Термин Юли 2022

• 50 208
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро, момичета! Пиша ви от болницата...за съжаление се наложи да ме приемат за втори път, точно месец след първия прием. Причината, както и първия път е прокървяване, което протече по същия начин - яркочервена кръв, след това по тъмна и накрая кафяво течение, което вече е само зацапване. Като цяло кървенето и двата пъти не е обилно и минава за 2 дни....Първия път ми казаха, че има леко отлепване, а сега причината била ниска плацента на едното бебче и уж пак леко отпеляне. Трима лекари ме преглеждаха и тримата имаха малко различаващо се мнение. Според първия лекар, който ме прие причината за кървенето е отлепване.. на следващия ден ме прегледа дежурната лекарка, която каза, че няма нищо притеснително, вкл. и отлепване и съм прокървяла заради ниска плацента, която ще се вдигне постепенно и че вероятно ще имам още такива тревоги, т.е. до 5-6  месец да се настроя за такива неприятни моменти и че дори мога да си ходя да си лежа в къщи ( аз като цяло от 1 месец само това правя). Вчера завеждащия АГ ме гледа и също каза ниска плацента и отлепване... Седя ди от неделя през нощта в болницата и съм много потисната.  Най- важното е, че бебетата ми са добре.... Вероятно ще посрещна Новата година тук, не ми се искаше така да ми тръгва по болници, но няма как. Надявам се поне на 1ви да ме изпишат. Та това е, споделям с вас да ми олекне малко Simple Smile Бъдете здрави!

# 631
  • Замък сред облаците
Неприятни вълнения си имала, Хоуп! Като цяло за мен трите мнения абсолютно съвпадат, макар и да са ти го обяснили различно. Преместването на плацентата се съпровожда с леко отлепяне и прикрепване на друго място в стената на матката - оттам се вкопава и реално при отлепянето и вкопаването имаш леко прокървяване, защото се прекъсва и се свързва с нови кръвоносни съдове. Често се наблюдава при ниска плацента уж (и аз се водя с ниска, ще я видим дали ще мърда нагоре), но щом не виждат друга патологична причина и спира бързо - вярвам, че всичко ще ти е наред!

# 632
Добро утро, момичета! Пиша ви от болницата...за съжаление се наложи да ме приемат за втори път, точно месец след първия прием. Причината, както и първия път е прокървяване, което протече по същия начин - яркочервена кръв, след това по тъмна и накрая кафяво течение, което вече е само зацапване. Като цяло кървенето и двата пъти не е обилно и минава за 2 дни....Първия път ми казаха, че има леко отлепване, а сега причината била ниска плацента на едното бебче и уж пак леко отпеляне. Трима лекари ме преглеждаха и тримата имаха малко различаващо се мнение. Според първия лекар, който ме прие причината за кървенето е отлепване.. на следващия ден ме прегледа дежурната лекарка, която каза, че няма нищо притеснително, вкл. и отлепване и съм прокървяла заради ниска плацента, която ще се вдигне постепенно и че вероятно ще имам още такива тревоги, т.е. до 5-6  месец да се настроя за такива неприятни моменти и че дори мога да си ходя да си лежа в къщи ( аз като цяло от 1 месец само това правя). Вчера завеждащия АГ ме гледа и също каза ниска плацента и отлепване... Седя ди от неделя през нощта в болницата и съм много потисната.  Най- важното е, че бебетата ми са добре.... Вероятно ще посрещна Новата година тук, не ми се искаше така да ми тръгва по болници, но няма как. Надявам се поне на 1ви да ме изпишат. Та това е, споделям с вас да ми олекне малко Simple Smile Бъдете здрави!

Мила, Хоуп,. Много вълнения си имала.... Вярвам, че си под добри грижи и, че щом бебоците са добре, всичко ще мине бързо. Горе главата, Новата Година догодина ще е по-интересна и забавна от тази Simple Smile

# 633
Никакви изследвания не съм си пускала, въпреки че изрично питах АГ дали е необходимо! Само да попитам на гладно ли се пускат тези изследвания?!
Наистина виж щитовидната и витамин Б12, и вит Д също е добре ако не си. Хапчета без консулъация недей защото може да повлияят на нервната система на бебето, при повечето от вас още се формират органите.

# 634
  • Замък сред облаците
За щитовидната без прием на кафе, чай или шоколад, за витамините е без значение. Ако си приемала комбинирани витамини наскоро може да не е реален резултатът. Принципно вит Д трябва да е над долна граница 30, б12 търсят да е над 300, за ТСХ в диапазона 0.2 - 2 в първи триместър, до 2.5 във втори и трети, а фТ4 в диапазона 15-21 pmol.
А ако АГ те неглижира, може да го смениш или да потърсиш второ мнение.

# 635
Минах ранната фетална  днес, бебешокът не се трогна хич и си спеше почти през цялото време. Всичко успяха да му измерят все пак, защото се размърда накрая след яко ръчкане и почна да мята ръце, но си е едно малко сладурче, което е пораснало много за 2 седмици. Със сигурност и техниката има значение де, сега виждах всичко ясно, а не като на ехографа в другата клиника. Отговаря си точно на седмицата 12+1. Резултатите от пренаталия тест са ок, така че пропускам  БХС.

Да питам, особено по-опитните мами- възможно ли е толкова рано да му се оформи нослето като профил, на една от снимките просто изглежда   еднакъв  по форма с този на таткото, а все ми се струва че е супер рано, но пък и носната костица е добре видима.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 14:40 от mexicana___

# 636
  • Замък сред облаците
Носната кост се вижда основно като профил сега, а самата форма на носа се определя и от хрущяла напред, който не се хваща особено добре в тази седмица. И аз си го мислех на моята ФМ, та търсих инфо. Че при нас май ще е взело моите уши, ама за носа май ще е на таткото - такива са ми вижданията.

# 637
Точно, моят е чип, никакъв шанс  Grinning а на 3Д-то си се видя отпред бая носле. Да са живи и здрави и да растат големи бебоци.

# 638
Да мина да се отчета и аз. Днес вече официално ме записаха като бременна. Следващата ми ЖК ще е на 28 януари. Боднаха ме за БХС и пкк и другите чудесии. Вече след нова година резултати.
На прегледа видях човечето. Мяташе ръце, крака. Правеше лупинги 😄. На големина го изкараха с 2 дни напред, нухална гънка 1.3, тъй че съм спокойна. Дано и с изследванията всичко е наред.

# 639
fillme, чудесна новина!
След 2-3 седмици чак съм на фетална, утре ще се обадя за час, че мислим до София да се разходим. Преди години съм ходила в МЦ Фемина.

Днес загледах безалкохолното вино в Кауфланд, намерих розе и червено. Но не посмях да купя за утре вечер. Трябва да го проуча до колко е безвредно. Как така се деалкохолизира една напитка, много ми е странно. Ще сме с приятели, на които не искам още да казвам и ще стане голямо криене.

# 640
  • Варна
Момичета, коя е фейсбук групата и има ли такава? С термин 03.07.2022г., на ехограф го виждат момче, предполагам е трудно да се сбърка ако е мъжки пол.

# 641
Момичета, коя е фейсбук групата и има ли такава? С термин 03.07.2022г., на ехограф го виждат момче, предполагам е трудно да се сбърка ако е мъжки пол.
https://www.facebook.com/groups/182320294087443/?ref=share
Това е фейсбук групата.
На първа страница в първия пост можеш да видиш другите мами с термин 3ти юли.
За пола все още има вероятност да се сбърка макар за момче да ми се струва по-малко вероятно.

# 642
Ангела, супер че си разбрала и пола. Аз съм с термин 5-6 юли. Един въпрос относно групата, знаете ли дали на моите фейсбук приятели ще им излезе, че съм в тази група, тъй като все още не съм го споделила с никой от тях?

# 643
Мисля, че не. Групата е поверителна.

Ангела, супер че си разбрала и пола. Аз съм с термин 5-6 юли. Един въпрос относно групата, знаете ли дали на моите фейсбук приятели ще им излезе, че съм в тази група, тъй като все още не съм го споделила с никой от тях?

# 644
Няма да излезе, Milena0304. Аз също не съм го обявила. Майка ми знае защото живее с нас. Но тази вечер мислим да кажем на сестрата на ММ. Тя си му е единствената близка роднина и искаме да я зарадваме за новата година. За моите роднини мисля да изчакам още малко. Предния път им казахме чак в 6-тия месец. 😄
Весело посрещане на новата година тази вечер!

Общи условия

Активация на акаунт