Термин Юли 2022

• 50 241
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
И аз хващам по-висок пулс с 10-15 удара повече от преди (също с гривна) за сметка на ниско кръвно за момента. Въпреки това си мисля, че и увеличената доза на л-тироксина влияе. През цялото време нервнича дали пък не съм предозирана (малко си падам хипохондрична).
Вече (13+3) рядко имам гадене, гърдите изобщо не ме болят, почти забравям, че съм бременна. Ама се сдобих със....запек Grinning
/О, забравих и обилното течение!/
За сега се справям със сини сливи, топла вода на гладно, но не винаги с добър ефект...Днес ще пробвам Активия, а когато стигна до АГ ще я моля да ми препоръча пробиотик.

# 601
  • Замък сред облаците
Ох, Бъбълз, как ме успокои (13+5 и аз) и днес ни гърди ме болят (само зърната стърчат секси Grinning), ни нищо. Утре съм на преглед и нямам търпение да го видя как мърда.

# 602
АА, аз също нямам болки в гърдите или някакво друго оплакване, освен запека :Д аз пих един месец Омни биотик Панда  предписан от АГ, доста добре ми влияеше, но вече го изпих и ефекта приключи. Сега гледам да си взимам круши и повече мляко и плодове за закуска заедно с чай.

# 603
Ох и аз имам страшен проблем със запека. Сега откакто не пия и кафе съвсем стана зле положението.

# 604
  • Замък сред облаците
Мисля, че  и по-рано писах - с бебешките клизми на мелилакс (има и за възрастни, но на мен детската ми е с по-комфортен накрайник, а резултатът е същият) много бързо и лесно си решавам проблема със запека и после се старая да ям повече фибри и да приемам повече течности, да не се повтаря.

П.п. Не си представяйте клизмите с топла вода и такива гадости, става въпрос за 5 мл гелче на основа на мед, което механично отпуска дебелото черво без спазми. Мисля, че и глицериновите свещички са на този принцип. На фона на дуфалак, сливи и чайове, това действа до 5 мин след приложение и няма спазми в червата, които трябва да избягваме като бременни.

# 605
Мисля, че  и по-рано писах - с бебешките клизми на мелилакс (има и за възрастни, но на мен детската ми е с по-комфортен накрайник, а резултатът е същият) много бързо и лесно си решавам проблема със запека и после се старая да ям повече фибри и да приемам повече течности, да не се повтаря.

П.п. Не си представяйте клизмите с топла вода и такива гадости, става въпрос за 5 мл гелче на основа на мед, което механично отпуска дебелото черво без спазми. Мисля, че и глицериновите свещички са на този принцип. На фона на дуфалак, сливи и чайове, това действа до 5 мин след приложение и няма спазми в червата, които трябва да избягваме като бременни.
Веднъж ми се е налагало да го прилагам при малкия и наистина имаше бърз ефект. Помислих си го дали да пробвам и аз.

# 606
  • Замък сред облаците
Аз я препоръчвам с две ръце, ползвах я и при проктологичен проблем преди години и сега ми върши чудесна работа. Бързо, лесно и ефективно е, чиста работа дето се вика (за незапознатите - в единични дози са клизмичките). Запекът не е оферта, повишава налягането в кръвоносните съдове в малкия таз включително матката и предпочитам да го избягвам.

# 607
Аз понеже го патих това с предишната бременност. Имах случай и по 4 дни да не се изходя. Този път съм подготвена. Сироп Лактулоза. Изписва се и на новородени.

# 608
И аз хващам по-висок пулс с 10-15 удара повече от преди (също с гривна) за сметка на ниско кръвно за момента. Въпреки това си мисля, че и увеличената доза на л-тироксина влияе. През цялото време нервнича дали пък не съм предозирана (малко си падам хипохондрична).
Вече (13+3) рядко имам гадене, гърдите изобщо не ме болят, почти забравям, че съм бременна. Ама се сдобих със....запек Grinning
/О, забравих и обилното течение!/
За сега се справям със сини сливи, топла вода на гладно, но не винаги с добър ефект...Днес ще пробвам Активия, а когато стигна до АГ ще я моля да ми препоръча пробиотик.
И аз съм хипер нервна на моненти. На мен ми помогна активия с чия.

# 609
  • Замък сред облаците
Активията май беше с добавено нишесте като сгъстител и не съм сигурна дали би помогнала. То там уж полезните бактерии играят роля, но те трябва да балансират чревната флора, а и това се постига с натрупване. Но все пак всеки е индивидуален, просто аз никога не съм виждала файда от нея.

# 610
Аз съм имала ефект от Активия преди, надявам се и сега да помогне. Взех си Лактулоза и глицеринови супозитории както препоръчахте. Чията ми действа... болезнено.
Благодаря за съветите!

# 611
Честито Жужуто 🙂. Моите резултати също са готови и всичко е наред. Ние също ще имаме момиченце. Теста го направих в cell genetic стана за 1 седмица и бяха много учтиви. Хайде да видим дали ще има повече дами или господата ще преобладават. Чакам и другите майчета да се похвалят 🥰🥰🥰

# 612
Мами, внимавайте с Активията, ако следите захарта, много е вкусничка, обаче е  бъкана със захар/ тези вариантите с  различни  вкусове/ и честно казано разхлабващият и ефект не е от много "полезни" бактерии. Иначе за запека, той е мой спътник от години, сега съвсем- преди го борех с Лактофлор био плюс по 2 на ден плюс магнезиий. По време на острата фаза  с повръщането много зле ми влияеха всякакви пробиотици и го спрях, сега пак започвам и се надявам да се нормализира поне на няколко дни веднъж. Иначе крушите и топлата вода много ми помагат, лешниците също разхлабват. И аз се оглеждах за тези мини клизмичките, иначе гастроентеролог ми изписа свещички Easylax / пише че могат да се приемат по време на бременност, също бързо действат/.

# 613
Честито Жужуто 🙂. Моите резултати също са готови и всичко е наред. Ние също ще имаме момиченце. Теста го направих в cell genetic стана за 1 седмица и бяха много учтиви. Хайде да видим дали ще има повече дами или господата ще преобладават. Чакам и другите майчета да се похвалят 🥰🥰🥰
Честито,много се радвам на хубавите постове. Да ви питам тия които сме направили пренатест и резултатите са супер,ще правите ли и скрийнинг и ранна морфология, защото моята гинеколожка ме вика чак след 20 дни и каза,че няма нужда от нищо друго до 20-22 седмица, когато ще ме насочи тогава за морфология.🤗

# 614
Момичета, след силен стрес какво можем да пием за успокоение?!

Общи условия

Активация на акаунт