Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 568
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, момичета,

Бременна съм в 23 г.с. На терапия с клексан 0.4 съм.
Следящото ме АГ досега не ми назначавало никакви допълнителни изследвания, освен традиционните - ПКК, урина.
За мое успокоение обаче бих искала да пусна и други изследвания и да направя консултация с д-р Паскалева.
Бихте ли ми дали съвет какви изследвания да пусна преди да си запазя час при нея, за да не ходя просто така? И има ли значение в коя лаборатория ще отида?

Благодаря предварително и спокойна петък вечер! 🥰

# 511
Здравейте, момичета,

Бременна съм в 23 г.с. На терапия с клексан 0.4 съм.
Следящото ме АГ досега не ми назначавало никакви допълнителни изследвания, освен традиционните - ПКК, урина.
За мое успокоение обаче бих искала да пусна и други изследвания и да направя консултация с д-р Паскалева.
Бихте ли ми дали съвет какви изследвания да пусна преди да си запазя час при нея, за да не ходя просто така? И има ли значение в коя лаборатория ще отида?

Благодаря предварително и спокойна петък вечер! 🥰
Консултацията с професорката включва И изследвания, които тя ще назначи и ще направите на място, ше изчакате резултатите (стават за около 45-60 мин.) и ще обсъдите с нея. Няма нужда да правите предварително. Предполагам, че имате генетични изследвания - носете ги с Вас

# 512
Много благодаря!

# 513
  • София
Михаела,
Доколкото ми е известно, веднъж започната терапия с НМХ не трябва да се спира, особено без стриктно проследяване на кръвотока. Феталният АГ назначил ли е контролен преглед, за да прецени дали спирането на терапията е безопасно и няма да има последствия?

Аз бих потърсила второ мнение от друг фетален АГ.
Друга жена дори със същите мутации е друг случай, не търсете аналогия в терапиите.

Натаспин е хранителна добавка и не може да оправи коагулацията, нито да замести НМХ.

Здравейте Момичета. Имам една безпроблемна бременност с нормално раждане след преносване. Сега съм бременна в 15 г.с., като по съвет на съдов хирург в 8 г.с си направих изследване за тромбофилия, и излезе че имам мутация на някои от гените. Наблядаващата ме гинеколожка каза да почна да си бия клексан 0.4 мг и от 24.12.2021 всяка вечер си го биех. Миналата седмица бях на ФМ и докторът ми се накара, че съм почнала да си го слагам при положение, че тромбоцитите и фибриногена са ми ниски. Сега от една седмица съм спряла инжекциите и пия два пъти на ден Натаспин. Успях да си запиша час при Доктор Пасклева чак за 17.02, но се притеснявам дали всичко ще бъде наред. Има ли девойки от Вас с мутации като моята и на каква терапия са?

Криси,
при тези мутации не може да се каже със сигурност дали имаш нужда от терапия с НМХ.
Със сигурност обаче е добре да си пуснеш изследвания на Б9 и Б12 и при ниски нива на витамините да приемаш само метилирани форми - метилфолат/Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12. Прочети първа страница на темата.

Здравейте, момичета. Излезнаха и моите изследвания за тромбофилия.
Наличието на тези мутации според вас налага ли лечение с фраксапарин . Досега след трансфер са ми назначавали само аспирин протект, но досега не бях пускала изследвания.

# 514
Блгодаря Момичета за отговорите, 5 дни след спирането на терапията пуснах контролни изследвания за пълна кръвна картина и други изследвания, прикачила съм ги. Извинявам се че снимка от компютъра, но в момента не е в мен паролата от лабораторията. Пратих ги на доктора по ФМ и чакам отговор (като вече почнах да се дразня, защото съм при Сигридов, пратих изследванията на 04.02., платих си 80 лв, а още нямам отговор).  За това се чудя, ако отида при проф. Паскалева и й се помоля да ме приеме преди 17.02., дали ще стане. Иначе правих изследване на б12 стойноста ми е 500, като си пръскам на better you спрея. Б9 при следащото пускане на кръв ще го пусна. Иначе пия точно тази фолиев киселина, подходяща за моята мутация.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 11:04 от Mihaela.L

# 515
  • София
Без преглед при фетален няма как да разбереш дали кръвотока е ок, или няма изоставане при бебето. А и за 5 дни няма как да се види дали има проблем. Нямаме референтно изследване от преди 5 дни, за да съпоставим. Паскалева също ще те пита как се е отразило спирането на терапията. Сигридов напоследък само плаши жените и плямпа глупости. Затова и читав доктор не се задържа при него. Пак ще повторя, че ти трябва проследяване от читав АГ, по възможност фетален. Това означава да те преглежда редовно, поне веднъж в месеца, да следи как се развива бременността, и при проблем да можеш да се обърнеш към него веднага по спешност.

# 516
  • Бургас / UK
Здравейте момичета! Имам нужда от помощ, докато се свържа с гинеколожката ми.
Имам следните мутации:
Хетерозигот PAI-1 4G/5G
Хетерозигот мутация MTHFR A1298C
Хетерозигот INTGB3 (интегрин б3) T1565C
Днес разбрах , че съм бременна.Миналата година имах една неуспешна бременност, след която се установи и тромбофилията . Пия неофолик мета по 2 на ден и вит Б12 метилкобаламин. Сега погледнах , че гинеколожката ми е написала при регистриране на бременност да почна аспирин протект по 1 вечер и фраксипарин при регистриране на сърд. дейност. Въпроса ми е да започвам ли аспирина или да изчакам да се срещна с нея. Надявам се този път нещата да се получат…Малко хаотично пиша, но хем се зарадвах, хем се притесних…
Благодаря !
PS: Надявам се да успея да си запиша и час за доц. Конова , за да чуя и нейното мнение .

# 517
Според мен не чакай, аз си пих аспирин от самото начало и се радвам, защото кръвта ми макар и малко беше излязла след 2 седмици от норма, когато добавихме и фраксипарин, а и докато намериш фраксипарин също...

Здравейте момичета! Имам нужда от помощ, докато се свържа с гинеколожката ми.
Имам следните мутации:
Хетерозигот PAI-1 4G/5G
Хетерозигот мутация MTHFR A1298C
Хетерозигот INTGB3 (интегрин б3) T1565C
Днес разбрах , че съм бременна.Миналата година имах една неуспешна бременност, след която се установи и тромбофилията . Пия неофолик мета по 2 на ден и вит Б12 метилкобаламин. Сега погледнах , че гинеколожката ми е написала при регистриране на бременност да почна аспирин протект по 1 вечер и фраксипарин при регистриране на сърд. дейност. Въпроса ми е да започвам ли аспирина или да изчакам да се срещна с нея. Надявам се този път нещата да се получат…Малко хаотично пиша, но хем се зарадвах, хем се притесних…
Благодаря !
PS: Надявам се да успея да си запиша и час за доц. Конова , за да чуя и нейното мнение .

# 518
  • София
Чувала съм, че с др Конова може и онлайн да се консултираш, да изпратиш мейл.

# 519
  • Бургас / UK
Чувала съм, че с др Конова може и онлайн да се консултираш, да изпратиш мейл.
Не го знаех това,ще пробвам да си запазя час,ако не успея ще пробвам и да и изпратя имейл.
Благодаря!

# 520
  • София
Аспирин протект всеки ден може да е много. Трябва проследяване и да се внимава. Аз прицапвах от него и постепенно го спрях, останах само на нмх. Така че имай едно наум, без значение какво ти е назначено, може да се наложи да се промени.
Успех!

# 521
  • Sofia
Току-що отмених час при проф. Паскалева за утре от 9ч. Ако някой има нужда, може да се обади да види дали все още е свободен.

# 522
  • Бургас / UK
Аспирин протект всеки ден може да е много. Трябва проследяване и да се внимава. Аз прицапвах от него и постепенно го спрях, останах само на нмх. Така че имай едно наум, без значение какво ти е назначено, може да се наложи да се промени.
Успех!
Благодаря! Как се проследява ,че изобщо не съм наясно?Някакво изследване ли се прави?

# 523
Здравейте,

пускат се следните изследвания:
Протромбиново време
АРТТ
Фибриноген
Д-димер

Д-димер ако е в норма може после да не се следи. Има и Аспи-тест, но доколкото проверявах преди време, сумата за него е солидна.

Може даже да си ги направите предварително, преди да идете на лекар, за да действате после бързо. Следят се през две три седмици.
Ако се включи фраксипарин се следи Анти-ха, най-точно е, но не всеки лекар работи така, да не кажа че са малко.
Мутациите са ви хетерозиготни, съответно по-малко рискови, но е важно да има профилактика

Успех!
Благодаря! Как се проследява ,че изобщо не съм наясно?Някакво изследване ли се прави?

# 524
  • Бургас / UK
gushka, много ви Благодаря! Всичко ми  е толкова непознато и объркано още ,а  искам да правя всичко правилно и докато намеря правилните доктори минава време.
Ще търся консултация с хематолог.Опитвам се да си запазя час при доц.Конова и с АГ-то ми трябва да се видя,въпреки,че ми се струва ,че не подхожда мн сериозно към проблема ми...
Благодаря на всички,които пишете,сигурно ще имам още въпроси..Blush

Общи условия

Активация на акаунт