🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 10 (07.11 - 14.11) 🐄

• 72 072
  • 1 673
  •   2
Отговори
# 1 275
Кирил не понася Ралица и затова така реагира. Смятам че Ралица наистина минава границата с алкохола. То и личи на изражението и на постъпките. Чудно ми е защо Ваня и Живка, която винаги има мнение по всички въпроси , мълчи. Нали са си много близки , да и кажат. На дуела съм за Пламен , при едно условие , ако победи и се върне ,да не вземе отново да се извинява на Теодора. Задава се нова любовна сага....Нее . Каква е тази работа , нали  вън имат сериозни приятели , много се обичат и са щастливи , а като минат няколко седмици бързо забравят всичко.
Точно това е проблемът на тази група, няма близост в нея. Живка си го каза, че няма приятели, особено след дамското съсловие.

# 1 276
Толкова избирателни кадри дават, че не можем да сме сигурни за нищо

# 1 277
  • София
На мен Пламен ми изглежда много чувствителен. Не говори много и няма да тръгне да мрънка и да се тръпка, но изживява всичко вътрешно. Той искрено си каза, че страда, че другите са се отръпнали и се надява да се върне, за да се оправи това. И на тях им го каза, както и на нас, че много му тежи това и си иска старите взаимоотношения. Иначе за самата бележка не му пука.

Много му е неприятно и че Виктор го избра, това го разклати и на битката не мислеше много. Няколко пъти го помоли Виктор да не го прави, както и след това не спираше да ходи и да си слага ръка на рамото му. Казваше му как ще е загуба, който и от двамата да си тръгне. Този човек има нужда от близост и от приятелска обич.

# 1 278
  • София
Изненадана съм от слабото представяне на Пламен на битката. Очаквах повече от него. Може би има умения, но определено не са в коването и ходенето на греда 😊 – както се оказа от уроците, които му дава Коцето. А битки с коване и греда има във всички сезони – трябвало е да се подготви по-добре за тях.

Впечатлена съм и от доброто представяне на Кирил. Той пък ще излезе доста силен. Може да не е много умен, ама блъска здраво с брадвата.

Изгледах епизода на Мирон. Ивайло се има за един от тарторите на групата на готините. Разказа „приказка за лека нощ” на Мартина, която си беше чиста постановка за пред камерите. Естествено – без да се съобразява ни най-малко с хората, които спят. И в неговата приказка Мартина е с големи цици, хубави крака и е с феноменално чувство за хумор. Само за големите цици мога да се съглася (така де - платила си ги е жената, има си ги, не е като да са малки). Ако под  „чувство за хумор” се има предвид вкарването на овца в спалня и свалянето на врата на тоалетна – нивото е мноооого, мнооого ниско.

Стана ми криво заради Ралица. Не са на една вълна нито с Кирил, нито с групата на умнокрасивите. Не се вписва при тях. Не мисля, че е била чак толкова пияна, а че опитът й да се включи в смешката беше много недодялан. Кирил просто не я искаше в неговия сценарий ( и изобщо – ако може Ралица да я няма никъде наоколо, както и другите от нейния лагер ) и прояви прекомерна грубост. Кирил има някаква огромна нетърпимост и към Ралица, и към Ваня, и към Живка, която не може да сдържа, и в случая – реагира както винаги – първосигнално, гневно, с викове и обиди.
Ама чак пък Ралица да му се лепи на тоя женен красавец – айде бе! Няма как да го повярвам, ако не го видя с очите си. 😊

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 09:18 от Vivi

# 1 279
защото групата на Живка е просто  група по интереси, те не създадоха истинска компания.
Според мен изключително точно казано.
Това е голямата разлика между Живка и Мартина и според мен.
Мартина, с грубия си език, беден речник, сравнително свободно и като цяло мутреещо на моменти поведение организира около себе си "тайфа". Не отричам, че успява да намери подход към хората в тайфата, леко общува и с мъжете и с малките деца. И се превърна в тартора на тайфата неусетно за останалите, каквато и цел имаше. И успя да внуши на всички в тайфата, че е първия им приятел. И те така я възприемат - като приятел. На Любо му дойде дюшеш тази постановка, защото той за себе си си мисли, че се е качил на експреса. И само трябва да отиде до локомотива и да седне зад управлението, когато му дойде времето. Само на Лора и просветна за кратко, че совите не са това, което са.
Живка е класически ръководител на кръжок. Кръжока се събира няколко пъти седмично за по-няколко часа да се занимава, след което всеки се прибира у тях. Няма приятелство, а само общи интереси в една строго дефинирана област. И това ще наделее в дългосрочен план според мен, защото общите интереси са по-силни от фалшивото приятелство.

# 1 280
Тази седмица искам да я запомня с битките за двата имунитета, за предстоящия дуел съм със смесени чувства. Виктор вярва, че услуга прави и на двамата, приятелски и християнски, продукцията използва шанса да направи прецедент с двама имунизирани. А какво щеше да стане при три равни резултата? Виктор да си ходи без дуел ли?!
Кирил ми напомня на Иван Ласкин по ред неща, уважавам го обаче, че се е погрижил за семейството си и работи здраво вместо да чака роли, а жена му да пати и тегли. Уви, след Чавдар той е другият там с много гняв в себе си и някой назад както писа, че сам пие, но не понася това у жена, същото е и с бесовете - не ги търпеше у Чавдар, а самият той побеснява.
Сезон Пробуждане го виждам така: надъхват участниците, че влизат във Фермата Пробуждане, а там ги будят шоково, че са попаднали в Биг Брадър с крави и поп.
Без Цоньо, всички отпаднали дотук нямаха търпение да си бият шута. Мариян и Деси по своему, Сия беше откровена, Краси и Цвети уж не им се тръгвало, но струеше депресията от тях, а Виктор отива на дуел като на сватба от радост да се махне.
Стискам палци на Ралица да се овладее и да не се дава. Георги забрави май, че се беше сринал и напил още в началото, та можеше да си спести подигравките. На Живка и Ваня не им прави чест да оставят Ралица така, на Ваня се надявам да опита да й вдъхне кураж по нейните си начини. От Живка нищо не очаквам, освен да изтъкне негативите на другия лагер без реална полза за Ралица.

# 1 281
Вчерашната битка доказа, че на арената никога не можеш да си сигурен за резултата. И тримата бяха силни, Георги го доказа сетен път, че не за подценяване, Кирил-също. Кирил, ако не това грубо държание към определени персони щеше да ми много симпатичен. Не може да се отрече, че има бърза мисъл и добър изказ, може да е от многото текстове, които е чел и наизустявал, а може и да вродено... Ако не му е двойствен стандарта и така избирателно да подава ръката си щеше да е далеч по-добре за изграждане на собствения му образа.  Не си измисли друга роля, ми играе себе си, хахаха. 

# 1 282
Според мен Виктор направи грешка с избора си. Не ми е любимец, но ако отпадне ще е жалко. Всъщност ще е жалко да отпадне, който и да е от двамата.
Само се надявам това, което казва да го мисли, защото от екрана изглежда, че се подведе по думите на Любо.
Много се дразня, когато се започне с "чест", "достойнство" , особено изречено от Любо  Rage Във всеки сезон има поне по един подобен, толкова си приличат ........., високопарни думи и клишета.

# 1 283
  • София
Кирил и Пламен не се имат за много умни. 😊
Когато Виктор избра тримата кандидат-дуелисти и Иван каза, че в битката ще трябват и знания, Кирил каза: „Тука ме загуби”, а Пламен: „И мене”.
Кирил да познае само 3 от 15 български забележителности е резил. Не че 3 от 10 (резултатът на Георги) е по-добър.

# 1 284
За дуела лично аз не знам за кой да съм. Рано ми е да излиза който и да е от тях двамата ,при наличието на Коце и Виктор вътре, но това е положението.
Изцепките на Ралица никак не ме учудиха, още преди няколко дни докато се провикваше след Любо и Киро "проблем няма ,вие го създадохте" или нещо подобно, ми се стори пияна. Явно има проблем и не може да се контролира, което е жалко защото е много, ама много грозно. Може да кажете,че меря с двоен аршин, но когато мъж се напие ,не ми е толкова отвратително, мъжете по природа са по-недодялани,по-склонни да са първични. Докато една жена трябва да е по-овладяна, по-здраво стъпила и когато видя жена да губи контрол под влиянието на алкохола ми е супер грозно и жалко. При Ралица ми е още по-грозно тъй като в началото изглеждаше толкова фин човек,цветна,приятна, визитката остави впечатление за силна самотна майка ,артист творящ такива красоти с ръцете се. През цялото време изглежда толкова спокойна, уравновесена и скучна,та чак повечето от участниците дори не я забелязват и според мен дори забравят,че е там. Затова и накрая ми дойде в повече това снощното инфантилно изпълнение ,а ако наистина се случва често е нормално и на тези вътре да почва да им дотяга

# 1 285
Изгледах клипчето на Мирон. Събрали се готините и се забавляват, имитирайки и подигравайки се на другите. Сполучливо беше, де, и аз се посмях. В клуба на Живка обсъждаха Тедка. Оказа се, че тя нищо не вършела, само ако имало роля за хубавица се включвала. То и аз се зачудих за мачкането на гроздето не го ли правят само моми, ама може ли  без булката Теди, ако не развее дълги коси в носия и не се поразкърши, за какво е влязла.

Виктор да си заминава. Научи ценен урок за живота, и сега да приема последствията.

# 1 286
На дуела съм за Пламен. Виктор го изработиха по най-елементарния начин и сега ще си тръгне с чест и достойнство! Мисля, че няма шансове срещу Пламен, особено когато последния е точкувал битките с най-много точки. По принцип, при мъжете често и в живота минава номерът за "чест, достойнство и мъжкарство". Често се случва мъжете да предприемат рискови действия само за да се докажат какви големи мъже са. Основна роля играе тестостерона.

Лора си е неориентирано детенце. Хубава е, но доста заблудена, че това ще й донесе някакви дивиденти. Свестен мъж и здрава връзка не се градят с красота. Тя е само допълнение, но трябват и много други качества. Мисля, че при нея основна роля е изиграло погрешното възпитание. Такъв тип момичета са възпитани, че всичко им се полага на готово, само защото са хубавици. Личи си и колко е незряла, щом смята че определящо за един мъж е да ти казва всеки ден колко си красива. Grinning 2 месеца се подвизава по гъси гащета и се гушка в Любо, който е зажаднял за ... женски ласки, и сега се чувства специална. Grinning Готова е да отрече връзката си навън само заради мъжкото внимание, което получи вътре. Но ще порасне и ще се научи. До тогава, обаче, ще направи много погрешни избори.
Аз виждам ситуацията на Лора по-друг начин. Съгласна съм с това за начина, по който е отгледана/възпитана, че може би й е създадена грешна представа за ценностите. Според мен тя осъзна във фермата, че вниманието и милите думи са много по-ценни от скъпите дрехи, коли и екскурзии, които гаджето й е давало за 5 години. Сега по-скоро осъзнава, че нуждите й в една връзка са съвсем различни. Тя сама каза, че вътре се чувства по-щастлива и не иска да излиза на вън. Факта, че фермата е към края си я прави по-емоционална и затова според мен се е хванала за Любо като удавник за сламка. Тя е млада и нормално да се държи така наивно. Надявам се при нея наистина да има пробуждане и когато излезе да намери това от което наистина има нужда!

# 1 287
  • гр.София
Според мен Виктор направи грешка с избора си. Не ми е любимец, но ако отпадне ще е жалко. Всъщност ще е жалко да отпадне, който и да е от двамата.
Само се надявам това, което казва да го мисли, защото от екрана изглежда, че се подведе по думите на Любо.
Много се дразня, когато се започне с "чест", "достойнство" , особено изречено от Любо  Rage Във всеки сезон има поне по един подобен, толкова си приличат ........., високопарни думи и клишета.

Тук пак се вижда двойния аршин за "чест" и "достойнство". Къде е честта и достойнството на Коцето в тази ситуация? Пазят го като свещена крава. Защо? На него май не му е неудобно, даже ходи да се жалва, когато усети заплаха, че може да бъде извикан на дуел. Виктор от глупост ще си отиде, но ще го направи "достойно". Права беше Живка, че мишките мишкуват и ще изкарат по-дълго време във фермата от по-силните от тях. И в минали сезони ми е правило впечатление как нарочените за по-силни не смеят да извикат по-слабите на дуел, за да избегнат подигравки и подобни криворазбрани понятия и така нарочените за слаби стигат доста далече в играта (както в случая с Коцето)

# 1 288
И аз се обединявам около мнението, че в групата на Живка реално не са приятели, но не намирам нищо лошо в това, нито пък смятам, че другата група наистина изграждат дълбоко приятелство по между си. Общо взето няколко месеца след края на формата всичко ще е прах.

И говорейки за това, големите братя Петър и Калоян от миналия сезон приятели ли са още?

# 1 289

И говорейки за това, големите братя Петър и Калоян от миналия сезон приятели ли са още?
Не знам, но ми е интересно Петър още ли е с Тонка?

Общи условия

Активация на акаунт