се будеше по няколко пъти през нощта.
То сънят изобщо някога връща ли се?! Риторичен въпрос... Grinning

Deska90, и аз се чувствам ужасно подута, особено вечер. Нямам газове, но ми е тежко и само пръхтя.
Гаденето намаля, не е като първите седмици. Апетит си имам голям и се притеснявам на финала какво ще излезе. Със сина ми качих 10-12 кг и бяха само на корем, дано и сега е така. 

Manoela, от четвъртък са клиповете в Лидл.

Mexicana,  предполагам, че са дълги.

Vanessa Draeva 707180, добре дошла и лека бременност!
Има бременности, които трябва да се следят по-начесто, затова не смятам, че ще е проблем.

Missk, чудесни новини! Hug

# 340
Miss_Independent5 Благодаря за успокоението, и моето гадене намаля, но ясно сега ще са стомашните проблеми. Доктора каза и да пия много вода, през 15мин съм в тоалетната. И аз бях качила 12-13кг с предната бременност, доктора ме инструктира, че иска и сега така да направя Sweat Smile Аз да успокоя първескините, че имах скандално спокойна бремнност, чак не е за разказване. Обикновено с приятелки на кафе като я засегнем тази тема си мълча да не отнеса някой шамар Smile

Vanessa Draeva добре дошла. С теб сме съгражданки, че и на термин го докарваме. Къде се следиш?

# 341
deska90 Първите два прегледа бяха при д-р Аръшева, но смятам следващите да бъдат при д-р Тончева
Ти към кого си се насочила?

# 342
Бременността ми я установи д-р Тончева, два пъти ходих при нея. И първия път честичко при нея се следях, но на финала реших да родя в Медика и Д-р Стойнев ме проследи и проведе раждането. Сега при него ще се запиша по ЗК от самото начало.

deska90 Първите два прегледа бяха при д-р Аръшева, но смятам следващите да бъдат при д-р Тончева
Ти към кого си се насочила?

# 343
Здравейте, юлски мами! 🌼 Включва се отново след прекарания ковид. На прегледа вчера всичко изглеждаше добре и  чухме сърчице. Записахте ли си вече часове за БХС? 🙂

# 344
Аз записах час за 17 декември за БХС. Моята АГ ме насочи към доктор Стоилов в Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт