Термин Юли 2022

• 52 722
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, някоя от вас беше ли ходила на ранен бхс при д-р Михова от Надежда. Имам спомен, че четох нещо подобно в тази тема, но не можах да го намеря. Ако да, имате ли отзиви за нея и за колко време става готов пълният резултат?

# 526
Аз направих пренатест тази седмица и сега си чакам. Избрах Materint Genome, като най-пълен. Чудя се сега има ли смисъл да правя БХС-то. Другата седмица съм на фетална и БХС.

Това с въздържанието е интересно нещо. През годините  доста  пъти се е налагало да нямаме редовни контакти- я по здравословни  причини, я заради пътуване и винаги съм си казвала, аз нямам никакъв проблем с това мога да си издържа колкото реша. Но сега видиш ли защото е забранено, а и явно под влиянието на всички хормони, защото аз се тъпча и с допълнително и съм като гладно коте пред магазин за риба  Grinning

P.s.   Тотално различна тема

Някой вече прави ли Пренатален тест? Живот и здраве другата седмица ще пускам и се вълнувам вече.

Здравейте,

Може ли да разкажете за пренатеста, какво представлява, колко продължава и до колко време са налични резултатите?
Аз ще правя другата седмица БХС и може би по другата пренатеста.

# 527
И аз ще правя същия Maternit Genome.

Milena0304,

Взима се кръв от майката след навършена 10 г.с. и се изследват различни гени с цел потвърждение дали  няма изменения/ вродени заболявания. Има различни пакети спрямо това, което се изследва. В България мисля че има няколко основни фирми- Пренатест,  Vision Test, Maternit на Cellgenetic и сигурно няколко други, които пропускам.

Резултати мисля че излизат между 5 и 10 работни дни  в зависимост къде се изпраща пробата за изследване.

Може да видиш повече информация в сайтовете на фирмите.

# 528
Аз правих пренатест в Геника, цената е 1300 лева, излезе за около 7 дни. Разясниха ми всичко подробно, като цяло съм доволна.

# 529
  • София
При пренатеста ти взимат кръв от вената, доста кръв ми взеха, беше ми изтръпнала ръката малко. Общо процедурата трае около 30 минути, но по-голямата част е обсъждане и попълване на документи. Казаха ми, че резултати излизат след 7-10 дни. Maternit Genome го пращат в Щатите. Тези от Cells Genetics бяха много мили. Цената му е 1850лв.

Аз направих пренатест тази седмица и сега си чакам. Избрах Materint Genome, като най-пълен. Чудя се сега има ли смисъл да правя БХС-то. Другата седмица съм на фетална и БХС.

Това с въздържанието е интересно нещо. През годините  доста  пъти се е налагало да нямаме редовни контакти- я по здравословни  причини, я заради пътуване и винаги съм си казвала, аз нямам никакъв проблем с това мога да си издържа колкото реша. Но сега видиш ли защото е забранено, а и явно под влиянието на всички хормони, защото аз се тъпча и с допълнително и съм като гладно коте пред магазин за риба  Grinning

P.s.   Тотално различна тема

Някой вече прави ли Пренатален тест? Живот и здраве другата седмица ще пускам и се вълнувам вече.

Здравейте,

Може ли да разкажете за пренатеста, какво представлява, колко продължава и до колко време са налични резултатите?
Аз ще правя другата седмица БХС и може би по другата пренатеста.

# 530
Здравейте, момичета. Включвам се след вчерашния БХС, който проведе доктор Стоилов в Пловдив. Бебчо е добре и останах много доволна от отношението и от организацията в кабинета. Насрочиха ми и Фетална морфология в 21 седмица. Терминът ми е на 29 юни, но си оставам при вас, защото засякох по-късна овулация и си мисля, че ще бъда юлска мама.
Успех на всички! ❤

# 531
Момичета от чисто любопитство искам да попитам , дали има някакви определени храни които много ви се хапват и които са необичайни за вас по принцип ? Grinning

# 532
При мен е странно с хрсната, обичам месо, а сега само от миризмата ми се гади. Хапвам пиле. 🤔 И вечер много огладнявам. Като се нахраня уж добре след 10 мин. вече все едно нищо не съм яла. Как се справяте вие с яденето, дайте съвет за по засищаща храна освен месо. 🙏

# 533
Трудна работа с това гадене,трябва все нещо да се гризка,защото лошо,засега само плодовете май ме оправят.

# 534
Аз, например, никога не съм обичала ябълки, а откакто забременях постоянно ми се хапват. А мандарините, които обожавам, сега изобщо не ми се ядат, става ми ужасно лошо от тях. Иначе, като цяло, наблягам повече на киселата храна, по-малко ми се гади от нея. 😀

# 535
И при мен е много странно с храната. Дояжда ми се днес едно после друго, постоянно гадене преди хранене и след хранене което някак отминава само. Постоянно хапвам нещо като усетя гадене, плод, ядки и едни пълнозърнести гризини. Иначе за засищане аз като закуся кисело мляко с овесени ядки, чия плодове и банан си ме позасища повече. На мен от миризми най-различни ми става зле за момент и после все едно нищо няма.

# 536
  • Замък сред облаците
Нищо необичайно не ми се дояжда като цяло. За сметка на това сушито (от години си правя домашно, вегетерианско предимно) ми мирише ужасно заради нори корите, а семките, от които мога да изям половин кило без да мигна, имат ужасен гаден вкус. Месо не искам да готвя, на картинка го гледам сготвено и ми е противно, но ако ми го сервират готвено нямам никакъв проблем и си хапвам. Иначе основно ме гони на въглехидрати, но не мога да изям една нормална порция както преди, бързо се засищам и ми става тежко. Тия дни вече почна да ми се връща апетита за салати и нормални, готвени манджи.

# 537
И аз не съм яла месо повече от месец вече. Не мога да го гледам, готвя, докосвам, мириша. Изкарахме грила на терасата, макар че преди изобщо не ми миришеше от него. Сега дишам през устата със запушен нос ако мъжът ми пече месо.
Нямам апетит, не закусвам, рядко обядвям една супа или таратор. За вечеря пак малко. Най-много ми се ядат портокали, ябълки, мандарини, сокове от плодове също. И салати. За сега карам на това.

# 538
АА, сушито не е много препоръчително през бременността, дори да не е с риба.

# 539
  • Замък сред облаците
Няма проблем вегетерианското - ориз, оцет, крема сирене и авокадо Grinning Проблемът със сушито е най-вече рибата и морските дарове - може да са пълни с токсични метали, а ако са сурови или пушени и с паразити за разкош Simple Smile Друг риск няма.

Общи условия

Активация на акаунт