The Wheel of Time / Колелото на времето

• 29 439
  • 785
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна
Е, поне Тъмния няма да има шанс, щото няма пари за продължение Joy
Laughing Това е вярно. Спокойна съм. Laughing

# 751
Бясна съм! Тъкмо нещата се пооправяха. Безнадежден оптимист съм и все вярвам, че може да го подновят след година-две, като видят лошите отзиви на Rings of Power.

# 752
На тоя Rings of Power три пъти заспивах.
Пускам, гледам и до 10 минути главата ми на стола клюмва.
Пускам друго, не заспивам.
На другия ден пак му давам шанс. Пак заспивам. Не е за мен явно Joy

# 753
  • Варна
Накрая ще взема да прочета книгите, но се плаша от големината.
Като се сетя, че тия са закупили Четвърто крило на Ребека Ярос и ме е страх какво ще сътворят. Особено с тия дракони.

# 754
Какво пък като са големи.
Два пъти съм ги чела.
То като ти е интересно, четеш. Дремело ми е че са 14 книги и то много страници.
Ама иначе си има излишни описания в книгите и то много.

# 755
Това е да не знаеш къде да инвестираш парите си и да изтървеш златната си кокошка Simple Smile
Да инвестираш в продукт, който няма абсолютно никакъв смисъл и носи по-малки потенциални продажби от друг такъв.
Не на всеки му се отдава да борави с пари, бизнес и т.н.

# 756
  • Berlin
Ще ме накарат и мен да подпочна книгите. Хем ще има повече яснота, че тук в една серия от едно нещо отидоха на едно съвсем друго и ММ на учудването ми какво стана току-що каза, че просто са пропуснали няколко глави от книгите, туй станало. Той не го е чел, но това беше реакцията му. Иначе ми беше много интересно да видя миналото на Ран при колоните в онзи призрачен град. Това неговата душа ли е, т.е. някакви прераждания или неговите прадеди просто? Другите вождове какво виждат в този случай?

# 757
Ами тук не се разбира, но те виждат миналото си, по-скоро произхода си.
И тук е показано. Прозлизат от Туатан, Пътуващия народ. Калайджиите.
Видя се, били са мирни, следват пътя на листото.
Тази истина не се знае от всички, а от тези, които влязат в Руидийн.
И има вождове не издържат на тази истина.

# 758
  • Berlin
Аз разбрах откъде идват, значи всички виждат това, което и ние видяхме?

# 759
Всеки вижда през очите на неговите си прадеди

# 760
Може в следващото завъртане на колелото да довършат сериала. 🤣
Вярно, че го оплювах, но последния сезон не беше толкова лош и е жалко, че го спират.

# 761
  • Най-накрая на безкрая
Здравейте къде мога да гледам Колелото на времето, започвайки от сезон 1?

# 762
Аз го свалям от Замунда, иначе платено е по Amazon prime.

# 763
Може някой друг да го купи - както стана с другия сериал, има надежда още

# 764
  • София
Изгледах сезон 3

Уви, този трети сезон се оказа и последен, след като от Прайм официално канселираха шоуто.
Така историята увисва във въздуха и остава незавършена, което е скандално и толкова неуважително спрямо феновете. Без значение критики и ниски рейтинги. Като си се хванал на хорото ще го изиграеш докрай, а после историята ще те оценява. Голям срам за Амазон! Да бяха канселирали Пръстените на Силата, ама не смеят, твърде много пари са вложили там...
Дано Амазон/Прайм никога повече не се захващат с фентъзи сериал.
The Boys е изключение, а и той не е фентъзи.

Аз така и не станах истински запален фен на сериала. Цялостно ми харесва, над чертата е, но съм далеч от екзалтация, каквато я има за много други подобни сериали.
Сезон 1 беше разочароващ. Сезон 2 изненадващо добър. Този сезон 3 една идея по-слаб от сезон 2, но отново над нивото на сезон 1.
Генералния проблем обаче остава. Най-важното нещо в един сериал са неговите герои. Ами така и не успяха да ме спечелят истински. Така и не ми запука за тях. Може би с изключение само за Моарейн и Нинив.
Липсва ми тази специфична за жанра емоционална връзка с героите - много сериозен недостатък за фентъзи сериал, където зрителят трябва да е тясно свързан с тегобите на персонажите.

Хареса ми, че усложниха историята с повече фиксация върху политиката, магията и сънищата...
Чисто визуално стоеше добре. Почти всички екшън сцени ми харесаха.
Не ми хареса, че имаш толкова много герои, които не са изградени добре и са толкова скучни и досадни. Твърде много информация също така, прекалено много имена и термини ей така пльоснати от нищото без предистория.
Ранд ал’Тор и Егвийн все така дразнещи. Как намериха тези безлични актьори за толкова ключови герои не знам.
По едно време се чудех Дюн ли гледам, какво по дяволите се случва? Джордан яко е преписвал от Хърбърт. Само пясъчния червей липсваше.

Финалната битка между Ланфеър и Моарейн беше добра. За миг се ужасих, че Моарейн ще умре, но тя контраатакува с старата и опасна магия - ''Sakarnen“ през врата и гърлото. Жалко, че онази зла ку*ка се спаси бягайки през портала.

За Сюан Санче не ми пука, защото актрисата едвам я изтрайвах, но знам, че феновете са сърдити, защото в книгите тя оцелява и дори има сериозно бъдеще.
Елайда и тя е мега дразнещ субект. Никога не съм харесвал актрисата с този стържещ глас.
Добре че Леане оцеля, поне не дадоха да я убиват. Би трябвало да е затворена. Актрисата ми харесва.

Епизод 7 беше епичен с близо 30 минути нон-стоп екшън. Перин най-накрая показа какво може. Жалко за Лоиал. За мен е недвусмислено мъртъв. От там няма как да се завърне.

Лиандрин окончателно се предаде на тъмната страна. Прошка вече няма. Но актрисата е добра. Разбирам нейните терзания. На много други не ги разбирам, защото актьорите са гола вода.

Мат беше абсолютно безполезен този сезон. Грам не ми пука за него. Даже ме дразни.

А защо канселираха шоуто?
Ами слаби рейтинги и не добри отзиви от критиката.
Средно на сезон бяха похарчени по $80-100 млн. Голяма част от тях неизбити. Сериалът така и не попадна в топ 5 на Прайм. Сякаш сериалът беше обречен и преди сезон 3, защото нямаше почти никакъв маркетинг. Ей така се появи и си замина...
Прекалено:
скъп / сериозно отклонения от романите / прекалено емоционално дистанциран за епично/върховно фентъзи

НО, това не е извинение както писах в началото. За мен от Амазон се изложиха тотално с това си решение. Направиха поразиите (тръгнали от каста и от сценария, т.е. сами са си виновни) и сега се изнизаха като... да не казвам както какво...
-
Цялостна оценка на сериала: 7.0 / 6.5
Сезон 3: 6.5

Общи условия

Активация на акаунт