🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 10 (07.11 - 14.11) 🐄

• 72 145
  • 1 673
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
Беше подигравка с обичая.
Но Ивайло - на когото беше възложено да го подготви, уви - толкова си може.

Мисля си, че когато Ивайло и Кирил си тръгнат, нещата във фермата ще се успокоят. Всички други са малко или много по-дипломатични от тях двамата. Тяхната креслива простащина създава нетърпимост и напрежение, които трудно се преглъщат и преодоляват ден след ден.

# 1 006
Аз лично го пропуснах обичая след втората минута и изобщо не го гледах.

# 1 007
Не ми хареса, но на куиза пък много се смяхме у дома. Включително Любо като каза, че трябвало да пратят Пламен да дешифрира. Харесаха ми и участниците, и Иван, и изобщо как от продукцията го бяха замислили. Седмицата във Фермата е тегава и тази сцена мен ме разтовари.

# 1 008
Понеже учих нрави и обичаи български като студентка, та бях потресена за някои от тях.Да ви кажа не са били много хрисими нашите предци.Помня , дано не бъркам, че кукерицата(мъжът, облечен като жена), размахва и гони жените с изкуствен дървен фалос- за плодородие.Имаше още доста подробности, за които никога не бях чувала, но бях в шок.Simple Smile

…” Кукерските игри и обичаи се изпълняват само от мъже, главно ергени. Всяка кукерска дружина си има водач, който единствен е женен мъж, сиреч стопанин. Кукерите са облечени с кози, овчи или сърнешки кожи с козината отвън, имат кожени маски на главите или пък са с начернени лица. На кръста са окачени звънци (чанове), в ръка се държи обагрен в червено дървен фалос и пометаш (дървен прът с привързан накрая парцал за измитане на пещта)…”

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 13:20 от ДХ3

# 1 009
Знам , че тук има хора с много добро чувство за хумор, чета ги с удоволствие , та да питам : наистина ли ви беше забавен снощния “ритуал” с кукерите и особено в частта с дейното участие на Коцето ??? На мен ми беше тъп….даже леко ме досрамя , когато синът ми ,влизайки опулен и невярващ на очите си ,ме попита що за глупости съм пуснала на екрана….
Няма нормален човек, без значение дали е със или без чувство за хумор, на когото да му хареса тази пародия, поднесена по този начин от Коце и останалите!

# 1 010
Какъв е бил компромата против Боби?

# 1 011
  • España
В един по-ранен етап от живота си и аз се увличах по етнография …обичаите от преди са си били актуални за времето и прослойката, която ги е съблюдавала и в това няма нищо лошо…напротив ! Но все пак ….нелепо е тук….меко казано…пък и от хора с претенции за модерност, възвишеност….

# 1 012
  • Варна
Знам , че тук има хора с много добро чувство за хумор, чета ги с удоволствие , та да питам : наистина ли ви беше забавен снощния “ритуал” с кукерите и особено в частта с дейното участие на Коцето ??? На мен ми беше тъп….даже леко ме досрамя , когато синът ми ,влизайки опулен и невярващ на очите си ,ме попита що за глупости съм пуснала на екрана….
При нас така се прави Кукеров ден. Булката е пародийна и винаги е преоблечен мъж. Коцето беше на място.
Какъв е бил компромата против Боби?
Родителите му се оказаха босове на просешка мафия някъде по чужбина. Пък той все ги жалеше колко са бедни, пари за екскурзия щеше да им дава.

# 1 013
  • София
Баща му се занимава с трафик на хора в …. Забравих коя западна държава. Те му дават по-голямата част от спечеленото и са като закрепостени при него. Майката на Боби ( ако не и всички) се занимаваше с просия в същата чужбина.
За тях е бил излъчен филм, заснет от разследващ журналист - от 2 части, ако не се лъжа. В един от кадрите беше заснет и самият Боби.
А Боби беше казал, че ако спечели наградата, ще прати майка си и баща си на екскурзия (май на Охридското езеро беше), защото са бедни и никога не са пътували извън България.
И това разкритие лъсна дни преди финала.

# 1 014
Непонятно ми е Пламен да се спряга за секс символ. Голям нос, малки очички, мутренско излъчване. Има приятен глас и хубаво тяло. Знам, знам, на вкус и цвет.. просто споделям Simple Smile

# 1 015
Непонятно ми е Пламен да се спряга за секс символ. Голям нос, малки очички, мутренско излъчване. Има приятен глас и хубаво тяло. Знам, знам, на вкус и цвет.. просто споделям Simple Smile
Има хубава усмивка и тази сдържаност привлича.Аз не харесвам сладникви мъже и Пламен за мен е точно притегателен секси мъж.

# 1 016
  • София
Може ли някой да ми изпрати инфо или да пусне спойлер кои са четиримата финалисти... Благодаря!

# 1 017
  • Другата България
Баща му се занимава с трафик на хора в …. Забравих коя западна държава. Те му дават по-голямата част от спечеленото и са като закрепостени при него. Майката на Боби ( ако не и всички) се занимаваше с просия в същата чужбина.
За тях е бил излъчен филм, заснет от разследващ журналист - от 2 части, ако не се лъжа. В един от кадрите беше заснет и самият Боби.
А Боби беше казал, че ако спечели наградата, ще прати майка си и баща си на екскурзия (май на Охридското езеро беше), защото са бедни и никога не са пътували извън България.
И това разкритие лъсна дни преди финала.
Швеция.

# 1 018
Понеже учих нрави и обичаи български като студентка, та бях потресена за някои от тях.Да ви кажа не са били много хрисими нашите предци.Помня , дано не бъркам, че кукерицата(мъжът, облечен като жена), размахва и гони жените с изкуствен дървен фалос- за плодородие.Имаше още доста подробности, за които никога не бях чувала, но бях в шок.Simple Smile

…” Кукерските игри и обичаи се изпълняват само от мъже, главно ергени. Всяка кукерска дружина си има водач, който единствен е женен мъж, сиреч стопанин. Кукерите са облечени с кози, овчи или сърнешки кожи с козината отвън, имат кожени маски на главите или пък са с начернени лица. На кръста са окачени звънци (чанове), в ръка се държи обагрен в червено дървен фалос и пометаш (дървен прът с привързан накрая парцал за измитане на пещта)…”
Аз мисля, че е било точно така. Даже миналата година, мисля, точно след този обичай, се появи един фалос, който беше подарен на Милена.

# 1 019
Теодора й харесваше Пламен да ходи по нея, а тя ту да кокетничи небрежно и да му дава някакви малки нишани, ту да се прави на ощипана мома и да се дърпа и да си играе с него. И така можеха да си играят до края на Фермата. Сега Тетка я е яд, че като стана публично това с бележката им секнаха тайния флирт и й се налага да сложи бронята на омъжена жена, да се отдели от врата на Пламен и дори да го игнорира, което въщност не й се получава много добре. Joy JoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт