Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 562
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Аспиринът преди 12-та седмица често прави такива бели. И на мен ми го спряха, защото прокървих и сега пак го пия.
Трябва да се провери кръвотока и съответно поне на 2 седмици да се следи. Ако е наред, няма нужда от аспирин. Той се изписва само при нарушен кръвоток към бебето. Лекарят преценява каква доза, 150 си е висока доза, има и от 75 мг. При мен е леко нарушен и съм на 100 мг всеки ден. Нарушеният кръвоток е също толкова опасен.
Потърси друго мнение на специалист.

# 121
Момичета чудя се с файзер или модерна е по ок в нашите тромбофилии ? Извинявам се че нее баш по темата

# 122
Момичета чудя се с файзер или модерна е по ок в нашите тромбофилии ? Извинявам се че нее баш по темата
Няма значение коя от двете, и двете нямат връзка с тромбофилията (не, че Астрата имаше де, ама тя така или иначе вече не се слага у нашенско).

# 123
Аз сложих Пфайзер. Модерна има повече странични ефекти, но е и по-силна, съответно повече пази. При мен нямаше никакви странични ефекти, първа доза 16 г.с. Втората в 20 г.с.

# 124
Здравейте и от мен. Чета ви отдавна (след мисед в 8 г.с) започнах сериозно разследване за генетични и имунологични пороблеми в мен.
Освен генетичните:
- MTHFR (хетерозигот);
- АСЕ (хомозигот)
- Фактор XIII (хетерозигот)
- VGFA (хетерозигот)
- TAFI (хетерозигот).

Имам и имунологични:
Завишени NK cells (CD 16 ) = 32
NK клетъчна активност = 11,6.

Бях на консултация при доц.Русев , според него трябва да ми направят вливки интралипид 10мл , 2-4 дена преди овулация и повторно 2-4 дни след положителен тест за бременност.

Според моят гинеколог няма нужда от тези вливки, за момента приемам само витамини в метилирана форма и пия акард 75.

Не съм сигурна дали и какво да правя, кой да слушам и с кого да се консултирам... това което не искам да се повтаря, е аборта... Sad

# 125
Здравейте, момичета. Започвам прием от Аспирин протект и Нат а Спин. Колко мг аспирин протект приемате и в комбинация с какъв друг медикамент?

# 126
  • Sofia
Здравейте, момичета. Започвам прием от Аспирин протект и Нат а Спин. Колко мг аспирин протект приемате и в комбинация с какъв друг медикамент?
Всяка го приема различно според предписанието на АГ.
Варира от 50 до 150мг на ден или през ден. Зависи как е кръвотока.
На теб АГ не ти ли е предписал доза според твоето състояние?

При мен преди беше в комбинация с Натаспин, сега е с Фраксипарин.

# 127
Здравейте, от вчера ме приеха в болницата с болки и контракции, които за момента се повлияха от системите. Шийката е затворена, няма някакво фрапантно скъсяване, но е мека. Казаха, че имам и вагинална инфекция и ще пия антибиотик.
Въпросът ми е тъй като съм на терапия клексан 0.4. и 2х1 натаспин, доктора който ме гледа тук в болницата каза според него да спирам натаспина и да остана само на клексан, защото ако тръгнело раждане имало риск от голямо кървене. Даже искаше и клексана да ми спира, ама се запънах. Според следящия ми АГ да не спирам нищо, риска да го спра предвид и постоянното лежане бил по-голям за момента. В 31 г.с. съм. Д димер при приемането ми го измериха 1.25 mg/L, преди 2 седмици в бодимед беше 2.21 mg/L 🤷🏻♀
Някоя със сходна чуденка да е имало и как са се развили нещата, ако сте тръгнали да раждате, а не е бил спрян натаспина? Благодаря!

# 128
Здравейте,
Аз нямам тромбофилия, прееклампсия и т.н., но смятам, че тук разбирате много по темата.
Д-димер ми е 262 ng/ml, при дадени референтни стойности от 0 до 200.
Бременна съм в седми месец, а до преди четири дни бях с Ковид.
Пия по 1 Натаспин на ден.
Личната лекарка ми каза просто да продължа Натаспина, явно е сметнала, че не е сериозно, но въпреки това имам малко притеснения. Дали ми е много завишен според вас?
Благодаря предварително!

# 129
Референтните стойности за Д-димер при бременни са други.
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Според мен стойностите са нормални.

# 130
Всяка го приема различно според предписанието на АГ.
Варира от 50 до 150мг на ден или през ден. Зависи как е кръвотока.
На теб АГ не ти ли е предписал доза според твоето състояние?

При мен преди беше в комбинация с Натаспин, сега е с Фраксипарин.

Предписала ми е 150 мг Аспирин протект с 1 таблетка Нат а Спин. Пуснах си изследване фибриногнен, което си е изцяло в норма -> 3.5 от референти 2.0 - 4.5.
Имах кръвоизлив в ранна бременност (в момента съм в 21 гс) и ме е страх да не се случи отново или да не навредя на бебето по някакъв начин.
Общо взето едните лекари ми казват, че трябва да го пия, други, че
не е необходимо. В ранна бреченност пих аспирин кардио от 75 мг… Тази доза от 150 мг се струва много висока.

# 131
  • Sofia
"Висока" е много относително. Как ти е кръвотокът? На мен при добър кръвоток ми изписаха 75мг на ден. Ако кръвотокът ти не е добър, тогава и дозата АП ще е по-висока, но за твоето състояние ще е достатъчна.

Преди са изписвали по 300 мг на бременните с тромбофилия, докато не са установили, че тази доза може да доведе до кръвоизливи. После са я намалили до 150мг и засега се води, че тази доза е ок. Но все пак трябва да се следи, защото е много индивидуално. След започването на АП се наблюдавай дали кървиш по-често от обикновено : венци, нос, синини и т.н. И ако има нещо го сподели с АГ и тя ще прецени как да процедирате.
Иначе след около 3 седмици задължително си пусни Аспи тест, за да видиш дали тази доза ти е ОК.

Не си спомням до коя г.с. се приемаше АП (на мен тепърва ми предстои да разбера), но поне до 24гс няма проблем за бебето.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 17:16 от Brin de muguet

# 132
"Висока" е много относително. Как ти е кръвотокът? На мен при добър кръвоток ми изписаха 75мг на ден. Ако кръвотокът ти не е добър, тогава и дозата АП ще е по-висока, но за твоето състояние ще е достатъчна.

Преди са изписвали по 300 мг на бременните с тромбофилия, докато не са установили, че тази доза може да доведе до кръвоизливи. После са я намалили до 150мг и засега се води, че тази доза е ок. Но все пак трябва да се следи, защото е много индивидуално. След започването на АП се наблюдавай дали кървиш по-често от обикновено : венци, нос, синини и т.н. И ако има нещо го сподели с АГ и тя ще прецени как да процедирате.
Иначе след около 3 седмици задължително си пусни Аспи тест, за да видиш дали тази доза ти е ОК.

Не си спомням до коя г.с. се приемаше АП (на мен тепърва ми предстои да разбера), но поне до 24гс няма проблем за бебето.

Феталният морфолог казва, че кръвотока ми е прекрасен. Точно за това се притеснявам. Дали, ако започне да се образува хематом при постоянно следене при  АГ това, може да се забележи? На мен и сега сутрин при издухване на носа имам кръв….

# 133
А защо е изписан Аспирин след като кръвотокът е добре?

# 134
А защо е изписан Аспирин след като кръвотокът е добре?
Мен точно това ме притеснява. Sad
Ендокринолога твърди, че е заради тромбофилия: PAI 4G/5G хетерозиготна, TAFI и 1154А VEGFA. Трябвало да ги пия заради евентуално съсирване на кръвта. Щяло да има акушерски проблеми в по-напреднала бременност, ако не ги приемам.

Общи условия

Активация на акаунт