Термин Юли 2022

• 50 349
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте на всички готини мами! Как изкарахте празниците? Ядохте ли? Simple Smile
Аз бях добре преди празниците, но откакто почнах да готвя трапезата на бъдни вечер и направо от всичко ми се сгади. Изкарах 3 дни на питка със сирене... Много здравословно, нали Simple Smile  На бъдни вечер така си бих фраксипарина, че сега имам огромна синка и подутина... Жестока карикатура ми е коремът от тези игли...
Да ви питам, вас боли ли ви главата? Мен ме наболява и забелязах, че пулсът ми се вдигна към 90.... Кръвното е Ок. Имам час чак на 5 януари( бхс) и почвам лекичко да се притеснявам...

# 586
Здравейте на всички готини мами! Как изкарахте празниците? Ядохте ли? Simple Smile
Аз бях добре преди празниците, но откакто почнах да готвя трапезата на бъдни вечер и направо от всичко ми се сгади. Изкарах 3 дни на питка със сирене... Много здравословно, нали Simple Smile  На бъдни вечер така си бих фраксипарина, че сега имам огромна синка и подутина... Жестока карикатура ми е коремът от тези игли...
Да ви питам, вас боли ли ви главата? Мен ме наболява и забелязах, че пулсът ми се вдигна към 90.... Кръвното е Ок. Имам час чак на 5 януари( бхс) и почвам лекичко да се притеснявам...
при мен пулса също е 88, 90. Кръвно 78 на 120.. с първата бременност стигах до пулс 140 и припадах 🥺

# 587
Dobchi, и при мен е така - тъкмо си помисля откога не ми е ставало зле и отново се започва. Но въпреки това е по-добре от 8-9 седмица, които май си бяха най-тегави. И на мен ми е много притеснено за предстоящата ФМ на 4-ти януари.

# 588
Определено е по-добре. Относно БХС , аз моите резултати ще си ги видя чак на 17.01, като ида на консултация. АГ гледа бебока на ехограф обстойно и каза, че не вижда някакви отклонения. Докато ми прави ехографа, бебока маха с ръчички и много шаваше. Взеха ми кръв и ги пращат в лаборатория някъде в София мисля. Каза, че няма смисъл от скъпите пренатални тестове , освен ако няма някаква конкретна причина или фамилна обремененост.

Dobchi, и при мен е така - тъкмо си помисля откога не ми е ставало зле и отново се започва. Но въпреки това е по-добре от 8-9 седмица, които май си бяха най-тегави. И на мен ми е много притеснено за предстоящата ФМ на 4-ти януари.

# 589
при мен пулса също е 88, 90. Кръвно 78 на 120.. с първата бременност стигах до пулс 140 и припадах 🥺
Ех, 140 - това е доста кофти. Казаха ли ти от какво се получава?

# 590
Здравейте, момичета от утре влизам в 14 седмица и вече се сдобивам с друга “екстра”. От два дни имам парене в хранопровода - явно почват киселините, първа бременност ми е и не знам какво да очаквам. Наистина си е доста неприятно, отделно всичко, което опитам има вкус на сода бикарбонат.
Относно главоболието - преди няколко дни беше ужасно, но взе да отшумява.
Някъде по-назад някой беше писал, че ще почва Утрогестан вагинално, аз ги ползвам от 7 седмица заради киста на яйчника и до днес. Остават ми още десетина дни и ги намалям вече. Нямам търпение да ги спра, наистина си трябва съсредоточаване да ги наместиш на подходящото място. И аз често ги изтървам 😀 Мънички са доста.
Някоя по-опитна мама би ли препоръчала нещо изпитано за тези киселини и парене, че снощи почти не успях да мигна. С гаденето се разминах, но това май ще е мъка.

# 591
При мен кофти симптомите поотминаха, честно казано не съм спирала да ям, само по едно време избягвах месото. Доста съм нервна и се умарям бързо дано да отмине и това. Едвам си направих изследванията, цитонамазката ми щяла да стане след 10 януари (1 месец ще отнеме), а резултата от БХС явно и той след празниците. Кофти период улучих за изследванията. Така че явно и бебчо няма да видя скоро. На прегледа през декември много шаваше и махаше, всичко му се видя и даже този път излезе напред.

# 592
Жужуто, страхотна новина Simple Smile
Може ли да споделиш кой тест точно направи? Много са и не разбирам нищо...
Аз също се бях объркала много, особено от тези ,при които избираш пакет , защото няма как аз да знам. Оказа се,че АГ ме насочи към "Вюжън"(Vision"),цената е приемлива, сроковете за резултатите са къси и обхваща статистически най-срещаните рискове. Успех и леко бременеене🤗

# 593
Esperanzita,

И при мен постоянно има горчив/ точно като сода/ вкус в устата, мислех си, че е от повръщането , но и като спрях да повръщам пак го има. На мен ми помага газираната вода, олеква ми от нея и колкото и неприятно да звучи при тежест в стомаха ми помага да се оригна/ което никога не съм можела да правя/ и ми става по-добре.

# 594
Ех, 140 - това е доста кофти. Казаха ли ти от какво се получава?
Не, никой не успя да ми отговори.

# 595
  • Замък сред облаците
Обемът на кръв в тялото на бременната се повишава с до 2 литра, образува се нов орган, плацентата, а до бебето трябва да достига достатъчно кислород. Кръвта освен това се сгъстява под влияние на хормоните. Оттам и увеличен пулс, който да компенсира необходимостта на бебето.
Други причини - проблеми с кръвното, хормони на щитовидна жлеза извън нормата. Пулс над 140 при майката се счита за опасен за бебето защото води до тахикардия при него и може да се налага прием на бета блокери.

Нормалният пулс при възрастен е 60-100 удара в минута, при бременни спокойно се приема за норма до 120.

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 08:21 от АА

# 596
Обемът на кръв в тялото на бременната се повишава с до 2 литра, образува се нов орган, плацентата, а до бебето трябва да достига достатъчно кислород. Кръвта освен това се сгъстява под влияние на хормоните. Оттам и увеличен пулс, който да компенсира необходимостта на бебето.
Други причини - проблеми с кръвното, хормони на щитовидна жлеза извън нормата. Пулс над 140 се счита за опасен за бебето защото води до тахикардия при него и може да се налага прием на бета блокери.

Нормалният пулс при възрастен е 60-100 удара в минута, при бременни спокойно се приема за норма до 120.
Така е, дори получавах припадъци. Пуснаха ми изследвания тагава, но всичко беше в норми.

# 597
  • Замък сред облаците
Да, за съжаление съм чувала, че е нерядко явление особено след 5 месец натам и освен в патологичните случаи (анемия, патологично високо/ ниско кръвно) си е въпрос на внезапна промяна в кръвното налягане или внезапна флуктуация в кръвната захар (нали бременността е състояние на инсулинова резистентност). Фитнес инструкторката Руми Илиева има препоръки как да се изправя бременната от легнало/седнало положение така че да минимизира възможността от причерняване, а една позната от средата на бременността до края си държеше парченце черен шоколад до леглото и сутрин при събуждане го хапваше, за да може да стане без залитания.

# 598
Други причини - проблеми с кръвното, хормони на щитовидна жлеза извън нормата. Пулс над 140 се счита за опасен за бебето защото води до тахикардия при него и може да се налага прием на бета блокери.

Благодаря ти АА! Аз явно съм свикнала моят да си е 65 -70 и сега ми идва нанагорно. Но щом е нормално ще свикна. Аз съм на еутирокс за ЩЗ и именно заради нея преди терапиите се събуждах с пулс 57... (което не е мормално) и сега ми идва екстремно и го усетих за секунди, сякаш сърцето ми е в гърлото. Simple Smile  Стига всичко да е наред ще потърпя... Simple Smile

# 599
  • Замък сред облаците
Аз така и двата пъти хванах бременността преди закъснение зарди леко ускорен пулс (с фитнес гривната). Първия път даже мислех, че пак е щитовидната, че 6 месеца по-рано бях направила хашитоксикоза и тогава и сърцето ми прескачаше.

Общи условия

Активация на акаунт