Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 710
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Докато пих Феминорм не се потях нощем. Спрях го като се наложи да пия примолут-нор. Странно това са си баш хормони, химия от всякъде, а напоследък се събуждам мокра. Особено между гърдите и по врата. 🤔
[/quoteЕ, щото примолута си е прогестерон, а Феминорма фитоестрогени.

# 541
Майка ми казва, че прескачанията и са започнали на 49 и благодарение на Феминорм е откарала до 55.

# 542
  • В градината...
На мен този месец ми пропусна. Да, нервно ми беше, но е преодолимо. Започнах отново да пия витанго, ами страхотно действа.
На 47, почти 48 нямам какво да регулирам вече. Регулира се нещо, което е не на време разбъркано.

# 543
  • Бургас
И аз наближавам 48, досега не ми е прескачало, но нямам против да започне, че ми омръзна цикъл през 28 дни... да чукна на дърво нямам оплаквания като вълни и изпотяване.... личната ме прати при хематолог за хемоглобина, хематоложката само ме пита имам  ли още цикъл и като казах, че имам и веднага заключи, че при цикъла се губи желязото...а при мен кръвозагубата е толкова оскъдна, че няма накъде, сега ще пия пак един месец желязо и пак ще изследвам, някой може ли да ми каже за контролния преглед след два месеца ще ми важи ли направлението за първоначалния преглед.

# 544
bur02, няма да важи. Най-много 30 календарни дни от датата на издаване на направлението, не и от датата на прегледа при специалист. Така броиха последно при мен за един контролен преглед.

# 545
Майка ми казва, че прескачанията и са започнали на 49 и благодарение на Феминорм е откарала до 55.
Ама той феминорма не е ХЗТ. Той си е билки, като фемовита и т.н. Как е възможно от него да е имала цикъл до 55. А добре ли се е чувствала? Аз го пия за да смекча гадните неразположения, не за да ми идва.

# 546
На 45 съм. От 5 месеца нямам цикъл. Когато започна да ми закъснява пих дуфастон 3 месеца, но не ми подейства. Предполагам че и Феминорм дуо няма да помогне, но се чудя дали да не опитам поне.

# 547
Със сигурност е помогнал Феминорм на майка ми. Аз виждам по себе си каква разлика има с един витамин А, Е, Д и вечерна иглика.
Казваше, че се чувства добре с него. Освен това изглеждаше много младолико и хубаво до 55. Бих казала и до 60. Разбира се това зависи и от други фактори.
Като казах до 55, нямах предвид редовен цикъл всеки месец по часовник. Но все пак менопауза на 55 си е върхът. Разбира това зависи от наследственост, начин на живот. Но да, казва, че с Феминорм е откарала до 55. Пи го години и след това. Нейните приятелки също. Прозвуча като реклама на Феминорм.

# 548
  • тук-там
А каква е разликата между феминорм и феминорм дуо? Споделете впечтления и от дветет.

# 549
Майка ми е слаба и младолика, нищо не е пила никога.
Аз обаче явно съм на другата рода 😼

# 550
  • София-Младост
А каква е разликата между феминорм и феминорм дуо? Споделете впечтления и от дветет.
В състава вероятно...аз си "изписах" за 2 месеца Феминорм дуо...не мога да кажа обаче нищо нито за, нито против...Ремифемин на мен ми действа най-добре особено по отношение на вълните.  Ще взема да пробвам само Феминорм да видим. Вълни нямам от доста време, предполагам благодарение на хапчетата.

# 551
  • тук-там
Аз пих доста време ремифемин, но нямах тогава вълни и не знам дали биха се повлияли. Сега се появи нощно изпотяване. Освен да започна отново ремифемин, да го пробвам срещу този симптом как работи.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 20:45 от mtz

# 552
А някой пил ли е Фемикур Н (Аврамово дърво)? Предписа ми я гинеколожката, но ме притесни това че, за билката пише че увеличавала менструалното кървене в първите месеци на приема.

# 553
На 45 съм. От 5 месеца нямам цикъл. Когато започна да ми закъснява пих дуфастон 3 месеца, но не ми подейства. Предполагам че и Феминорм дуо няма да помогне, но се чудя дали да не опитам поне.
Нямам вълни. Искам цикъл.Поне още малко.

# 554
janka, опитала ли си с витамин А и Е (от 400 mg,) с някакви добавки?

Общи условия

Активация на акаунт