Фигурно пързаляне - 10

• 40 900
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Изгледах Гран при финалите в Торино.
Като цяло не съм особено доволен от видяното. Явно сезонът е слаб. Без Нейтън и Юзуру, без рускините, без топ двойките и т.н.
Следях резултатите подробно, а сега от видяното в Торино си правя този извод.
Много съм разочарован, че моите хора Чок и Бейтс дори в тази мижава конкуренция пак са втора цигулка и не може все съдиите да се обвиняват. Имаха шанс, не го грабнаха и според мен колкото и да ги харесвам не виждам смисъл да продължават, освен ако не го правят от любов към самия спорт, ама то тяхното си е и мазохизъм.

Иля Малинин изглежда, че е готов да протегне ръка към рекордите на Нейтън, но все още му трябва стабилност. Има време пред себе си. И при Нейтън нещата станаха постепенно и не изведнъж.
Но този четворен аксел е дяволски, плашещо добър!

# 511
  • MJF
Diavolo, като по поръчка за тебе , след като спомена Малинин. Smile
Радвам се, че се разписа.
Видеоинтервю от/след  ФГП с Иля
На финала скоковете все пак бяха колебливи ту тук, ту там а и снимането не беше в плюс на нас зрителите на дивана пред екрана. Аз гледам с наслада групировката му. А флипа и след него високия 3а на финала на волната го чакам като десерт. Това ми е "новия 4луц-3т" едини вид. Wink Smiley

По темата спортни дуети препоръчвам интервюто на Стелато-Дешамп от Anna Kellar което пуснах тук вчера. Няколко интересни момента относно дисциплината. Макар и изцяло погледнато от гледна точка на американския пазар.
Мини-видеоинтервюта с Gabriella Izzo и Isabeau Levito.
Mic'd Up: Marie-France DUBREUIL - Torino 2022

Александра Трусова
Пудела Лана е Smile

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 14:31 от Шошулчо

# 512
Малко включване от мен, колкото да се поразпиша. Саша Трусова станала колумнист. Еми, подготвя си почвата, ако ѝ омръзне да скача по леда.Smiley
ISU номинирали Ана Щербакова за наградата "най- добър фигурист". Дано това е някакъв знак за нормализиране на нещата.
Излязоха пердварителните списъци с участници за шампионата на Русия. Големите отсъстващи са основно в танците- Синицина/ Кацалапов, Дейвис/ Смолкин (имаше някакви драми дали ще стават американци), Девид Нарижни/ Анабел Морозов се разпаднаха след 2 победи на Гран При и не се разбраха дали да тренират във Флорида или в Русия.
При жените очаквано няма да ги има Ана Шербакова, Дария Усачьова, Мая Хромих. Очаквам победа на Камила, ако не се пребие повече от 2 пъти.
При мъжете и спортните двойки всички фаворити са налични.

# 513
  • MJF
Значи руския танцов фронт към момента си почива от всички тези "навлеци" Морозови, Дейвиси и сие, които при мен са в бан и не ги гледам. По няколко причини. Но ясно че това е временно. Няма спасения от такива докато не "събуят кънките". При мен в бан са и такива като Степанова и сие . Убиха си танцовото руската федерация отдавна. Гледам ги на юньорско ниво и след това се предавам, тъй като не мога да гледам как и в какво ги превръщат дори и единиците талантливи в тази дисциплина.
Като се заеха с дамското.....
Останаха гледаеми мъжкото и спортните дуети. За тях направо "треперя" защото гледам мераците на функционерите   и сие и с тях да се заемат. Unamused

Притяжение Шомы Уно
Lukas Britschgi
Елизавета Туктамышева

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 18:30 от Шошулчо

# 514
  • MJF
В ютуб има не малко качени записи от всевъзможните национални първенства, които протекоха и протичат по това време. Предимно на европейски държави- италианското, френското, щвейцарското, обединеното на 4 държави и т.н.

Аз се преместих на руския фронт. Почнах първия ГП етап. Но гледам слято, къде аз без юньорите Wink и за да не настане каша , реших че ще карам строго по графика на турнирите. Та първия етап,  2 - московски започва с юношеските спортни дуети и танци. Прегледах до тук танците и кратките спортни дуети, следват волните такива. Три неща забелязах до тук.
1.С челните места до тук съм съгласна горе долу.
2. Нагледах се на тройни туисти като хората още на кратката програма на спортните дуети и донякъде се полекува  моята накърнена спортни дуети- душа от "неруското" ГП.
3. Един волен танц особено ми хареса като програма и изпълнение на детайлите в него от двамата фигуристи. Треньорката им Румянцева ми се позагуби от полезрението на юньорския лед след дуета Лобода-Дрозд. Арина Горшенина - Илья Макаров. Произвольный танец.

Евгений Семененко

Наш Юзуру как изненадал и зарадвал младите фигуристи и сие на  роден градски терен. https://www.youtube.com/watch?v=IY4l0QOx5uw&ab_channel=KAHOKUSHIMPO
Че пък някой и снимал, че пък и качил в ютуб и още не е трито. Wink

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 13:30 от Шошулчо

# 515
Тъкмо написах, че всички мъже са налични за националното първенство и излезе новината, че Михаил Коляда ще го пропусне, заради проблеми със синузит.

# 516
  • MJF
Мда, утре започва руското национално.
Таблицата
Картина в ютуб както досега в сезона. Не вярвам да блокира баш този старт първи руски канал като ретранслация в ютуб. Иначе на https://okko.tv/ също картина, там и с опцията без коментатор.
Thinking що ми се струва , че този път руското национално почва няколко дни по-рано.
Знам си че по традиция по коледно-новогодишните дни гледам руското и японското първенство.

# 517
  • MJF
От японския шампионат засега виждам само таблица на японски, както знаем с латински надписи се появява по-късно. Но знам класирането на волната при дамите от форумите.

Руското първенство. Кратките мъже видях. Даже се и почерпих на няколко пъти защото мои дългогодишни любимци решиха да "вържат" чисти кратки и така и да ме изненадат и да ме зарадват WinkSmile
Протокола
В самото начало на сезона видях нещо от Даниелян, но даже не помня дали кратка или волна, сигурно от контролата. Така  че смело мога да кажа , че всички ги виждам за първи път в сезона. В протокола се виждам кой какво скочи. Моя коментар е извън това.
Скрит текст:
Даниелян с хубава програма. Ясно  че още се възстановява и като изключим скоковете останалото е много добре.
Глеб Лутфулин ме зарадва , въпреки падането , считам че бе добро изпълнение от него.
Драго ми бе да видя Мозальов с чиста кратка, събитие за него както знаем. Малко бавно-тежък ми се видя на няколко пъти. Програмата одобрявам. Трябва с повече увереност да изпълнява програмата.
Анисимов го помня с приятни изпълнения като юньор. Жалко че остана без елемент , след бабачката на аксела. Останалото ми хареса. Да го видим на волната дали ще се пореабилитира.
И точно си помислих "каква приятна група, без нито едно "дърво"" и хоп на леда Семененко. Аз защото гледам твърдо с мишока и превъртам записа от изпълнение на изпълнение само и само ако може да не чуя и гък от Гришин и сие а и реда и участниците предварително не съм гледала.
Та Семененко върза чисто изпълнение, докато гледах познатата гледка на скоковете му се чудех реално ли е поработил малко над себе си по всичко това дето не е скокове във фигурното или са маскирали тези неща успешно в кратката. Преди да си съставя мнение да видя волната. Добре за себе си се спряви студента по медицина.
Втората група започна с Катичев , помня го като юньор, справи се прилично.
И започнаха високите персони. Пръв от тях Самарин, добре подбрана музика, втората и единия пирует към края особено добре си паснаха, напомни ми този момент за времената преди пубертета му и .....И Александър малко тежко-бавен ми се видя на моменти.
Ковальов имам чуството , че е пораснал още от когато е бил предишен път на моя екран миналия сезон ooooh! Те с Мемола ....Оставил си е кратаката от миналия сезон и като я върза така чисто аз се зачудих , дали не му е и за първи път на моя екран да е изпълни тази програма така Thinking . Пак се сетих на база музиката за малкия Артьом преди години на югп в Япония с "японска програма", какъв фъстък бе тогава и какъв стана......
Този кавър който има Алиев на кратката си до сега не го бях чувала, туй добре, но колебания на няколко пъти в програмата. Миналия сезон беше възстановителен. Беше ми любопитно в каква форма се е докарал този. Да го видя и на волната.
Пьотр особено реши да ме възрадва. Браво на Гуменник нямам грам забележка. Интересна програма като цяло.
Гуменник със стабилен 4 рит на кратката , да го видя какво ще събере на волната. Но днес голямо браво!
Ерохов от тези които погрешиха повече.
Кондратюк се познава по програмата и това не е компимент от мен, да си знае. Разбрах че е травмиран та ...ще му спестя  повече коментар.
Ветлугин помня , че като Мозальов, Алиев, Самарин, Даниелян и сигурно още някои миналия сезон бе в / след тайм аут. Много добро изпълнине днес и има също голямо браво от мен. Да го видя на волната.
Двама фигуристи от тези 17 ги гледам като почти непознати днес- Атояр и Попов, сигурно съм ги виждала нейде но не ги помня.
Игнатов в напълно познат вид се справи с кратката си - скочи а останалото както дойде. Tired
Миналия сезон Яблоков се бореше с пубертета, радвам се че не се е извисил в м/усезона чрезвичайно. На кратака се радвам че се справи със себе си и нея, хареса ми той в програмата. Въобще радвам се да го видя такъв. Заради него оставих картината и нейсе видях K&C зоната. Успокойх се , че сме с познатия сладолед там. Smile Но на Иля му се полага след волната.
В общи линии съм доволна от кратката програма на мъжете. Очаквах по-сива картина, с повече грешки и пр. А реално се получиха 4-5 много добри изпълнения, повече добри изпълнения и някакъв голям провал нямаше.

Кратките спротни дуети следват при мен. Във връзка с това се сетих че видях новината , че спротния дует Жук-Бидар се е разпаднал.

Mai Mihara
Тук има двете юньорки Мао и Моне и Кана-Дайс от вчера на кратките им  - https://www.youtube.com/@japan_skate
Линка на който имаше и Каори с Маи вече блокиран.
Mr. Green "те на този остров и манията им - няма ни" . Хич да не ми се обиждат но са с диагноза.

Последна редакция: пт, 23 дек 2022, 08:30 от Шошулчо

# 518
  • MJF
Кратките спортни дуети  ми се явиха като празник след гледката на ISU-ГП. Протокола
Само едно нещо не ми допадна и това е как се получи по цялото състезание моя любим елемент- паралелното въртене Smile , Брюханов "повлече крак" още в самото начало и като се почна.... дали имаше 2-3 дуета с нормално синхронен паралелен пирует  от до или не....
Повече от доволна съм. Направо се излекувах май след една кратка програма на руския фронт. Сега гледам протокола и какво има там ?! От 12 дуета нито един 2а. 3 флип, 3 луц, 3 рит на фона на обичайните 3салхов и 3тулуп. "Обичайни" да ама не както показа isu-гп ooooh! Rolling Eyes
12 тройни туиста.
И т.н.
Снимането направо отвратително. Този кран и "професионалистите" с него барбар и коментаторите им на тоз канал просто ми са втръснали. На кратките мъже снимането бе в нормата но на спротните дуети...гледай поддръжки от такъв ракурс Rolling Eyes , кадри на един фигурист от двама Rolling Eyes....безобразие.
А и ми бе драго да видя познати лица в нови състави. Реално само двама партньори - Запорожец и Грицаенко не помня дали съм ги виждала до сега. С толкова рокади в спортните дуети ....
Но по ред:
Скрит текст:
Юлия АРТЕМЬЕВА / Алексей БРЮХАНОВ - много добро впечатление от този нов дует от двама добре познати фигуристи. На Алексей видно нещо му стана още преди паралелното въртене на финала. Чакам ги на волната.
Мишина -Галямов дефакто с чисто и силно изпълнение , хубава програма. Драго ми е да ги видя за първи път след Пекин в такава форма.
Варвара ЧЕРЕМНЫХ / Даниил БУТЕНКО ги видях тази седмица на първия гп етап, който както споделих почнах да гледам. Та ги гледх не като за първи път Smile , да дерзаят и напредват.
Наталья ХАБИБУЛЛИНА / Илья КНЯЖУК са си оставили миналогодишната кратка ако не бъркам.
До тук 4 дуета с чисти тройни скокове и  чисто изхъляне.
Виктория ВАСИЛЬЕВА / Роман ЗАПОРОЖЕЦ - значи Виктория пак на полето на спротните дуети, с нов партньор. Да дерзаят. Могат.
След тях и Елизавета ОСОКИНА / Артём ГРИЦАЕНКО- не съм сигурно дали съм виждала Осокина вече на полето на спортните дуети или само знам , че е на него. Но тях двете с Василева ги помня много добре от синглите. И те да дерзаят.
Александра БОЙКОВА / Дмитрий КОЗЛОВСКИЙ - значи вече с 3рит, туй добре. Чисто изълнение. Включително въртене.
Дарья БОЯРИНЦЕВА / Роман ПЛЕШКОВ - все пак се оказа че  има в този състав и една непозната ми партньорка - на мястото на Пепелева. Очаквано "увехнаха" на паралела. Там безпогрешно "хващам" новите дуети Wink Да дерзаят, мака че като видя Мозер до някой дует не вярвам, че ще е дълголетен. Но той и Слюсаренко малко така я подкара.Unamused
Ясмина КАДЫРОВА / Валерий КОЛЕСОВ - и тук нов дует от две познати "муцуни". Хайде и те да дерзаят.
Кадъйрова и Артемева се надявам че най-свирепата част от пубертета вече  я преминаха.
Евгения ТАРАСОВА / Владимир МОРОЗОВ като стожери. С неточност на изхвърлянето, останалото бе монументално.
Анастасия МУХОРТОВА / Дмитрий ЕВГЕНЬЕВ също ма са с кратката си от миналия сезон. Като изключим не чистия скок и спиралата , която не ми хареса като вид с останалото се справиха тези симпатяги.
Екатерина ЧИКМАРЁВА / Матвей ЯНЧЕНКОВ ги видях на първия гп етап. Тук се справиха много добре.

Въобще гледката е хем празник и още по-тъжно как няма шанс за реализация всичкото това можене. То преди шанса с тези пусти квоти бе малък а сега пък ....

# 519
Мадре миа, колко много ми се натрупа за гледане от руския фронт. Кратката на мъжете я гледах в полузаспало състояние и ми е трудно да дам сериозен коментар, а нямам сили да гледам всички наново. Провал на доста от фаворитите, Кондратюк изобщо не стартира волната заради болест, Пьотр Гуменик ги издуха. Сега съм на средата на волната, като я доизгледам ще пиша по- подробно.
Гледах топ 4 от кратката на спортните дуота. Пълен профан съм в тая дисциплина и е абсурд да правя анализи. Само като видях колко стилни са Мишина/ Галямов ми се прииска да спечелят. Бойкова/ Козловски бяха супер, Тарасова и Морозов някак не успяха да ме грабнат,

И стигаме до любимия ми женския фронт, където изгледах цялата кратка и е време за километрично мнение.
Скрит текст:
Започваме с новината, че Саша Трусова няма да участва заради здравословни проблеми. Еми, по- лошо начало от това... Общо взето описва целия ѝ сезон до момента.
Алина Горбачьова- пак точки "симпатия" за Круела. Пак ми допадна, 67 точки с "помарка" на каскадата.
Ксения Гушина- чисто танго, ! на лутц и почти същия резултат като Алина.
Камила Валиева- не знам колко беше разумно да пробва 3А при все, че ултра си- тата не ѝ вървят през сезона. Останалото беше стабилно, оценките ѝ се придържаха към тези от Гран При. Изненада си е четвъртото място но ми е невъзможно да повярвам, че няма да е поне на подиума.
Виктория Нестерова- нищо не и се получи, но все пак е дебютантка, а и сред най- непознатите имена.
Софя Самоделкина- роклята, сенките и външния вид са "уау". Пак опита 3А, 3Lz- 3Lo и пак не се получи. Можеше да не експериментира и да направи тулуп. Ценни точки загуби и ми се струва, че много ще съжалява.А и програмата ѝ е готина за гледане.
Софя Акатьева- какъв троен аксел- уау! Изключителна амплитуда, все едно гледам Малинин. Спиновете ѝ бяха топ (специално layback-а накрая), стъпки, просто всичко. Гледах 2 пъти програмата и за нищо не мога да се хвана в оценките. От скрит фаворит си става съвсем явен такъв, дано не издъни волната като на последното си състезание.
Анна Фралова- чиста програма, без грешки, но и някак не ми грабна окото.
Аделия Петросян- първо, музиката страшно много отива на стила ѝ на пързаляне. Втори чист 3А за деня и колко неочаквано го развали с лутца. Отиваше си на 80+ и тя иначе. Казват, че не била напълно възстановена още, може и да е оказало влияние.
Настя Зинина-приятна програма и предвид "разхлабените" критерии  за оценяване може би заслужаваше някоя точка в повече. Волната ѝ обаче като че ли ми е по- интересна, а и е доста по- различна.
Виктория Федянина- още една дебютантка, грешки при скоковете и пред- предпоследно място.
Лиза Туктамишева- седми чист троен аксел през сезона, скача ги с невероятна лекота. Аз бих ѝ дал по- висока оценка за скока. Ще са ѝ нужни и за днеска, надявам се и да не експериментира с 4T. Кратака програма иначе е топ, абсолютно никакви забележки/ Остана зад Суперсоник заради изгубени нива на стъпки и пирует. Много комплименти мога да изпиша, но няма смисъл да се повтарям. Пожелавам и подиум.
София Захарова- едно от моите открития за сезона:smiley: "Весело" пързаляне, "весело" построена програма, през цялото време с усмивка на лицето. Винаги ми е приятно да я гледам, доняся ми положителна енергия.
Агнета Латушкина- много гадно падане на троен флип, грешка на каскадата и предпоследно място
Ксения Синицина- нещо като мини изненада колко добре се пързаляше. Отново много елегантна, грациозна, нежна. "Вращения"- та и бяха страхотни, стъпки 3-о ниво, а и с Чайковски няма как да сбъркаш. Още по- впечатляващо е, че се завръща след контузия. 6-о място, а аз лично не виждам защо е зад Камила и Аделия, с "бабочка" и падане.
Вероника Яметова- в речника, срещу думата "енергия" стои нейното име. Категорично любимата ми кратка програма през сезона. Супер предизвикателна музика за пързаляне, която ми кънти в глава и до сега.  Двоен аксел, изпълнен в перфектен синхрон с музиката, страхотен комбо пирует, а шпагата назад с ръка на леда направо си стана нейна визитна картичка. Пак, предвид критериите за оценяване е несериозно да е зад Аделия и Камила, но... знаем.
Мария Парамонова- печели точки "симпатия" за тоалета :smiles:14-о място в групата на момичетата с чисти програми, без да блестят много.
Софя Муравьова- Боже, каква нелепа грешка в самия край! Профукани около 4 точки от загуба на концентрация. Много беше разочарована, аз също, дано това падане не ѝ струва медала. Определено ще и стискам палци да е на подиума. Продължавам да си държа на мнението, че е най- добрата актриса на леда от нейното поколение. Стъпките и за мен са най- добрите от на всички момичета.
В заключение ще кажа, че тук бяхме на светлинни години над всичко, което предложи ISU при жените през сезона. Пожелавам си чисти волни днес и минимално количество падания.

# 520
  • MJF
А аз нали всъщност с този старт започнах руския фронт този сезон и сега съм Crazy защото всичко ми е първи старт и кое по- напрад да гледам, музика-тоалети-хорео-програма ли, техническите елементи ли, какво са променили / видно надгадили в и по себе си в м/усезона ли, евентуални треньорски рокади ли,  да не говоря до къде съм с интервютата със състезателите от началото на сезона до тук та да съм що годе в част "кой с какво се бори". Eй на за Яблоков не знам , че и той е в отбора на "настоящо ранените".
Въобще .....и аз съм с мадре мия Smile Mr. Green

Но реших. От тук до края на сезона няма да гледам повече isu- спортните дуети с 2 изключения : Конти-Мачии и новия дует на Матео Гуаризе- тези два дуета по ред причини ще ги проследя с палци. Ни рику, ни рюичи, ни алекси, ни брендъни , ни всички останали  ....могат да ме умилостивят. Всички до един да се сърдят на ISU . Сори но без мен като зрител. Хем подозирах че ще стане така още след гледката на Скейт Америка....Ей на , трябва да са ми благодарни че изтърпях и чинно от до изгледах цялата ГП - спортни дуети ISU- орден като зрител ми се полага на туй нещо. Wink Mr. Green. Щото ако бях подкарала от воле и руския фрронт паралелно, щяха да бъдат зарязани още на първия етап.

Аз почнах волните мъже и изгледах първите 2 групи.
iceman, прочетох те горе,   съответно разбрах че сме без един на волната. Туй добре , щото някои се правят ненужно на герои.
За дамите ще те прочета, след като събера желание и ги изгледам, за да си спестя спойлването Blush.

На японския фронт разбрах и класирането и контента на кратките мъже. Видях че има видео в drive.google но аз съм "тъп и упорит ютуб дзвер" а и виден мързел и ще чакам в ютуб да се появят постфактум и да ги изгледам "като бял човек" на плейллиста.
Сега ще напиша какво видях на първите 2 групи на волните мъже пък допълнително ще допълня за последните 6-има.
Волните руски мъже, протокола.
Скрит текст:
В първата група откроих Иван Попов, като стремеж към цялостен пакет. Разбира се и Даниелян е такъв. Атояр и Анасимов също определено не са "скачащи дръвца". Всички до един се стараха. При Катичев и Атояр най не се зададе волната като скокове- натрупаха дузина двойни вместо....вълнението явно им дойде в повече. Но и това е опит.
На мен ми допаднаха до един , такива не високи, не дръвца, с внимание и към всичко това дето не е скокове.
Втората група започна с Ерохов и нотрдамната епопея с "творчество" насред 3 четворни и един аксел. Алексей може и по-добре. Попрекали този път.
Лутфулин ми хареса като цяло. На фона на 4 четворни и два аксела. Има голямо браво от мен.
Алиев донякъде се реабилитира за кратката но не се удържа от бабачка на аксел, коронен номер му е все пак , а и на втория в каскада потвори но поне при него компонентите са явни а не изрисувани от съдиите както на обичайните дръвца начело със Самарин а и балалайките начело с Кондратюк Rolling Eyes Tired , да не се отплесвам. Дмитрий ме усмихна с музикалния избор и на двете си програми този сезон - класика от 20 век.Лошо няма. Предвид миналия сезон и че този го виждам за пъви път общо от двете прогами мога да кажа , че гледката е над очакванията ми при него.
Яблоков също с класика от 20 век , хареса ми и волната програма като задумка, разбирам че се щади доколкото можа по всички възможни елементи по обективни причини. Здраве и пак здраве му желая, ще чакам по-добра форма. Жалко че забрави сладоледа а аз задържах картината "на диванчето" при него, да не изпусна рекламата на сладоледа WinkSmile
Макар-Гетсби- отива му този образ , във финалната скокова порция не всичко се получи по програма но аз съм доволна от Игнатов, признавам  че очаквах по-малко.
Та така  предимно доволна от гледката от първите 2 групи на волните мъже.

Вчера забелязах , че Ермолина е качила в ютуб пресконференции https://www.youtube.com/@olgae6836/videos

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 14:47 от Шошулчо

# 521
Скрит текст:
Сонечка победи Камила, е това не го очаквах преди състезанието. Браво, напълно заслужено. Лиза с 15-о участие на ЧР и първи медал от 2014-а, просто поклон за всичко, което прави, абсолютен пример за подражание. Много се радвам за нея. По- обширен коментар тези дни.

# 522
  • MJF
Хайде пуснаха нещо и в ютуб от японския фронт - https://www.youtube.com/@FSFS9999/videos

На руския фронт си догледах волните мъже, готова съм с тях Bowtie . Даже продължих с кратките дами и ще отчета видяните. А сега видях  и нещо от горния линк.
Та:
Волните руски мъже последнта група:
Скрит текст:
Ковальов със сериозен контент спрямо ръста си , така най-кратко да го кажа, не малко се получи за което браво. И все пак такава конструкция на лед, то пируети ли , то свръзки ли ....Съчуствам им на дългучите, еле пък тези дето са и по-по-най сред тях, кой да знае на 3 г , че ще стане близо двуметров на 18-19.
Самарин ако го изкоментирам извън съдиите , цска, какво дърво е и цялото това дето е константа при него... за себе си се справи добре. Константа е и това , че подходящо са му подбрали музика. Толкоз. Той от мен такава второ оценка никога в живота си няма да види, след юньор/след като се извиси. А му се сипят ли сипят Tired . Само когато бе в медицински таймаут.  и скоро след това се търпеше Самарин-съдийството. Да е жив и здав Александр.
Ветлугин вероятно прегоря , но пък за него си е опит.
Искаше ми се повече от Мозальов но към момента и на това съм доволна. Видно е че не е в оптимална форма.
Мне, нищо ново няма при Семененко. Просто на кратката бе по -умело маскирано всичко това което е недостатък при него а то не е малко. Дърво + балалайка в частта приземявания. Това си бе и това си е. Едва го догледах. Но аз и на Самарин гледах да се разсейвам. Поне Кондратюк ми бе спестен от тоз целия "отбор ".
Гуменник с контент като на това състезание аз все пак за първи път май го гледам. Впечатлена съм какво събра двата дни наш Пьотр. Но физиката не достига за втората половина на волната/цялата волна, очаквано и разбираемо.
Класирането разбира се няма общо с моето. Крайния резултат

Кратките руски дами
Видях първите пет излезли на краткия лед до тук.
Скрит текст:
Горбачьова , Гущина и Нестерова и  да са ми попадали до сега на екрана предишни сезони не ги помня. От 3-те Гущина ми направи най-добро печатление като цяло. Виждам че е при  Давыденко и сие, нищо случайно значи , все пак там се работи над всичко, ще я проследя и на волната по-специално.
Валиева на моя екран за първи път след Пекин. Явно още ми държи цялото това нещо и завърших в афект докато тя стигне до финала на изпълнението. Сетих се за Бах и всички там до него и след него , сетих се и за руските функционери и сие , ....въобще ....А иначе Камила видно кара пубертет.
Софя Самоделкина направо не я познах Smile , променила се е и в лицето. Отдавна не съм я виждала, ами точно от година, от предишното руско национално. И тя в пубертета видно.    

От японския фронт пуснах на плейлист в тубата и видях от Сакамото волна "назад " до Шун Сато кратка вкл. Рачешката гледам Smile
Скрит текст:
Каори и Маи добре се справиха с волните си. Мао пак падна на 3а и 4Т и от там нататък песен до края, повтои си ГПФ - изпълнението т.е. Моне Чиба все пак е съвсем юньорка. Мана Кавабе падна на 3а нататък повечето неща се получиха , подозирам че съдиите са поработили по техническата оценка с ножиците. Йероглифите по екрана не ме предразполагат да се вглеждам по таблиците. Но пък това че няма коментатори на тези записи и самото снимане хваля. Много хваля.
От кратките мъже видях Юма и Шун. Кагияма нещо е решил да ми се подмазва, някакъв по -внятен избор за програма на кратката. Но това че няколко поредни сезона бе нон -стоп безлик и 101% скучен лесно няма да го изтрие от тефтера ми та ....нека се постарае няколко сезона поне. Поне началото е решил да постави, туй добре , по-добре късно от колкото никога. Wink
Шун Сато с луца си , с каскадата си и тъкмо вече мърморех обнадеждено, че само аксела остана и взе , че се получи гафа. Степ аут и докосване на лед. Пфу. А иначе как добре се получи всичко останало.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 21:56 от Шошулчо

# 523
Така, след като първата половина на деня ми мина във фигурно пързаляне, почти изгледах всичко. Днеска се отдадох на дуотата.

Спортни двойки- изгледах по- голяма част от волната. Много ми хареса програмата на Чикмарьова/ Янченков. Жалко, че партньор А направи няколко грешки и изпусна накрая партньор Б (така де, нека следваме новите "ценности"). Бойкова/ Козловски с най- чистата програма и логично злато, заслужават го. Яд ме е за Мишина/ Галямов, тяхната програма ми допадна най- много от всички, но 1 оборот по- малко на салхов от Настя им отне титлата. Половин точка, Боже.
За финал на дисциплината моля по- вещите от мен да ми кажат нормално ли беше Тарасова/ Морозов да вземат бронз след такива брутални грешки и в двете програми, или както ми се струва, това беше поредния съдийски произвол?
В танците на леда се завихри скандал, но руско фигурно без скандал е като океан без вода. Хударбейдиева/ Базин станаха победители след 2 падания и 1 залитане. Последва сериозно недоумение от фенове и журналисти защо са първи с такива грешки. Двамата със странни интервюта, а треньорът им реално каза на критиците да си гледат работата. Чакам и тук мнение на по-разбиращите от мен.
Галата.Такаа. Критика към Глейкенгауз за мързеливата работа с днешните програми на Аделия Петросян и Софя Акатьева. Изкупи се обаче с отличната програма на Камила в образа на Уензди Адамс. Гримьорите също бяха свършили страхотна работа, а изпълнението на самата Камила беше топ. Взима моята MVP награда за днес. Дмитрий Алиев го оставям на второ място. Ясмина Кадирова печели моя приз за "най- готин тоалет" с нейната M&M рокля.Smile На Дмитрий Козволский давам "най- стилно облечен мъж".

Тия дни ще догледам мъжете и ще напиша и малко повече за произволната на момичетата.

# 524
  • MJF
Напредва японския фронт в ютуб- https://www.youtube.com/@japan_skate/videos

Аз си догледах кратките руски дами. Първо ще си напиша впечатлението/коментара а после ще се върна да прочета Iceman за тях.

Скрит текст:
Като 6-и номер на леда Акатиева. След половината ѝ кратка вече имах следната мисъл : "олеле този стил въобще не ми липсваще до тук в сезона, аман от тези къчове наляво, къчове надясно и прочие UnamusedRolling Eyes ". Ясно за кои иде реч и фигуистите нямат причина да са ми обидени, критиките ми въобще не са към тях. Петросян и Акатева още са предпубертетни.
Фролова в групата на Валиева и Самоделкина насред пубертета.
На фона до преди нея Лиза ми се видя шикарна направо. Голямо браво на Туктамъйшева.
Зарадва ми и Ксения Синицъйна, радвам се да я видя в такава по-добра форма от миналия сезон. Ако не бъркам си е запазила кратката програма, хубаво изпълнение се получи.
Вероника Яметова и Мария ПАРАМОНОВА ми харесаха, ще ги проследя и тях по-специално на волната.
Преди това имаше едно момиче под Кабаре, сега не се сещам кое бе , имам доста нови имена/физиономии на този старт, но ще го позная на волната.
Последен стартов номер Муравева, не съм я виждала и нея от миналото национално, не виждам да я е почнал пубертета още , пограмата не ми хареса.
Класирането на кратката за мен е повече от странно но какво разбирам аз ?!
Iceman, ти на Вероника Яметова  ни обърна внимание по време на ГП нали ?
Върнах се и те прочетох от до за кратките дами. Мерси за подробното мнение , отговорих си и на някои въпроси които ми възникнаха по време на гледането, като зрител дето ги гледа за първи път в сезона.
Значи 15-и национален за Елизавета. Сега ме мързи да ровя в архива а как я помня като  предпубертетна сигурно на първия ѝ сеньорски ГП с някаква червена рокля-доматеночервена бе на моя монитор Smile  и що съм запомнила , че е било Скейт Америка и малката Лиза с бая излишно вълнение. Що вода , що опит, що премеждия от тогава до сега. Мда, цяла епопея е Туктамъйшева.

Видях решението на японската федерация кой къде във втората половина на сезона. Успокоих се относно мъжете  и сокойно ще седна да гледам яп.национално но още качват. След руското по традиция ми следва японското по нова година Smile и то каквото не изтрият докато аз се натуткам. Mr. Green

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 21:35 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт