Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 526
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Тогава пусни изследване на антиХа и аспи тест. Възможно е терапията да ти е недостатъчна. Д-димер и фибриноген как са? В коя седмица си?

Януари ги тествах при Паскалена и всичко беше в норма освен AntiXa - тогава вдигнахме от 0.3 на 0.04 дозата. С вдигането и бебчето навакса дните забавяне и сега всичко му е в норма. И следящият ме АГ (Вецев), и Паскалева ми казаха, че преди 30та седмица няма нужда от нова контрола.. затова съм малко объркана дали когато всичко с бебето е ок, въпреки лошия кръвоток вдясно, има от какво да се притеснявам 😐 Сега съм в 27.3 г.с.

# 586
Аз не разбрах кое те притеснява, след като бебето расте и си на терапия. Вецев каза ли нещо за кръвотока или просто ти видя цифрата и сама интерпретираш? Ако има нещо притеснително Вецев ще вземе мерки. Плюс това не се гледа само PI на едната артерия, а средното PI, защото често другата артерия компенсира. Важното е бебето да расте и да наддава.

# 587
Момичета след като коментирате стойностите на артериите. В каква стойност трябва да са? Колко трябва да е РI и колко RI? Благодаря за отогоовра!

# 588
Момичета след като коментирате стойностите на артериите. В каква стойност трябва да са? Колко трябва да е РI и колко RI? Благодаря за отогоовра!

Здравей, тъй като и мен тази седмица ме конфронтираха с повишена резистентност в маточните артерии, намерих ето този източник: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3810287/
Вътре има таблица със стойностите при нормално развитие на бременността.

По принцип, ако бебето се развива добре, е добър знак, въпреки това е малко притеснително да знаеш, че има проблем. Понеже вече съм на солидна терапия с НМХ, АП и Натаспин, а АГ твърди че нищо не мога да направя повече, правя упражнения за кръвоток и йога онлайн два пъти в седмицата, взех си Омега 3 с повече ЕПА и гледам да балансирам между повече движение и почивка. От Катя Тодорова знам, че високият инсулин влошава коагулацията, затова се старая и диетата да е нисковъглехидратна, понеже съм с ИР. Ако някой се интересува мога да покажа упражненията.
Търся си и специалист с доплер, който да ми гледа кръвотока по-често, ако някой има идея нека сподели, иначе ще ида сигурно във Фемина.

# 589
Здравейте! При референтна стойност до 1.6% на тромбоцитно-левктоцитни агрегати, моят резултат е 3.3 (не съм бременна). Трябва ли да ме притеснява извън бременност и налага ли се прием на хапчета? Ще се консултирам и с доктор, но на преглед съм следващата седмица и съм притеснена.

# 590
Gushka, на мен ще ми е интересно да споделиш упражненията за подобряване на кръвотока. Благодаря!

# 591

Здравей, тъй като и мен тази седмица ме конфронтираха с повишена резистентност в маточните артерии, намерих ето този източник: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3810287/
Вътре има таблица със стойностите при нормално развитие на бременността.

По принцип, ако бебето се развива добре, е добър знак, въпреки това е малко притеснително да знаеш, че има проблем. Понеже вече съм на солидна терапия с НМХ, АП и Натаспин, а АГ твърди че нищо не мога да направя повече, правя упражнения за кръвоток и йога онлайн два пъти в седмицата, взех си Омега 3 с повече ЕПА и гледам да балансирам между повече движение и почивка. От Катя Тодорова знам, че високият инсулин влошава коагулацията, затова се старая и диетата да е нисковъглехидратна, понеже съм с ИР. Ако някой се интересува мога да покажа упражненията.
Търся си и специалист с доплер, който да ми гледа кръвотока по-често, ако някой има идея нека сподели, иначе ще ида сигурно във Фемина.
Благодаря много за статията,доколкото разбирам с моя развален английски. Аз съм с един фактор 4/5G и пия аспирин още преди трансфер до сега в 15 седм. Имам си едно дете естествено заченато и тогава не съм приемала нищо. Сега покрай инвитрото доста изслвдвания и пуснах тромбофлибията генетична и придобита и смао това излезе. Докторката която ми пусна доплер установи че всичко е наред. Дясна артерия PI 0.58,лява РI 0.69. Дикстус Вен. 1.23. 🤷‍♀️Благодаря ти още веднъж

# 592
Милото, доколкото съм чела тук във форума, под 1 стойностите са перфе. Simple Smile

Ето тук и упражненията в ютуб, ако някой има нужда - на развален английски, но дамата казва, че е сертифицирана дула, отделно диетолог и фитнес инструктор, изобщо подготвяла се е, и другото, което ми дава увереност да правя упражненията е, че са много подобни на това, което правим в онлайн йогата за бременни, а имам доверие на инструкторката:

Видео 1 - на постелка: https://youtu.be/X9gry-ZZMCs
Видео 2 - в изправено положение https://youtu.be/aay0xtpHgoM
Видео 3 - съвети за храненето за по-добър кръвоток https://youtu.be/X9gry-ZZMCs

Трудно и се разбира, но като цяло набляга на храни, които поддържат желязото в организма, домати, моркови, червено месо, риба, ядки, семена, авокадо, горски плодове, ягоди, малини, чия, и плодове, богати на витамин Ц - портокали, сок от лайм.

Една жена в фейсбук група за Тромбофилия беше споделила, че упражненията плюс омега с повече ЕПА и глисодин са и помогнали да си подобри кръвотока. Разбира се, никога не знаем кое е причината, но аз се чувствам по-добре като правя нещо, пък ще видим на следващия доплер...

Понеже чета и разни други изследвания - свързват влошения кръвоток със чувствата на стрес, напрегнатост и тревожност - така че допълнително ако упражненията, дишането и медитацията помагат да ги намалим, може би също не е лоша идея.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 16:30 от gushka

# 593
  • София
Щом с вдигането на дозата са се оправили нещата, значи тенденцията е към подобряване. Към 30гс пусни пак изследвания, ако трябва ще вдигнете още. Стискам палци всичко да е наред!

Тогава пусни изследване на антиХа и аспи тест. Възможно е терапията да ти е недостатъчна. Д-димер и фибриноген как са? В коя седмица си?

Януари ги тествах при Паскалена и всичко беше в норма освен AntiXa - тогава вдигнахме от 0.3 на 0.04 дозата. С вдигането и бебчето навакса дните забавяне и сега всичко му е в норма. И следящият ме АГ (Вецев), и Паскалева ми казаха, че преди 30та седмица няма нужда от нова контрола.. затова съм малко объркана дали когато всичко с бебето е ок, въпреки лошия кръвоток вдясно, има от какво да се притеснявам 😐 Сега съм в 27.3 г.с.

# 594
Здравейте момичета! Темата тромбофилия ми изглежда много сложна и имам нужда от съвет от хора с опит. След една ранна загуба  реших на своя глава да си пусна изследвания. Според вас при тези резултати има ли нужда от терапия и с кого ми препоръчвате да се консултирам ( по възможност онлайн) сърдечно благодаря на отзовалите се!

# 595
Момичета, тук много се говори за тромбофилия, а има ли някоя сред вас, която е развила прееклампсия? Какви симптоми сте имали и стигнало ли се е до преждевременно раждане и по какъв начин?

След ФМ и на база предходни изследвания докторката е убедена, че ще развия прееклампсия и бебето ще започне да изостава след 30 г.с. Също според лекарката НМХ помага за тромбофилията и кръвосъсирването, но не може да предотврати последиците от прееклампсия...

# 596
  • Sofia
Здравейте момичета! Темата тромбофилия ми изглежда много сложна и имам нужда от съвет от хора с опит. След една ранна загуба  реших на своя глава да си пусна изследвания. Според вас при тези резултати има ли нужда от терапия и с кого ми препоръчвате да се консултирам ( по възможност онлайн) сърдечно благодаря на отзовалите се!
Здравей, и аз имам същите 2 мутации + още 3.

Фактор 2 Протромбин е високорискова мутация, заради която е много вероятно да имаш нужда от терапия с НМХ по време на бременността. Аз включих инжекциите чак в 13гс, но много зависи от изследванията ти/кръвотока и от медицинската ти история. Често терапията (най-вече при рискова мутация като Протромбин) я предписват още от положителен тест.
MTHFR e свързана с неусвояването на витамините група Б (най-вече Б9, Б12) и ще трябва да приемаш техните метилирани форми (Фолат вместо фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо цианкобаламин за Б12).

За онлайн консултация не мога никого да препоръчам. Аз преди забременяване се консултирах с хематолози (проф. Лисичков и проф. Паскалева). Сега бременността ми я следи Паскалева - веднъж на тримесечие ми пуска изследвания, за да прецени на каква терапия трябва да съм. Лисичков не знам дали следи бременности.

Другият вариант е да се консултираш със съдов хирург. Чела съм добри отзиви за др. Минкова от Токуда.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 16:27 от Brin de muguet

# 597
Как си записвате час при Паскалева, на нито един тел от сайта не отговарят...

# 598
Момичета, тук много се говори за тромбофилия, а има ли някоя сред вас, която е развила прееклампсия? Какви симптоми сте имали и стигнало ли се е до преждевременно раждане и по какъв начин?

След ФМ и на база предходни изследвания докторката е убедена, че ще развия прееклампсия и бебето ще започне да изостава след 30 г.с. Също според лекарката НМХ помага за тромбофилията и кръвосъсирването, но не може да предотврати последиците от прееклампсия...

Здравейте! Аз развих прееклампсия и нямах никакви симптоми, освен сърцебиене. Аз самата разбрах, че имам прееклампсия в деня на раждането. Докторката, при която се следях за 8 месеца нито един път не ми измери кръвното, нито видя на ФМ, че има риск. Още от началото бебето ми изоставаше със седмица и в последствие изостана още, следователно го родих 1650 в 34г.с. За тромбофилията разбрах 6 месеца след като родих. Относно прееклампсията - следете си кръвното редовно и белтъка в урината, това са ключови фактори.

# 599
  • Sofia
Как си записвате час при Паскалева, на нито един тел от сайта не отговарят...
Аз звъня сутрин на този телефон : 02 921 13 64.
Графикът излиза месец за месец.

Общи условия

Активация на акаунт