The Wheel of Time / Колелото на времето

• 29 434
  • 785
  •   1
Отговори
# 765
Лично на мен трети сезон ми допадна най много, въпреки отклоненията от книгите някак напипаха вярна посока за развитие на сериала и можеше 4ти сезон вече да го направят много добър
Ранд да превземе Тийр, Нинив да окаиши Могедиен, да създадат черната кула ..
Но явно Амазон решиха да се откажат. Дано някой да купи и продължи сериала, ама надали ще се случи

# 766
Прекалено голяма хапка беше. А и до края на сагата Ранд щеше да е чичак, а аезседайките прегърбени бабета.

# 767
Прибрах се от море и вече има букви за последните два епизода.
Жалко че го спират. Тамън взе че ми допадна. Има хляб, дори и с промените.

# 768
Много хубав сериал беше, удоволствие да го гледаш. Даже расовото разнообразие не ме дразнеше

# 769
Изгледах сезон 3

Уви, този трети сезон се оказа и последен, след като от Прайм официално канселираха шоуто.
Така историята увисва във въздуха и остава незавършена, което е скандално и толкова неуважително спрямо феновете. Без значение критики и ниски рейтинги. Като си се хванал на хорото ще го изиграеш докрай, а после историята ще те оценява. Голям срам за Амазон! Да бяха канселирали Пръстените на Силата, ама не смеят, твърде много пари са вложили там...
Дано Амазон/Прайм никога повече не се захващат с фентъзи сериал.
The Boys е изключение, а и той не е фентъзи.

Аз така и не станах истински запален фен на сериала. Цялостно ми харесва, над чертата е, но съм далеч от екзалтация, каквато я има за много други подобни сериали.
Сезон 1 беше разочароващ. Сезон 2 изненадващо добър. Този сезон 3 една идея по-слаб от сезон 2, но отново над нивото на сезон 1.
Генералния проблем обаче остава. Най-важното нещо в един сериал са неговите герои. Ами така и не успяха да ме спечелят истински. Така и не ми запука за тях. Може би с изключение само за Моарейн и Нинив.
Липсва ми тази специфична за жанра емоционална връзка с героите - много сериозен недостатък за фентъзи сериал, където зрителят трябва да е тясно свързан с тегобите на персонажите.

Хареса ми, че усложниха историята с повече фиксация върху политиката, магията и сънищата...
Чисто визуално стоеше добре. Почти всички екшън сцени ми харесаха.
Не ми хареса, че имаш толкова много герои, които не са изградени добре и са толкова скучни и досадни. Твърде много информация също така, прекалено много имена и термини ей така пльоснати от нищото без предистория.
Ранд ал’Тор и Егвийн все така дразнещи. Как намериха тези безлични актьори за толкова ключови герои не знам.
По едно време се чудех Дюн ли гледам, какво по дяволите се случва? Джордан яко е преписвал от Хърбърт. Само пясъчния червей липсваше.

Финалната битка между Ланфеър и Моарейн беше добра. За миг се ужасих, че Моарейн ще умре, но тя контраатакува с старата и опасна магия - ''Sakarnen“ през врата и гърлото. Жалко, че онази зла ку*ка се спаси бягайки през портала.

За Сюан Санче не ми пука, защото актрисата едвам я изтрайвах, но знам, че феновете са сърдити, защото в книгите тя оцелява и дори има сериозно бъдеще.
Елайда и тя е мега дразнещ субект. Никога не съм харесвал актрисата с този стържещ глас.
Добре че Леане оцеля, поне не дадоха да я убиват. Би трябвало да е затворена. Актрисата ми харесва.

Епизод 7 беше епичен с близо 30 минути нон-стоп екшън. Перин най-накрая показа какво може. Жалко за Лоиал. За мен е недвусмислено мъртъв. От там няма как да се завърне.

Лиандрин окончателно се предаде на тъмната страна. Прошка вече няма. Но актрисата е добра. Разбирам нейните терзания. На много други не ги разбирам, защото актьорите са гола вода.

Мат беше абсолютно безполезен този сезон. Грам не ми пука за него. Даже ме дразни.

А защо канселираха шоуто?
Ами слаби рейтинги и не добри отзиви от критиката.
Средно на сезон бяха похарчени по $80-100 млн. Голяма част от тях неизбити. Сериалът така и не попадна в топ 5 на Прайм. Сякаш сериалът беше обречен и преди сезон 3, защото нямаше почти никакъв маркетинг. Ей така се появи и си замина...
Прекалено:
скъп / сериозно отклонения от романите / прекалено емоционално дистанциран за епично/върховно фентъзи

НО, това не е извинение както писах в началото. За мен от Амазон се изложиха тотално с това си решение. Направиха поразиите (тръгнали от каста и от сценария, т.е. сами са си виновни) и сега се изнизаха като... да не казвам както какво...
-
Цялостна оценка на сериала: 7.0 / 6.5
Сезон 3: 6.5
Прочети книгите! Мат и Нинив са топ персонажи. Много, много добри! Wink И в сърцето ми има специално място за Верин. Wink

# 770
И аз изгледах.
Жалко, че го канселират наистина.
Нинив тамън си махна преградата. То и в книгата става май във вода, не че има общо Лиандрин.
За Сюан не ми дреме особено. Не ми допадна ни актриса, ни как играе.

Да вземат пример от Игра на тронове.
Там им се получи.
Логично е да има такива рейтинги предвид мазаляка, промените, актьорите.

# 771
  • София
Вярно не ви харесва Софи Оконедо? Мисля, че е много фина и изящна като японска статуетка.
Като физически характеристики са ми топ Софи Оконедо, Оливия Уилямс, Розамунд Пайк и Наташа О'Кийф.
Аз книгите не съм чела и сериалът ми харесва. Чак не мога да разбера как така Нинив била централен положителен герой, след като тук прави впечатление на много тъпа.

# 772
Тук в сериала беше лесно, а в книгите темерутщината на Нинив се простираше върху стотици страници.

# 773
Нинив в книгите е изключително лоялна и винаги се е грижила за момчетата и момичетата от Три Реки. Отделно тя никога не е предавала Ранд.
Много повече ме дразнеше Егвин.

# 774
В книгата Нинив е много по-дълбок образ и да, положителен герой е. Ама то те всичките пет таверени са положителни, барабар с Моарейн, Лоял, Лан...

Но във филма почти всички жени са ми грозни. И Лан ми е дребничък, макар за него да намирам оправдание, че е японец. Ама многорасовото разнообразие в това изолирано село ми е тоо мъч.

# 775
Вярно не ви харесва Софи Оконедо? Мисля, че е много фина и изящна като японска статуетка.
Като физически характеристики са ми топ Софи Оконедо, Оливия Уилямс, Розамунд Пайк и Наташа О'Кийф.
Аз книгите не съм чела и сериалът ми харесва. Чак не мога да разбера как така Нинив била централен положителен герой, след като тук прави впечатление на много тъпа.

Не съм визирала външен вид и лице. Да, хубава е.
Не ми хареса за тази роля. Въобще.

Наташа О'Кийф за ролята на Ланфеар ми допада.

# 776
Нинив, освен че е лоялна, е и много важна с изцеряването на мъжкия извор. Те с Ранд правят нещо, което е било немислимо като възможно.
Генерално, за мен всичките герои в книгата бяха много по-величествени някак, може и просто аз да съм им придавала такъв образ Grinning
Моарейн във филма ми беше твърде човешка, както и Лан.

# 777
  • Berlin
Лан не е японец.
Много тъпо, че го спират. Тъкмо тръгна някаква история по-интересна. Не съм чела книгите и тази идея с колелото, дето се рестартира някакси светът още не мога да я възприема и ми беше интересно да видя какво точно става. За книгите нямам време.😅
Честно казано, всички са малко или много дразнещи. 😬

# 778
  • София
Егвийн явно и в книгите е дразнила хората. 😀
Май Ранд ще се окаже прав за нея, че тя не обича него самия, а по-скоро обича и е привлечена от силата в него. Или ако не е това, то че има съвсем друга представа за любовта и какво иска тя от живота. А това което тя иска е да става все по-силна и могъща. Гони си личните амбции.
Актрисата беше много зле. През цялото време гледаше Ранд като презобала.
Той и актьора играещ Ранд горкия, никакви емоции не може да пресъздава.
Нинив ме кефи. Актрисата е много добра и има едно специфично излъчване, което ми харесва.
И разбира се актрисите играещи Моарейн, Лиандрин и Ланфеар.
От момчетата само Перин ми харесва. Има мъжкарско излъчване.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 12:34 от Diavolo

# 779

OK, полукореец. Написах японец без да го мисля, имайки предвид азиатец, това имах предвид. А и мечовете им са най-сходни с японските та оттам сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт