Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 656
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Дами, имате ли мнение/отзиви/ за седемчатка?
https://www.zaper.info/sedemchatka-komplekt?gclid=EAIaIQobChMI4t … AYASAAEgJxJvD_BwE

# 121
  • София
Sanea, че това има ли болест, която да не лекува! Stuck Out Tongue Winking Eye Сериозно, доста съм скептична към подобни продукти. Как да вярвам че помага, при положение, че са изброени 200 болести и състояния. Попресолили са манджата.

# 122
Ходих на мамоложката ми. Тя е доста известна, много добър ехографист, чаках пак два месеца докато ми дойде часа. Отидох, защото според разчитането на резултата от мамографа ( най-супермодерен мамограф който имаме от септември в  МЦ младост Вн  с месец на  50% намаление за преглед) имам следи от уплътнение вляво вероятно два големи аденома. Няма онкоструктури, но има аденоми, трябвало консултация. Аз си имам  две кисти вдясно от десетина години, но те не ми растат, ни намаляват, та не бях ходила от 2019. Днес всичко мина чудесно. Вляво няма нищо, - наслагване на тъкани, които лекаря, разчитащ резултата, е интерпретираал като аденоми, заради това което е виждал, но не знаел как да тълкува. Вдясно кистите си седят - нито пораснали, нито намалели. Според въпросната специалистка, понеже имам и мамограф и ехограф като профилактика - следваща визита за профилактичен преглед е желателна едва след две години. Надявам се към това време периодът на мисти по гърдите да е приключил и хормоните ми трайно да клонят към липса, че да нямам повече такива притеснения.
Хайде наздраве!
 П. С. Много ви моля посъветвайте ме някакви добавки за подобряване на паметта и концентрацията. Мм се оплаква че не помни имена забравянякои думи, то си е възрастта, разбирам, от стрес и умора, но искам да опитам да му купя някакви добавки.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 23:38 от _re_ge

# 123
  • София-Младост

_re_ge
Не помага добавките е моето мнение. Да се намали стреса (който измисли как ще му дадем награда), да се решават судоку, кръстословици. Не пречи нещо с гинко билоба, разбира се да купите...но пак казвам, аз лично съм скептична...при мен нещата стават малко по-добре точно след намаляване на стреса.

# 124
А имате ли косопад? При мен от пролетта като се е засилил... и няма намаляване. Не мога да разбера от хипото ли е, от нисък естроген ли е, комбинация ли е...
Не са дефицити на витамини и минерали, скоро пусках изследвания.

# 125
Косопад? Болна тема. Ужасно се чувствам.

# 126
Май овладях моя косопад донякъде или поне расте много нова коса.При мен беше съвкупност от дисбаланс на хормони, дефицити на витамини, стрес, Ковид в последствие.

# 127
Започнах диета.
Няма да се разберем с този апетит. Съвсем му изпуснах края.
Трябва да вляза отново в строя.

# 128
Това за седемчатката го научих снощи от брат ми, и реших да питам в темата. Снаха ми, и тя в предменопауза има АГ проблеми, нещо от рода на кистите, не зная с точност, но е почнала да го пие по препоръка от др.жени, в т.ч . и братовчедка й. Другата й опция е операция.
 За гърдите, лекарката, при която ходя платено от доста време, каза, че със спиране на цикъла, гърдите се успокоявали.
За апетита нямам ограничения, добре че съм висока, доста....

# 129
При мен косопада се пооправи от скоро. Без да съм взимала мерки. Мисля беше от ковид, защото почна малко след карантината и продължи 4-5 месеца. В началото на април карахме в къщи ковид. Говорила съм с познати със същия проблем, а и моята фризьорка го потвърди. Ковид предизвиква як косопад.

# 130
Здравейте,дами на 40г.!
Моля Ви за съвет..🙏
От няколко дни имам необяснимо за мен безпокойство,дали навлизам в предменопауза?
Нямам работа,станах асоциална и мисля,че и това допринася за състоянието ми в момента.
Моля,ако някоя има подобен проблем,да сподели,и да ме посъветва евентуално за решението му!
Благодаря Ви предварително и бъдете здрави!:heart:Flowers Four Leaf CloverHeart

# 131
Cvetelina Vekova, ако цикълът наближава, най-вероятно става дума за ПМС.

Аз съм днес 14-ти ден закъснение. И от никъде никакъв симптом. Супер ми е странно да чакам цикъл и да не идва. Притеснявам се да не съм бременна въпреки отрицателния тест. Мисля да си направя пак.

# 132
Cvetelina Vekova, намери си работа! Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 12:53 от celika

# 133
Аз изкарах ковид преди повече от година, не е от това моя косопад.

Поръчах си Мака, от няколко дни пия и т3, да видим какво ще стане с хормоните.

След 11-дневно закъснение, най-накрая имам цикъл.

# 134
  • В градината...
Стела, на мен също ми закъсня с повече от седмица. Може и променливото време да влияе наред с хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт