Термин Юли 2022

• 52 738
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
И аз ще целя между Коледа и НГ за феталната и бхс-то. Някои беше споменал че БХС-то измерва риска от прееклампсия, но вчера гледах резулатите на приятелка от Майчин дом и та бяха същите данни които АА сподели или аз нещо не съм видяла правилно?

За сънищата са много странни- супер живи на моменти, все едно пред мен се случва, събития, роднини, абсолютен микс, но ги помня ясно. После с дни нищо...

# 511
Здравейте момичета,днес бях на преглед и запис за ЖК,лекарката каза,че всичко е нормално,но ме смущава разликата в г.с. Обясни ми,че е късна овулация,но разликата е цяла седмица. Другата седмица съм на пренатест , заради възрастта ми. Случвало ли ви се е такова разминаване с цяла седмица 10/11 г.с.?

Предишната ми бременност почти до 3-тия триместър ме водеха със седмица назад. Доктора каза, че вероятно е заради късна овулация, макар аз да бях почти сигурна кога е била по усещания. Но накрая се роди напълно здраво, доносено и развито бебе.
За пренатеста взе ли си отстъпките, които пусках в темата?
Благодаря за напомнянето,ще се възползвам от отстъпката. Днес не издържах и отидох рано на второ мнение,оказа се,че всичко е наред и си отговаря идеално на седмицата 10г.с.4 д. Апарата беше видимо много по добър.Леко бременеене , момичета 🤗

# 512
БХС точно, че не съм от нито един от изброените градове, където има генетична лаборатория. БХС не навсякъде го правят, звъня тук там, но масово почиват следващата седмица цялата или няма часове. Сега уж се разбрахме обедната ще ходя на бегом до АГ комплекса, ще ме изчакат, че докторката била до 12ч 😐

А на частно както казах, не стига че няма часове, ами 42лв искат да таксуват.

За ФМ имам записан час, въпреки че тук нямаме специалист със съответния сертификат. За 2рата живот и здраве, в София.

# 513
БХС-то е безплатно в Майчин дом и е без часове. Дори не трябва да си здравноосигурен.
Миналата бременност там го правих. Сега в Оскар Клиник ми взеха 50лв. Предполагам на едно също място ги пращат…

# 514
Deska и аз съм със забрана за секс. При мен малко прокърви и 3 дни бяхме по лекари. Др каза че  няма отлепване, бебето е добре и не могат да си обяснят кървенето. Изписаха ми Утрогестан и ношпа, моят гинеколог ми добави и Магнерич от всичко 3 х 2. Кървенето спря, но ми каза почивка. И аз сънувам неща свързани с бебето 🙄😊

# 515
  • София
Момичета, вас наболяват ли ви коремчетата? Аз от няколко дни започнах да усещам една лека, тъпа болка ниско в корема, малко като менструална и се чудя нормално ли е. 11 г.с. съм.

# 516
  • Замък сред облаците
Деска, БХС се прави до 48 часа след феталната морфология, защото за правилна оценка на риска се записват съответните размери на нухалната гънка и плода. Наистина не разбирам това със звънене и часовете. Плаща се само там където ти взимат кръв и пращат пак в същите генетични лаборатории, затова не виджма смисл да го правиш.

Мексикана, аз бях писала за оценката от прееклампсия и също се изненадах. Снощи рових и всъщност се прави тази оценка с измерване на налягането на маточните артерии, а то се прави май 1-2 седмици по-късно. Търсих и в майската група от тази година една дама го беше обяснила много добре, та оттам видях че примерно в някои клиники са правили това замерване, но пък не са правили на момичетата PAPP-a и bHCG мом замерването.
За себе си прецених, че дори и сега да не е правена оценка на риска от прееклампсия това ми е ок, всъщност след 15 гс ще настоявам на всеки преглед да замерваме налягането на артериите, защото дори и с нисък риск да си сега, не значи че от начин на живот или лекарства, или вълнения, или друго не може да се отключи по-късно.

# 517
Вили, аз не съм имала кървене и това отлепяне ми е като гръм от ясно небе. Още на предния преглед се видя и се надявах да е минало, но уви.

_krisinka_ може би от седмица имам такива болки, особено към края на деня. Но като полежа ме отпуска, за съжаление трудно стигам до легнало положение.

# 518
Момичетата от София, може ли да ми препоръчате къде да направя БХС и евентуално ранната фетална? Аз съм от Бургас, всеизвестен факт е, че тук сме зле откъм специалисти, а съм на 35год и ми се иска да съм сигурна в професионалната адекватност на изследването.

Аз също съм от Бургас и по препоръка на моята гинеколожка записах час за БХС при доктор Борис Стоилов в Пловдив. Утре съм при него и ще мога да споделя впечатления.

# 519
  • София
Като ви чета с тези цени се чудя аз ли нещо съм в грешка или вие правите само БХС без фетална? Точно в Оскар ще ми струва 190 лв… Иначе днес бях на преглед, отговаря си точно на датата по цикъл 8+4 дни. Бях се притеснила доста и много се успокоих. Явно заради предишните неуспешни бременности ще ходя през две седмици до края на 3ти месец. Та на 30 декември съм отново на преглед като за изпращане на годината. И после май към 13 януари съм на БХС + фетална. Другата седмица ще ходя и до личната за направление. Много ми е странно като вървя по-назад от вас, предишната бременност бях първа по дата и родих втора от групичката си, а сега се чувствам все едно съм месец назад 😃 то от някои май си е точно така. На отписалите се момичета пожелавам късмет следващия път, рано или късно ще си гушнете вашите бебенца. ❤ Болки като преди ПМС са нормални , както и бодежи, матката се разтяга. За сънищата, аз имам доста цветни сънища , за сега още не са сексуални , ама като се сетя как беше миналия път особено като ни беше забранен секса……

# 520
Това с въздържанието е интересно нещо. През годините  доста  пъти се е налагало да нямаме редовни контакти- я по здравословни  причини, я заради пътуване и винаги съм си казвала, аз нямам никакъв проблем с това мога да си издържа колкото реша. Но сега видиш ли защото е забранено, а и явно под влиянието на всички хормони, защото аз се тъпча и с допълнително и съм като гладно коте пред магазин за риба  Grinning

P.s.   Тотално различна тема

Някой вече прави ли Пренатален тест? Живот и здраве другата седмица ще пускам и се вълнувам вече.

# 521
,Десислава и моята ФМ и БХС ще е 210лв, като чета, че ще включва Биохимичен скрининг за хромозомни аномалии, фетална морфология и физиология, оценка на средата и анализ на риск за прееклампсия, разширен доплеров анализ. Сега, колко ще е така, ще видим. Хич не са малко пари, но е частен МЦ, та не очаквам друго. Всеки преглед, засега през 2 седмици по 100лв. Как ще е натам, не знам.
Но масово цените са 140+. Като си спомня, че със сина ми преди няколко години дадох 60лв за ФМ (тогава БХС не правих, всичко си беше наред и бях супер спокойна), а сега цени в небесата ... но и тогава не бях толкова навътре в нещата, докторът не беше сертифициран специалист по ФМ, но и не съм се притеснявала така, както сега.
Дано всичко да е наред, пък пари се изкарват!

Днес съм като парцал. От сутринта ме боли главата, лошо ми е, само ми се лежи, нямам сила за нищо. ММ се прибра от работа и се захвана да готви, защото ми се гадеше, като вляза в кухнята. Дано само не се разболявам, защото и синът ми е с хрема от няколко дни, от градината, разбира се. Ами мрън...

# 522
  • София
Аз направих пренатест тази седмица и сега си чакам. Избрах Materint Genome, като най-пълен. Чудя се сега има ли смисъл да правя БХС-то. Другата седмица съм на фетална и БХС.

Това с въздържанието е интересно нещо. През годините  доста  пъти се е налагало да нямаме редовни контакти- я по здравословни  причини, я заради пътуване и винаги съм си казвала, аз нямам никакъв проблем с това мога да си издържа колкото реша. Но сега видиш ли защото е забранено, а и явно под влиянието на всички хормони, защото аз се тъпча и с допълнително и съм като гладно коте пред магазин за риба  Grinning

P.s.   Тотално различна тема

Някой вече прави ли Пренатален тест? Живот и здраве другата седмица ще пускам и се вълнувам вече.

# 523
БХСто в Оскар си е 190лв като 140 от тях са за ФМ, която е част от него. Кръвният тест е 50лв.

# 524
  • София
HappyRSmile благодаря за разясненията. Ти ще записваш ли пакет за проследяване там? Нистина всичко е много по-скъпо от преди три години, но така е пари се изкарват.. Да сме живи и здрави с бебоците, другото е поправимо. Simple Smile И аз два дни съм като парцал, даже вчера повръщах както се хвалех, че се удържам… И ужасно главоболие втори ден, чудо. Не знам как ще избутам утре на работа. Ще ми се да успея да го скрия до 10 януари, ще видим.
Аз тази нощ прокървих и пих 2 таблетки утрогестан, сутринта имам леко кафеникаво зацапване и съм доста притиснена. Ще звъня на АГ да видим какво ще каже..

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 09:01 от Десислава``

Общи условия

Активация на акаунт