Термин Юли 2022

• 52 611
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм пак с обострено обоняние. Не мога аз да готвя или стоя на отворен прозорец като друг готви. Но най-много ми се хапват манджи, салати и плодове всякакъв вид. Особено краставици, боровинки и малини са ми супер вкусни.

# 541
  • София
В началото на бременността на мен адски много ми се ядеше кашкавал, което пък никога не е било Grinning

# 542
Повръща ми се от месо, даже от картофи, ама от всичко печено без кисело зеле и почти не стъпвам в кухнята по тази причина.

От няколко дни много ме боли кръстът, даже се бях филмирала, че нещо не е ок, но бях на преглед и мъникът се върти насам натам буйно. Та стигнах до извода, че най-вече от лежане на 1 страна много ме боли и се чудя   как да процедирам- тези възглавници за бременни дали помагат и откога се препоръчва да се ползват? Някой може ли да препоръча модел от който сте доволни?

Иначе днес докторката ми каза да преместим 1вата фетална за след празниците, защото още не се виждаха всички необходими маркери въпреки, че излезе че съм 11+1, макар че по ПРМ се водя 10+4. Пуснах и в пренаталния в Cellgenetics  и нетърпеливо чакам след празниците резултат.

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 17:07 от mexicana___

# 543
Възглавница имам от първата бременност. Тогава много ми помогна. Сега вече я извадих и изпрах. От няколко дни е в употреба и мисля, че пак ще бъде неизменен сътрудник. Grinning

За феталната моя лекар ми даде час чак на 11.01, че е отпуска около празниците. Тогава ще пускаме и пренатален тест. Така като термина е на края на месеца ми се струва всичко много бавно. Предния път беше в началото и някак "по-бързо" минаваше.

# 544
  • София
Какво представлява тази възглавница и как точно помага?

# 545
https://www.otto.de/p/smoothy-stillkissen-schwangerschaftskissen … onId=S041R0O6LX84

Това е примерна. През бремеността помага да се лежи удобно. Особено е големия корем после е супер. След това помага за подходяща поза за кърмене.

# 546
Момичета, утре съм на БХС и ми казаха, че трябва да нося сутрешна урина и съответно да не съм закусвала, заради взимането на кръв. Друго по-специално нещо има ли като подготовка?

# 547
При мен нямаше изискване да не съм яла, но ми бяха казали да не си мажа корема с кремове около пет дни преди прегледа. Това беше заради ултразвуковия преглед.

# 548
  • София
За БХС няма такива изисквания. Да не би да ти правят и други кръвни, а може и да е заради урината. Аз не съм носила урина.
Момичета, утре съм на БХС и ми казаха, че трябва да нося сутрешна урина и съответно да не съм закусвала, заради взимането на кръв. Друго по-специално нещо има ли като подготовка?

# 549
На мен док. ми каза да отида гладна защото ще ми вземат кръв и за другите изследвания, които се пускат при записване за ЖК. Бая кръв ще ми източат.

# 550
  • Замък сред облаците
Да, на БХС на гладно само ако ще ти правят и други изследвания. Иначе само БХС анализа е на хормони, които не се влияят от хранене.

Аз днес пусках урина, ПКК, щитовидни хормони, кръвна група, Б12, Д, фолат, кръвна захар - 4 епруветки кръв ми взеха.

# 551
Милена, те момичетата са писали, ама и аз вече го минах 😁 - на гладно трябва заради пълната кръвна картина, иначе БХС може и да си хапнала. Урината ми казаха до 2 часа да я занеса в лаборатория.

Аз чакам вече да ми излизат само резултата от цитонамазката и БХС, за който казаха 10 дни поне.

# 552
Здравейте! И ние чухме сърчице!! Много се радвам, защото имах притеснения. Не мога да го осъзная вся още. На никого не сме казали. Може би като го споделим с близките си ще стане по-реално.
Прегледът ми обаче мина доста бързо. Чудя се дали ме претупват или просто няма още какво да се гледа толкова. Осма седмица съм. Даже не ми казаха и термина, после на снимката от ехографа го видях. Само чухме сърцето и докторката каза, че си отговаря на седмиците. Записах час за фм и бхс през януари и това беше. При вас по-подробно ли е или още е рано за по-детайлни прегледи?

# 553
От 2 дни съм с ужасен гърлобол. Докторката ми изписа Тонзилотрен и Инфлуцид, обаче май освен лукчетата друго не ми облекчава дискомфорта. Мога ли да направя някоя беля с тези лукчета , тъй като са билкови ?

# 554
  • София
И при мен минаха набързо първите прегледи, май не си дават много зор докато не мине 3тия месец. Но аз си бях приготвила въпроси, които обсъдихме. На ранната феталната вече много обстойно го разгледаха.

Здравейте! И ние чухме сърчице!! Много се радвам, защото имах притеснения. Не мога да го осъзная вся още. На никого не сме казали. Може би като го споделим с близките си ще стане по-реално.
Прегледът ми обаче мина доста бързо. Чудя се дали ме претупват или просто няма още какво да се гледа толкова. Осма седмица съм. Даже не ми казаха и термина, после на снимката от ехографа го видях. Само чухме сърцето и докторката каза, че си отговаря на седмиците. Записах час за фм и бхс през януари и това беше. При вас по-подробно ли е или още е рано за по-детайлни прегледи?

Общи условия

Активация на акаунт