Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 707
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
На 45 съм. От 5 месеца нямам цикъл. Когато започна да ми закъснява пих дуфастон 3 месеца, но не ми подейства. Предполагам че и Феминорм дуо няма да помогне, но се чудя дали да не опитам поне.
Нямам вълни. Искам цикъл.Поне още малко.
Пробвай Инофолик комби 2х1 за 3 месеца.

# 556
Феминорм дуо е по-силен от обикновения. Макар че ако четеш съдържанието е едно и също , някакви билки. Аз го пих два месеца, сутрин и вечер по 1. Даже в листовката пишеше май че е за жени с тежка менопауза. После минах на обикновен фенинорм сутрин и феминорм лека нощ вечер. Добре ми беше, поне нямах нощно изпотяване. Сега докато пия примолут-нор 3 месеца, реших да го спра, но може би не трябваше. Не знам пречат ли си или не. Сега не ми е удобно да звъня на гинеколога да го питам. Как мислите дали може успоредно да се приемат?

# 557
Не, едното набавя прогестерон, другото фитоестрогени.

# 558
На 45 съм. От 5 месеца нямам цикъл. Когато започна да ми закъснява пих дуфастон 3 месеца, но не ми подейства. Предполагам че и Феминорм дуо няма да помогне, но се чудя дали да не опитам поне.
Нямам вълни. Искам цикъл.Поне още малко.
Пробвай Инофолик комби 2х1 за 3 месеца.

Това не е ли фолиева киселина? Пиела съм го по време на бременността.

# 559
Не само, може да се види в нета съдържанието.

# 560
А някой пил ли е Фемикур Н (Аврамово дърво)? Предписа ми я гинеколожката, но ме притесни това че, за билката пише че увеличавала менструалното кървене в първите месеци на приема.

Да аз, на мен ми помагаше за ПМС, особено при болки в гърдите и  областта на яйчниците. Не съм забелязала промяна в цикъла когато съм го пила, но той винаги ми е бил толкова обилен че едва щеше да се забележи ако станеше по-обилен.

На мен ремифемина ми действа добре на вълните. В смисъл имам вълни но без потене, което за мен е вече някакъв плюс. Пия го много повече от 6 месеца. Бях го спряла след година прием и след месец ужасът на потенето вечер се върна. Пак го почнах. Пия и фемовита, но тя е само за цвят и понеже гинеколожката твърди че е добре като профилкатика. От нея не мисля че нещо ми се подобрява.

# 561
Аз пия менопрес 2 м, не ми идва. Преди  това 1 г пиех фемостон конти, с който се чувствах добре. Имате ли отзиви за менопрес?

# 562
Честита Коледа неостаряващи момичета!
♥️
Аз съм в цикъл, естествено по празниците. Що пък да не ми е гадно😀. Поне се надявам да е 7-8 дни, да не откара пак две седмици. Взимам обезболяващи като бонбонки.

# 563
  • Бургас
И аз съм така Сали и няма намерение да спира, поне не ме е боляло.Взех няколко пъти калций фосфо  ц  и витамин с, малко намаля наистина, но не е това, което трябва да е.Препоръчаха ми тинктура гинекологична подкрепа, ще  пробвам сл.месец.

# 564
  • София
Честита Коледа, момичета! Бъдете здрави. Hug
Отдавна не съм се разписвала, тъй като в последните месеци, да чукна на дърво, не са ме спохождали неразположения. Не знам дали от вечерната иглика или друго, но нямам горещи вълни, а цикълът си ме спохожда почти редовно и е в норма, без болежки. Но да не приказвам много, защото като се похваля и след това започват да ме тресат разни кофти състояния. Grin

# 565
Тонка, само вечерна иглика ли взимаш, пиеш ли и други добавки?

# 566
[/quote
И аз се интересувам. Пия в момента див ямс, но ми се иска да повлияя на хормоните поне още малко.

# 567
  • София
Пия още магнезий, Омега 3-6-9 и В12. Но откакто почнах Вечерната иглика, ми спря потенето и кипенето.
Да уточня, че В12 го приемам, тъй като имам остра недостатъчност, а не просто ей така.
И витамин Д също ще започна, че и там съм с недостиг.

Последна редакция: нд, 26 дек 2021, 23:19 от Тонка*

# 568
Тонка, благодаря. А кои омеги пиеш?

# 569
  • София
Мариголд, написала съм - Омега 3-6-9. Blush

Общи условия

Активация на акаунт