Фигурно пързаляне - 10

• 40 897
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • MJF
Bowtie така , готова съм и със спортните дуети на руския фронт.
Волната, протокола.
Все пак още се бъркам и като излезе някоя позната муцуна автоматично очаквам до нея да видя и ... пък то друго лице. Като се почне от Артемева, Колесов, Бруханов, Кадъйрова и .... но туй е положението , ще свиквам. Много рокади все пак, хем тук не са и всички. Както и да е, те само да се позадържат в дадена комбинация, пък ще ги "преподредя"/запомня.
На волната получих това което очаквах, все пак пресен дует може да се справи с кратка прилично а волната е ....друга бира.
Скрит текст:
Василева - Запорожец и Осокина- Грицаенко ще ги изкоментирам заедно. Защо? Защото виждам сходна гледка.Те двете са по- силни от партньорите си. Ясно че партньорите са кът в спортните дуети , еле пък за по -високи като Осокина. А видно колко и двете искат. Sad
Варвара ЧЕРЕМНЫХ / Даниил БУТЕНКО с програма на израстване както се казва. Да дерзаят по парните елементи. Каскадата ясна.
Юлия АРТЕМЬЕВА / Алексей БРЮХАНОВ очаквано с толкова грешки на волната, да дерзаят, да се скатават, хайде дано се задържат поне те.
Анастасия МУХОРТОВА / Дмитрий ЕВГЕНЬЕВ големи мои любимци, усмихнаха ме с тази програма, дерзаят те, знам от къде почнаха и вече до къде са стигнали, вждам че са си при същите треньори, стискам им палци занапред.
Дарья БОЯРИНЦЕВА / Роман ПЛЕШКОВ като за пресен дует добро впечатление. Но аз оценка по-висока от на Мухотова-Евгенев не бих им дала.
Наталья ХАБИБУЛЛИНА / Илья КНЯЖУК рядко съм ги виждала с чист пакат, този сезон  пи мен пак почват с бая грешки.
Още преди финалното падане, някъде 20-30 секунди преди тоа , точно мърморех че вече финално се чудят какво да направят от сорта "и така можем и онака можем" Екатерина ЧИКМАРЁВА / Матвей ЯНЧЕНКОВ. Много невнятна последна половин минута им е волната, да вземят да  я редактират. Екатерина ми се струва пораснала още от миналия сезон. Нещата отиват към гранични ако Матвей не тъгне да расте. Този дует с Осокина-Грицаенко бе и на старт в Китай преди дни с всички там ковидни ограничения.
Разбрах че някакво издевателство като стартове се получава за юньорските дуети специално с това състезание за капак. Не съм изненадана Unamused
Ясмина КАДЫРОВА / Валерий КОЛЕСОВ сбит пракат, като от различни школи. Да видим нататък какво и как.
Тарасова-Морозов аз ги изпровождах на пенсия след Пекин а те продължават ли продължават. Явно има причини и нека си се пързалят щом трябва. Но стига да не пречат като тапа на вътрешния руски фонт. Ясно какво имам предвид. Със скоковете си ми пипомниха ISU- гран-при.
Бойкова-Козловский изпълниха елементите си качествено, като изключим колебанията на няколко места , стил/паралелност м/у елементите остава в недостиг, програмата е като за тях, но нищо чрезвичайно/запомнящо се. По- скоро не ми хареса.
Мишина-Галямов -Елвис ги видях в самото начало на сезона, със сигуност има добавени неща в погамата от тогава, заради грешките малко накъсано се получи презентацията /прогамата но определено ми хареса.
И Мишина-Галямов и Бойкова-Козловский вече са били национални шамиони.

Такова скоково разнообразие в спортните дуети гледам за първи път. Зрелищно . Различно. Интересно и необичайно като гледка. Като се постегнат и парните елементи "без да се загубят" тези скокове ще е много атрактивно.
На волната не се получи нито едно чисто изпълнение. Крайното класиране

Iceman, мда , ако следваме съдийската система Тарасова-Морозов може и да не са трети в класирането. Но при тях винаги при желание може да се дадат много високи компоненти и има за какво. Това също е факт.
Галямов с такъв основен цвят костюм ли е на волната в сезона до тук? Днес ми приличаха на Дет Мороз и Снежанка цветово с Мишина Smile и комбинацията с Елвис за музикален фон особено ме hahaha

# 526
Най- после стигнах да изгледам волната на мъжете. Знаех предварително резултатите, но няма лошо.

Започнах с Артур Данелян- впечатли ме, но в негативен план, колко слаба хореография имаше. Извън задължителните елементи не предложи почти нищо, което да ми грабне окото.Общо взето, същото мога да кажа и за Иван Попов.На скоковете горе- долу представяне и на двамата, малко по- добро на Попов.
Алексей Ерхохов- много абциозно начало с 3 различни четворни и троен аксел, изпълнени с променлив успех. Интересно решение да вкара стъпките веднага след тях, сравнително рано в програмата, но само първо ниво. После издъни два лутца и, общо взето това е.
Глеб Лутфулин- пак си се наскача стабилно. 4 четворни, два във втората половина, 2 тройни аксела. Комбото четворен салхов- четворен рит си беше от висшия пилотаж. Само, ако не беше направил толкова грешки, множеше да се изкачи и повече. Гледам, че и при пируетите е загубил бая точки.
Дмитрий Алиев- още първия път като го гледах си казах, че много ще съжалява за пропуснатия троен аксел и ако го беше приземил, щеше да е на ръба на медала. С другия аксел също проблеми.
Илья Аблоков- това беше първият, който наистина предложи програма и хореография, които ми хванаха окото. Някак сиви и еднакви ми бяха почти всички преди него. Е, при скоковете събра всички възможни видове грешки и се срина в класирането, но пълно щастие няма.
Макар Игнатов-още две "бабочки" в колекцията. Ако оставим това, програмата и изпълнението не бяха лошо (еле пък на общата картина до момента), три чисти четворни, харесаха ми и иновативните му позиции на спиновете.
Последва пауза преди последната група, а девойките на трибуните наобиколиха Кондратюк за автографи и снимки.
Артьом Ковальов-първо, много готина горна част от екипа. Музиката от Троя много ми допадна също, епична е. Само една "бабочка", загуби и доста точки от пируетите, стъпките. Като хореография и представяне ми хареса.
Александър Самарин-най- после чиста програма! "Само" един четворен, но лутц и то в каскада. Впечатляваща успя да спаси втория опит за четворен лутц и го приземи като троен. Добавяме и необичайното комбо 3Lz- Eu- 3F. Като хореография категорично най- добрият до момента, това реално беше първият фигурист, в когото публиката беше инвестирана и се включи по време на програмата. Радва се, че успя да стигне до бронза.
Матвей Ветлугин- определено прегоря под напрежението и подобно на Аблоков направи всяка една възможна грешка на скоковете. Изглежда и той беше изненадаван колко напред се оказа след кратката и просто не издържа. 58.30 за техника казва всичко.
Андрей Мазальов- не знам колко пъти тая година видях spread eagle като заход за аксел, сигурно няколкостотин.SmileИ Андрюшата го направи 2 пъти. Приятна програма, но с грешките на няколко скока нямаше на какво повече да се надява.
Евгений Семененко- най- добрата и най- енергична програма без никаква конкуренция. Публиката също беше стабилно на негова страна, а аз бих му дал победата, дори само заради цвета на косата.Smiley Какъв епичен начин да станеш национален шампион. Радвам се за него, помня преди няколко месеца бруталното падане на шоуто на Плюшенко, след което не знаеше къде се намира и всички се чудеха дали ще се възстанови.
Пьотр Гуменик- какво ли му е на Петя? Имаш точките на шампиона и... не си шампион. Той самият си каза колко тежко му е било, напълно нормално. Ще сънува тая "бабочка" на лутца. Ако преди шампионата му бяха предложили сребро сигурно щеше да се съгласи, но сега... Аз лично бих променил правилата да има два златни медала при подобни случаи.

В обощение ще кажа, че съм със смесени чувства от мъжкото състезание. За мен, първата половина беше изключително слаба като хореография и никак не ми допадна, после при някои състезатели нещата се промениха, но пък и доста грешки при скоковете.  Преобладаваха стъпки второ ниво, а Гуменик единствен събра 4-о ниво на всички "вращения". Финалът обаче беше епичен, борбата за медалите също.

# 527
  • MJF
Ой , аз изгледах руските дами но като не съм ги изкоментирала веднага, .... сега пак ще се чудя коя коя е Smile

Но първо другите неща ще споделя:
Marie-Jade Lauriault and Romain Le Gac
Денис Васильев
Адам Сиао Хим Фа -видеинтервю с Фладе.
Като казах Фладе, видях че е на пост на руското национално така че очаквам включвания от нея от руския фронт. Зарадвах ѝ се.
На японския фронт една от моите големи любимки Юхана Йокои обяви , че спира със състезателното фигурно. Ретроспективно се сещам как ярко започна сезон 2019-2020- първия ѝ сеньорски, разбира се помня и преди и след това. Но от това което съм видяла от Юхана ми се струва , че тогава ѝ бяха най - силните стартове/в най-добра форма. Напълно ми опонираше подхода ѝ към програмите.

Волните руски дами, протокола. Крайното класиране.
Скрит текст:
На този старт имаше 17 фигуристи. Точно в четири различни групи: Петросян, допубертетните момичета, пубертетните и постпубертетните. 4 съвсем различни групи.
1. Петросян на леда я броя към децата, да не ми се сърди. Но аз тях по принцип  почти не ги гледам.
2. Предпубертетната голяма група. На мен ми харесават в тази група тези които имат харизма на леда. Откроявам да речем София ЗАХАРОВА - при нея запомних че кратката е подължение на волната така да се каже и аз ценя такива не най -стандартни подходи. Избрания стил много ѝ отива/много естесвено и добре ѝ се получава пезентацията. В тази група запомних така като гледам таблицата  и Гущина и Зинина и със сигурност още 3-4 момичета открояващи се от общия фон по този параметър.
3. Пубертетните - Валиева, Самоделкина. Анна ФРОЛОВА е м/у постпубертета и тази група според мен вече и ме затруднява към кои да я отчета Wink . Критикувам щаба на Самоделкина за двете ѝ програми. Като знаеш че фигуриста ти е в тази фаза този сезон последното което ще правиш като програми ще е нещо което да подчертава намалената пъргавост, бързина на въртене и прочие от този род. Много от възникващите недостатъци в тази фаза може да се маскират умело при кадърни програми. Валиева не я коментирам по този параграф защото на всички ни е ясен конвейра в нейния щаб от до, вкл. програмитe. Peace
4. Дамите - 2 броя, ако не броя Фролова тук. Та към Лиза и Ксения СИНИЦЫНА нямам забележки. На Ксения се насладих и на двете изпълнения, на Лиза предимно на кратката.
Победителката Акатева явно е в третата група. От до творение на своя щаб . Миналата година я гледах на юньорския фронт. Същата цялостна картина, същите програми, даже и в доста подобен тоалет като на волната съм я виждала. Коментирала съм я последните 2 сезона достатъчно. Няма шанс нито за по-добри прогами нито за нещо индивидуално на леда. Гледам "изпълнително пионерче " и толкоз. До следващата. Unamused
Толкоз за 2,5 дами  на руския фронт и всички останали около тях до бройката 17. Така разделени по схема мога и да ги гледам все още на един старт.

Местя се на японския фронт.

Тамара Москвина
Тарасова-Морозов
Madeline Schizas

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 14:35 от Шошулчо

# 528
  • MJF
За много години на компанията тук. Tada

На самото фигурно няма да пожелавам нищо, да си сърбат супата която сами си сготвиха.

Няколко изпълнения от тв записа , който  излъчват тадиционно  по коледно-новогодишишните дни- Golden Skate Awards 2023 https://www.youtube.com/@iceprincess22/videos

И такава транслация видях в тубата - Men Free Skate Group 3 & 4 2022 Japan Nationals. Готова съм да се хвана на бас до колко часа ще я блокират. Ей заради такова отношение се мотая и не подхващам още японския фронт. Ще вземе да дойде американското първенство , а после и кандаското с ЕП а аз още на ....

Мотка Bowtie

От архива: Ледовый бал. Новогоднее поздравление лучших советских фигуристов (1982)

# 529
  • MJF
Robin Szolkowy
Angelo Dolfini   , 2

Две обявявания на край на състезателна кариера:
Паул Фенц - имаше своята дълга кариера. На моя екран е събирал поне по веднъж и чиста кратка и чиста волна.
Аполлинария Панфилова - Дмитрий  Рылов
Каква черна котка им мина пътя на тези двамата?! Sad Ясно каква дълга , паметна и успешна кариера имаха като юньори. И след това като се почна.....Мнооого жалко. Доволна съм че имах късмета да ги прихвана още като съвсем нов дует 2017-2018. Гооолям фен съм им. Проблема им бе че Аполинария бе назад с тройните скокове. Даже този сезон на ISU- гран-при често си мислех за тях с всички възможни 2а. Но останалите елементи просто им бяха образцови. Феноменални.

# 530
Даниел Грасл пък взел, че посетил Хрустальный, снимал се с Арсений Федотов и естествено, последвала лавина от критики. Мегън Дюамел, разбира се, не пропуснала да се изкаже, Адам Рипон пък му пожелал да не вземе медал от Европейското. Европростотията граници не познава, сега им предлагам и да "кенсълнат" Даниел.Smile

# 531
  • MJF
Хехе, Грасъл "поразсънил" някои по-заспали/още не събудили се в новата година фигфенове и предизвикал шумиха WinkSmiley
Даниел този м/усезон и сезон не се спря , така да се каже, от САЩ до Русия Smile. Търси решение на своята скокова техника. Лошо няма, амбициозен човек видно още от юньор, а сега в тази силна конкуренция на мъжкия фронт, с това раздвижване в този сезон без безусловните фаворити от миналия - Юзу, Нейт, Кагияма. Сега като контент са Шома, Фа, Малинин и ...Грасл в добрите му дни, но винаги с уговорки при него заради техниката. Макар че ако бях съдия там на пангара до него щеше да е и Шома и то отдавна Mr. Green . Само една забележка имам към Даниел но тя е извън него, не зависи от него че чак сега се зае с това- 2 сезона ковид, а предишния олимпийски, а сега когато има големи шансове за подиуми той си оправя техниката.
Иди разправяй, че ковид не засегна .... ей на , видно от всякъде в този сезон , след постковидната олиеуфория.
Тя тази простотия не е толкоз европейска колкото от "зад океана" а европейците в позицията на дресирано куче Frowning1
На Грасл ще стискаме двойно палци на ЕП видяло се е . Там с всички любимци до един. Smile
Лукас Бричги счупил ключица.
Аз пък нещо съм объркана от канадската и американската федерация и в мисловния ми календар съм им обърнала хронологията на националните, мислех че първо са американците.
Пайпър -Пол ще пропуснат този старт, ненавременно спешно състояние при Пайпър, отстраняване на  възпален апендикс та така, дано до СП успеят да се възстановят.

Последна редакция: сб, 07 яну 2023, 09:22 от Шошулчо

# 532
  • MJF
Корейското първенство завърши. Канадското започва.
Kazuki Tomono
Анна Кондрашова/ Леванди

# 533
  • MJF
Канадската федерация дори ковид не я научи що е това таблица Tired
Канадското национално
Корейското национално го изгледах "по таблица".
А иначе видях първия руски гран-при етап и съм минала на втория. Даже ми е интересно така "ретроградно" след това което видях на националното, особено като видях не малка част от дамите/момичетата и мъжете от там. Например Алиев как живна на волната , Хабибулина-Княжук с чиста волна и PB на моя екран, Василева- Запорожец с добра кратка и по-сносна волна отколкото на националното и т.н.
Гледам и японското национално и понеже на канал в ютуб та съм ги подхванала на плейлиста , "карам" рачешката - от волна към кратки , но не ми пречи. Видях тези момчета които са на юньорско ниво и са на сеньорското национално, едни такива сериозни, стегнати, гледащи по - именитите им батковци.

# 534
Малко новини около делото с допинга на Валиева (мале, колко време още им трябва да го разрешат). След като WADA го пратиха на CAS, заради забавянето на РУСАДА, днес се разбра какво решение са взели РУСАДА- имало допинг, но Камила нямала вина за него. Дисквалифицират я от Чемпионат Росии, когато е взета пробата (Саша Трусова ще стане шампион, странно, защо не се радвам, вероятно и тя също). WADA пък били разтревожени, че Валиева нямала вина. Те искат 4 години наказание, което аз лично се надявам да не стане. Ще е престъпление на всички замесени, ако така ѝ закопаят кариерата. Очаква се накрая всичко да се разреши пак от CAS.

# 535
  • MJF
Кийгън и три ритмични танца засега от канадското национално - https://www.youtube.com/@user-xn9mj7ds1m
тепърва ще ги видя.
Видеоинтервю на Фладе с Николай Мемола
Аз изгледах краткия ден на втория руски гп етап. И започнах волния ден.  
Кратките спортни дуети много ми харесаха - всички там любимци, някои не видях на националното а не съм ги виждала този сезон още, възрадвах им се. В танците Хавронина -Чиризано ме зарадваха , че откакто не съм ги виждала "не са дали заден" а дерзаят. Имах съмнения предвид локацията им. При момичетата Захарова с пореден старт, определено от приятните открития в сезона за мен. Момчетата "твориха" общо взето.

За казуса Валиева. От пусто в празно е с всичките тези "институцийки" и отделно изпълнението е "лов на вещици". Нищо адекватно не очаквам. Да вземат да дадат олимпийските медали от Пекин 2022 на състезателите в отборното. А останалото ако ще и цял следващ век да го нищят. Още от първия такъв турнир 2014 ми беше ясно че ще се случи нещо такова, въобще не са дорасли в ISU. Да продължават да подкрепят японската федерация през сезон да завършваме с отборната гала на японски терен и да приключат с тази пародия, че и  оли ooooh!

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 14:13 от Шошулчо

# 536
За ситуацията с медалите, освен цялата бюрократична простотия, голяма вина имат и ФФККР (или който определя участниците в отбора им). Няма начин да не са знаели за казуса с Камила, абсолютно безсмислено беше да я пускат в отборното, където и без нея щяха да спечелят и само поставиха и останалите си състезатели в небрано лозе. Честно казано, разбирам напълно и недоволството на американците в случая, които вече година не могат да си вземат медалите, независимо в какъв цвят.

# 537
  • MJF
Мда , във ФФККР ясно че има доста гнило. То е толко очевидно от толкоз много години  та...... Редовно неадеквати. То там лична отговорност няма  и няма и да има. Както винаги "ще си измият ръцете" с някой състезател.
Американците точно не ги жаля въобще. Но всички медалисти в отборното състезание на Пекин 2022 до сега трябваше да си получат  своите спечелени медали 1000 пъти. Само да не си помислят да разместват медали като цветове защото ще приключа с този спорт от раз и завинаги . Цирк като този от 2002 към момента няма да мога да преглътна и от воле ще им бия дузпата.

Аз прегледах почти канадския кратък ден. Видях Кийгън, излагацията на Садовски, от момичетата нищо не съм отворила да видя но видях че са качили Скизас и момичето с 3-3 което гледах на югп, та тях двете ще ги проверя. 3 танцви дуета и Стелато - Дешампс и новия дует на Трент Мишо. И при двата ме развесели оценяването в реално време на туистите им. Гледайки Деана Стелато , предвид че проследих всичките им стартове до тук в сезона , виждам че не ѝ е лесно да се сътезава, след всяко следващо състезание по-зле, по-нервна, по -видно.
Един Кийгън ме развесели,  на него не му е смешно, чака всеки момента човека да стане за втори път баща а той на състезание. Но хореото на кратката е дооправил, и освен залитането на четворния останалото се получи чисто може и sb да му е това.

# 538

Един Кийгън ме развесели,  на него не му е смешно, чака всеки момента човека да стане за втори път баща а той на състезание. Но хореото на кратката е дооправил, и освен залитането на четворния останалото се получи чисто може и sb да му е това.
Мноого ще ми липсва, като приключи. Няма друг такъв, когото да гледам с такава радост, няма значение ще падне или не. Пожелавам му победа на първенството на Канада и да ни зарадва с традиционния портрет, този път на новороденото детенце.

# 539
  • MJF
Да, ще чакаме на големите идни стартове задължително картина с малките Месинг Satisfied
Ей го на наш Кийгън на волната, тя се получи както се получи но, гледайте след самото изпълнение до края.
https://www.youtube.com/watch?v=Pmmv7psq_5Y
Само онази шапка липсва в цялата картина но сега не му е до нея. Satisfied
Гледам да не се сещам, че иде края за Кийгън на състезателния лед. Човек-Позитив на състезанията по фигурно. Наслада за окото като пързаляне. Отговорник по гали. Джентълмен спрямо колегите си. Всичко това е наш Кийгън.
Еххх.

Аз погледах още малко от канадското национално днес.
Усетих се все пак докато гледах Кая на волната ѝ програма , че не е тя момичето което гледах и уж запомних на тазсезонния югп. Кая бе герой миналия сезон, дето почнахме с Куршевел 1 и Куршевел 2, тя и до подиум стигна там. Там дето нямаше грам руски състезател на първите 2 югп 2021-2022 защото за Франция Индия бе в "белия списък" а Русия в "черния" по Ковид. Такива пародии помня. Като слон. Та , извън това важно отклонение, Кайа след "двата куршевела" изпадна в дълъг тайм-аут по травми и сега я видях за първи път след цялата тази пауза. Поздравявам я за това което показа и събра на този старт. Да дерзае.
От волните спортни дуети видях пресните Smile - Мишо  и Надо. Мишо с новата му партньорка , която тъче на два стана , дано се задържат, вдъхват доверие. А Профт-Надо докато ги гледах се напъвах да се сетя кой такъв казус съм гледала. Сингъл мъж на едно не ниско ниво, просто без четворни, да мине на спортни дуети фронта и да се получи нещо сериозно за спорта. Thinking не можах да се сетя, но гледката е забавно -интересена с най-добри чувства. Не знам дали тя има опит преди това с дуетите. Мда.
Танците може да се каже че видях, тези които бях предвидила. При спортните дуети ще видя още нещо- най-малкото и волната на Стелато -Дешампс. При мъжете видях  и Роман на волната но сега се сетих да видя и какви  са ги  свършили и  Wesley Chiu , Гоголев и Ракич. Не ми се рови в дейлимоушъна , дано качак интересуващите ме в ютуб и дано не забравят и синхронистите.

А иначе видях , че има нещо качено от Music on Ice 2023 - https://www.youtube.com/@pianomaya65/videos
И разговор- интервю със Стефан Ламбиел, от традиционните.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 17:04 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт