Термин Юли 2022

• 50 202
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, чай от рози позволен ли е за бременни?

# 646
  • Замък сред облаците
Аз не бих рискувала, нали розите имат разхлабващ ефект и това може да докара спазми в червата, та оттам контракции. Ако е слабичък и става въпрос за една чаша надали е притеснително все пак.

# 647
Аз пия от лимон и джинджифил. Само за него знам със сигурност че е ок да се пие. Четох доста за билките, но не съм много наясно какво друго мога да пия по-продължитрлно, тъй като аз замених кафето с чай вече от 2 месеца. А вие какво пиете сутрин?

# 648
Пия вода... 2 - 3 пъти съм си позволявала чай круша със смокинови листа и 2 - 3 пъти лайка или липа. Кафето спрях още предната бременност защото ми докарваше контракции и така и не го започнах. Вчера си изцедих нар. От години не бях пила, но едва ли ще повторя скоро.
С тия празници и софри съм се надула като фитнес топка. Шкембето ми върви 2 минути пред мен. Имам чувството, че съм в осми месец. Отиде ми режима...
Вие как сте? Виждат ли се вече коремчета? Взеха ли да ви подпитват любопитковци дали не сте бременна? Сърбят ли ви ръцете да купите нещо бебешко?

# 649
  • София
Аз вечер съм много надута, нищо не ми става. Вчера си купих клин за бременни извънредно. Сутрин като стана съм си добре, ама вечер е нещо страшно. Иначе моя мъж вече сподели с роднини и приятели,  пък аз с колеги. Неща за бебето не ми се купуват ама грам. Този месец имаме толкова много разходи, че изобщо не знам кога ще ми се купува нещо. Трябва да вземем ново столче за кола на баткото, да си платя пакета за консултация, БХС , сестра ми всеки момент трябва да роди и там ще трябват финанси Simple Smile) Баткото пък иска да се мести в неговата стая - за пръв път от както се е родил. Та извънредно ще правим ремонт явно за да не му губим ентусиазма. Само чакам да разберем пола за да знам как да я майсторим. Simple Smile) Изобщо при нас сме на друга вълна още. Кафето не съм спирала, само то ми помага с кръвното и ВЦ. С първата бременност го спрях май към 8 месец, заради проблеми.. Чайове пия стандартните - липа, лайка, туристически , планински. Не смея нищо различно.

# 650
И аз не съм спирала кафето, макар че не ми се пие особено. Правя си го по навик и пия само 1-2 глътки. Ако е капучино - половината. Помня, че лекарят от първата ми бременност беше казал, че до 1 чаша дневно мога да пия, сегашния лекар не съм го питала.
Иначе заредих цитрусови чайчета. Все още много ми се пият сокове и фрешове от портокал, много ми се ядат портокали и мандарини, затова взех такъв чай.
Нищо бебешко няма да купувам поне до втората ФМ. Нещо ми е много спечено и притеснено. Дано всичко е наред. Позволих си само да разгледам количките, тъй като нашата е на 10год. и изглежда потресаващо.
На мен още не ми личи, може би съвсем леко, но пуловерите скриват положението. Дънките започват да отесняват на копчето, но съм в края на юли така или иначе.

# 651
  • София
Вместо кафе пия цикория с мляко. Много ми харесва, даже съм го пила и преди бременността. От чайовете пия основно джинджифил, мента и липа. Но сега се сдобих с листа от рози и им се чудя. Отделно от това вода и айрян.
За бебето нищо не съм купувала. Още ми се вижда твърде рано.

# 652
Кафе си пия по едно на ден от миналата бременност. Студено, разбира се - малкият не ме оставя.
ЧНГ на вдички бъдещи найчета от групата! Живи, здрави - ние, любимите ни хора, и бъдещите ни деца!

# 653
Незнам момичета вие как сте ама аз от 8г с съм много зле с това гадене и повръщане и нищо не помага,онзи ден 10 пъти 🥺🥺

# 654
Незнам момичета вие как сте ама аз от 8г с съм много зле с това гадене и повръщане и нищо не помага,онзи ден 10 пъти 🥺🥺
Росинка, звучи извън пътя. Лекарите какво казват?

# 655
  • София
Деган не ти ли помага?

# 656
Здравейте Момичета!
Къде решихте /при кой да правите ЖК?
Имате ли някакви препоръки, (София) особено относно д-ри, които не правят проблеми за болнични?

Rosinkaaa, може да пробваш с дюли или компот от дюли. Моята свекърва беше направила и аз ненадейно им се нахвърлих. После реших да прочета какво толкова има в тези дюли и се оказа, че много помагали при гадене.

Иначе аз пия кафе мн рядко, може би по 3-4 глътки капучино веднъж седмично.
Основно пия вода и аирян, но и компоти много ми се пият, но купешките са с мн захар и ги избягвам.
Ям плодовете цели, когато мога си взимам фреш от нар.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 14:35 от Lavinka

# 657
Здравейте , момичета! Пожелавам лека,щастлива и успешна бременност на всички!
Аз съм с термин началото на август и за сега писах само в августката група ,но идвам при вас като по - опитни и напреднали с няколко въпроса.
Кога ви пуснаха първите кръвни изследвания и бяхте ли се записали на ЖК? Имам час за преглед + изследвания,  но не съм убедена , че искам да си дам направлението на въпросния лекар , а ми се иска все пак да пусна тези изследвания и се чудя дали ще ми ги пуснат ако си заплатя , без да се запиша за ЖК.
И знаете ли до кога (ако изобщо има срок) може да се смени следящия лекар с ново направление?

# 658
Здравей, Орехче! На мен първите изследвания ми ги пуснаха, когато се записах за ЖК, но АГ каза за да минат по ЗК. Няма никакъв проблем да си ги пуснеш по-рано, дори в цибалаб, а и предполагам и в другите лаборатории има такива изготвени пакети. По въпроса за смяна на следящия АГ бях попадала на информация, че може да се сменя веднъж с ново направление от ЛК, но не си спомням повече подробности.

# 659
Моята ЛЛ беше казала, че по всяко време мога да го сменя, но само веднъж. Изследванията ги пускат по ЗК след като те запишат на ЖК. Кръвна картина и урина, спин, кръвна група и още няколко. Допълнително по желание може да се пусне токсоплазмоза, ако имаш котка.

Общи условия

Активация на акаунт