Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес?

• 32 018
  • 800
  •   1
Отговори
# 705
Принцеси с кашкавал.
Пилешка супа.
Спагети карбонара.
Торта.

# 706
Зеленчуков гювеч
Картофи соте
Разядка с патладжан
Разядка с червено цвекло и кисело мляко
Бисквитена торта

# 707
За утре херинга със сметанов сос.

# 708
Снощи хапвахме лаваш с месце, сосове, зеленчуци, картофки.
Днес мятам един сандвич за закуска, а за вечеря свинско с кисело зеле + люти чушлета.
Имам мляко с ориз за десерт.

# 709
  • Някъде по Дунава
Вчера: принцеси с кашкавал, спагети с шунка и кашкавал, зеле със свинско
Днес: кисело/прясно мляко със зърнена закуска, за обяд снощното зеле, леща яхния

# 710
Филийки с масло, сирене и шарена сол за закуска за малчо, супа топчета с много чили за обяд за нас, за вечеря сръбски наденички със зеленчуци (патладжан, морков, пащърнак, лук), печени върху хартия и овкусени с балсамов оцет, пушен червен пипер и чесън на прах.
За десерт - плодчета.

# 711
Чиа пудинг с ягоди
Спагети на фурна, микс от зелени салати
Домашни бонбони с фурми

# 712
  • София
Днес дояждаме кюфтета и супа, за довечера - гювечета

# 713
Вчера пиле с ориз - взех 2 пакета набор за супа с идеята да правя супа, но стана такъв хубав и мазен бульон че беше грехота да отиде на супа Joy
Днес за закуска филийки с пастет, препечени филийки със сирене и бутер банички конфекция, за обяд и вечеря ще дояждаме.
П.П Някой с идея как да консервирам зелеви листа за сарми, за да имам за повече време?

# 714
Спастрих и един огретен с броколи.

# 715
П.П Някой с идея как да консервирам зелеви листа за сарми, за да имам за повече време?
Аз ги подреждам в кутия и във фризера - нищо им няма след размразяването. Simple Smile

# 716
Нямам място във фризера. Предпочитам в буркани, ако изобщо има такава рецепта Rolling Eyes

# 717
Нямам място във фризера. Предпочитам в буркани, ако изобщо има такава рецепта Rolling Eyes
Майка затваря в буркани. Утре ще я питам и ще ти пратя на ЛС.

# 718
Майка затваря в буркани. Утре ще я питам и ще ти пратя на ЛС.

Ако може и на мен да споделите!

# 719
Махаш жилките от листата. Слагаш 2-3 листа едно върху друго и ги сгъваш на три или четири. Може и да ги навиеш на руло. Нареждаш плътно в буркана, но внимателно, да не се разкъсат. Ако са плътно наредени, самите листа си пускат вода от саламурата и не се налага да добавяш. Ако са по-рехаво наредено може малко да се сипе от саламурата. Затваряш буркана и салгаш в голяма тенджера или казан. Заливаш с вода и вариш около пет мин. след като водата заври.  После обръщаш с капачката надолу и оставяш напълно да изстинат. Вътрешноста на зелките и отстранените жилки се накълцват като за готвене. Слагат се в буркан, ако трябва се добавя малко саламура от зелето. Зтварят се и се стерилизират по същия начин. Ползавш за готвене -зеле с ориз.

Общи условия

Активация на акаунт