Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 531
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
Аз имам поне един дълъг цикъл в годината през последните няколко години.Явно не е странно.Както имам и по един много къс(на 22 дни).На 44 съм също.

# 61
  • София
Това масло от риган защо се пие?

Аз лично го пия по схема заради свръхрастеж на бактерии в червата, доказани с тест. Оплакванията ми бяха подуване на корема, киселини, дразнене в горната част на стомаха. С прием на маслото от риган в комбинация с dgl и пробиотик сакро-б ми изчезнаха оплакванията още в първите 10-на дни от лечението.

# 62
  • Mediterraneo
Аз имам поне един дълъг цикъл в годината през последните няколко години.Явно не е странно.Както имам и по един много къс(на 22 дни).На 44 съм също.

Това щях да казвам. Поне веднъж годишно имам цикъл от над 55 дни! Вече трета година, т.е. откакто съм на 40. Не ми е по- обилно течението след такова закъснение. Толкова къс цикъл обаче не съм имала( 22 дни).

# 63
  • тук и там
Утро, не е задължително да е по-обилен на следващият месец.Отиди на АГ, обикновено изписват примолут нор -10 дни преди цикъл за да го предизвикат,или пак по тази схема ,но за три месеца-за да  се регулира... Така или иначе -този месец можеш само да го чакаш да видиш дали ще ти дойде или няма. Следващият месец 10 дни преди цикъл отиди на АГ.Хем ще ти каже какво в положението, хем ще ти изпише примолут нор (при нужда).
За обилен цикъл не мога да кажа нищо. Чак толкова обилни цикли не съм имала аз.При много обилен цикъл,кръвоизливи и т.н -слагат хормонална спирала. Но при теб е рано(в смисъл,че се иска проследяване поне няколко месеца), един цикъл сам по себе си-нищо не значи..

# 64
На мен пък този цикъл ми е доста по-оскъден от обикновено. Ще стана скоро на 43 и ми се вижда малко рано за оскъдни цикли. Днес ми е втори ден, на втори ден никога не ми е било така. Имах доста стрес, също бях болна и пих антибиотик. Не знам има ли връзка или просто е от възрастта и се опитвам да се успокоя с това.

# 65
Моят този път стана обилен чак на 3-ти ден и продължи по-дълго така.

# 66
Моят цикъл около 3 дни е по-сериозен, после едва-едва още 2-3 и толкова.Преди беше по 4-5 дни течение и 2-3 дни  зацапване някакво.

# 67
Това масло от риган защо се пие?

Аз лично го пия по схема заради свръхрастеж на бактерии в червата, доказани с тест. Оплакванията ми бяха подуване на корема, киселини, дразнене в горната част на стомаха. С прием на маслото от риган в комбинация с dgl и пробиотик сакро-б ми изчезнаха оплакванията още в първите 10-на дни от лечението.

Доста му е сериозна цената на тоя пробиотик🧐

# 68
То на всичко са се вдигнали явно цените.
Бях се засилила да си взема Фемарел, но ще го отложа.
Бях споделила, че минах през няколко различни добавки. Тази вечер приключвам с клименум ден и нощ. Утре ще си взема фемовита форте ден и нощ. Фемарела е станал 65.00 лв., фемовитата - 42.00 лв. Всичко хвърчи нагоре.
Днес съм със сърцепляскане. Октомври нямах цикъл. Да видим ноември какво ще се случи.

# 69
Този месец явно и 2-3 дни няма да е по-сериозен.

# 70
  • София
Утро, миналата година при мен се започна със закъснения на цикъла от по 2 седмици. След това започна и да ми прескача. В началото на годината ми дойде 3 пъти в рамките на месец, като третият път беше толкова силно течението, че сериозно се изплаших и ходих на лекар. 6 месеца пиех дуфастон за регулиране, но колко се регулира не е много ясно. На 45 г съм и в крайна сметка е нормално да се наблюдават колебания в цикъла. Само да не получавам кръвоизливи, другото се търпи.

# 71
  • Бургас
Моят този път стана обилен чак на 3-ти ден и продължи по-дълго така.
Е, моя така се изхитри-почва на 24 ия ден -почва/спира почти нищо ,  26 ден тръгва нормално и от там на 28 ден се обърква вместо да спре се засилва още 4-5 дена, едва спира.След две седмици същата история.Така искам и на мен да ми стане оскъден и да идва на 30 дена.

# 72
  • В градината...
На мен нещо не ми е мерак да пия добавки. Като стана, вземам еутирокс, скоро след това - ентеросан основен. После - хапчето за кръвно. После - златен корен за кръвното и нервите. После започвам да се чудя какво от тези неща пропуснах. Вечер  - също. Тези дни взеха да се обаждат гърдите /за тях преди пиех неоксид/, та вече ми писна.

# 73
  • Mediterraneo
Аз с едно хапче за кръвно едва се оправям, ако трябва за всяка болежка да джуркам хапчета и добавки, ще се гътна. Сега пия и магнезий сутрин, че имам страшни крампи нощно време. Трябва и мелатонин да започна пак да вземам, че като не се изморявам на работа, няма сън, а излизам 3 месеца ваканция.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 10:18 от Тарталета

# 74
Бях се засилила да си взема Фемарел, но ще го отложа.
Бях споделила, че минах през няколко различни добавки. Тази вечер приключвам с клименум ден и нощ. Утре ще си взема фемовита форте ден и нощ. Фемарела е станал 65.00...

Аз пих фемарел преди две години може би. Поръчвах си го по нета на линка долу (не правя реклама) . Вземах по две-три  кутии за да не плащам доставка...И сега цените им са добри. Бяха по около 37-39 лева. Пиех по едно на ден и така ми отиваше за по-дълго време. Но пак ми беше. Скъпо. После преминах на допл Херц Актив мено. То беше Десетина лева. А сега съм на фемовита.  Тя ми е около 26-27 лева. Нея купувам от мрежата на К-крез.

https://berova.bg/index.php?route=product/search&search=%D0% … D1%80%D0%B5%D0%BB

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 00:04 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт