Термин Юли 2022

• 50 216
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • Замък сред облаците
Жужуто, втора морфология с еправи за да се види дали всички органи се развиват правилно, не само дали са налични, дали клапите на сърцето са достатъчно големи и тн.

Патенце, само за матката да е спокойна пий но-шпа, за себе си - един чай от лайка. По-скоро не прибягвай до валидол, валериан и подобни без консултация с лекар.

# 616
Аз направих пренаталния тест миналата седмицата и утре съм на ранна фетална, защото при нея се оглежда структурата на органите, което ДНК тестът не изследва, но ще си спестя БХС-то, в случая е излишна статистика според мен и  лекарите, с които се консултирах.

Patence,  магнезият и Б комлекс влияят на нервната система в посока да я отпускат, но за дози пак консултация с лекар.

# 617
  • Замък сред облаците
Магнезий не се дава преди 14та седмица освен с изрично показание, защото забавя сърцето на плода.

# 618
Магнезий не се дава преди 14та седмица освен с изрично показание, защото забавя сърцето на плода.
Хм малко се шашнах, щот на мен ми казаха да пия при нужда, че още преди бременността имах проблеми: матката си играеше и имах изтръпвания...

# 619
  • Замък сред облаците
По лекарска преценка знам, че включват и по-рано, но трябва ползата да превишава риска. По същия начин но-шпа пък не е подходящо след 14 седмица обикновено, защото изглажда и скъсява шийката на матката. Та затова едното го изписват до края на 3 месец, другото от началото на четвърти. Но ние магнезий си приемаме и с доста храни, въпросът е просто допълнителната доза колко силна е или да приемаш постоянно. Магнезият действа с натрупване, затова това при нужда ми е странно.

# 620
Цял ден не мога да спра да треперя! Още сутринта се събудих кофти след като сънувах нещо гадно- погледнах в съновника и съвсем се разтревожих. После гаден скандал, уплах,  висок пулс и цял ден чувство на адска тревожност!
Иначе аз си имам изписан Магнезиев диаспорал 300 и всеки ден пия по едно саше. Не знам защо ми е изписан- може би защото съм инвитро...
Все още съм ужасно тревожна и постоянно мисля за онзи ужасен сън!
Като за капак и корема взе да ме боли Disappointed Relieved

# 621
Цял ден не мога да спра да треперя! Още сутринта се събудих кофти след като сънувах нещо гадно- погледнах в съновника и съвсем се разтревожих. После гаден скандал, уплах,  висок пулс и цял ден чувство на адска тревожност!
Иначе аз си имам изписан Магнезиев диаспорал 300 и всеки ден пия по едно саше. Не знам защо ми е изписан- може би защото съм инвитро...
Все още съм ужасно тревожна и постоянно мисля за онзи ужасен сън!
Като за капак и корема взе да ме боли Disappointed Relieved

Все едно чета за моя ден, само без съновника....

И мен ме понаболяваше и пристягаше днес и вчера + доста други неразположения и болки. Накрая реших да се обадя за час за преглед....
 Ех, няма начин... като се опитах да си запиша час за преглед установих, че мога да отида само в спешното, и само при положение, че кървя .... Защото трябвало да дойде лекар от родилното.... Да не ги разкарвам.
И аз им казвам е то ако чакам да прокървя с толкова циклогест, значи нещата са отишли... И те не се притеснявайте, спешното е 24/7.

Btw, и при мен изписването на диаспорала беше от Инвитро клиника след + тест го продължих ( въпреки, че ги изненадах естествено). Според мен си е част от техния протокола при някои случаи.

# 622
  • Замък сред облаците
Мхм, може при инвитро да са други нещата с магнезия.
И аз съм нациклогест заради ранно кървене, да чукам на дърво, от 6 седмица насам нищичко няма.
Иначе майната им на сънищата, скандалите са гадно нещо, но това са дребни неща и ще минат! Всичко ще е наред, щадете си нервната система.
Бих те посъветвала, Патенце, да видиш щитовидната жлеза - ако е разбутана от бременността може да имаш повишено усещане за безпокойство, на мен това ми е първи сигнал когато не са ми ок хормоните. Но ако мислиш че е от днешния стрес само да те окуража, че и прогестерона както го приемаме допълнително има този страничен ефект, затова не се вглеждай в кошмарите.

# 623
Това безпокойство ме съсипва- сякаш изпитвам страх. Сигурно наистина е от хормоните. Досега не съм имала проблеми със щитовидната жлеза- но знае ли човек. Освен това постоянно имам сърцебиене. Попитах моя репродуктивен специалист дали трябва да пусна някакви кръвни изследвания, хормони или нещо друго- отговорът беше, че няма смисъл.
Замислям се дали сама да не си назнача някои хормонални изследвания- знам ли вече Thinking . Много съм изнервена, даже прекалено... на моменти дори сама не мога да се понасям. Като капак на всичко съм и суеверна и такива лоши сънища допълнително ми влошават психическото състояние....

# 624
Жужи и на мен доки ми каза, че щом резултатите са добри няма смисъл от фм за момента, и че мога да направя следващата ако искам.

# 625
Аз да се включа по въпроса със запека. На мен АГ ми изписа елакса лактулоза сашета, понеже само тя е подходяща за бременни и мога да пия до 3 на ден. Горе долу върши работа, кивито също. Общо взето повече плодове май, въпреки че и с тях понякога не става работата..

# 626
  • София
Аз също пия магнезий 3 по 2 , вече 2 по2. Честно казано за пръв път чувам за този риск, утре съм на преглед и ще разпитам повече. Не мога да се включа по темата с тревожността, понеже съм на Ципралекс, иначе да съм се побъркала. Но аз си имам тревожно разстройство диагностицирано. Има разни билкови хапчета, които успокояват. От тревожност можеш да си причиниш много здравословни проблеми, аз лично не бих правила нищо или да стискам зъби да мине..

# 627
Кои билкови хапчета, които успокояват, са разрешени за бременни?
Аз също пия магнезий 3 по 2 , вече 2 по2. Честно казано за пръв път чувам за този риск, утре съм на преглед и ще разпитам повече. Не мога да се включа по темата с тревожността, понеже съм на Ципралекс, иначе да съм се побъркала. Но аз си имам тревожно разстройство диагностицирано. Има разни билкови хапчета, които успокояват. От тревожност можеш да си причиниш много здравословни проблеми, аз лично не бих правила нищо или да стискам зъби да мине..

# 628
  • София
Не бих се наела да изписвам хапчета, консултирай се с АГ на следваш преглед. На първо време се сещам за Седатиф, но има и други. Те АГ много добре знаят, кои могат да се приемат. Може да си провериш и витамин B, често липсата му води до такива състояния.

# 629
  • Замък сред облаците
Наистина виж щитовидната и витамин Б12, и вит Д също е добре ако не си. Хапчета без консулъация недей защото може да повлияят на нервната система на бебето, при повечето от вас още се формират органите.

Общи условия

Активация на акаунт