Домашното насилие – тема №3

• 73 219
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 960
Разбира се, че има смисъл. На твое място бих се посъветвала и с нотариус за възможни уловки.
Защо се опитваш да си избегнеш усилието, което би ти спестило хиляди левове? Не разбирам.

# 961
Това бързо връщане на парите…хммм
Обезателно адвокат!

# 962
Пише да, имота е описан. Има ли смисъл да говоря с адвокат?
Защо не искаш да говориш с адвокат?

# 963
  • Варна
Абе, жена, спри да се стискаш за един адвокатски хонорар, после може да ти излезе през носа!

# 964
Анонимна, очевидно е, че НИЩО не разбираш и сама може да се вкараш в такива приключения, че цял живот ще ги изплащаш!
Дори и да е описано за какво ти е дългът, може да излезе така че доброволно даряваш апартамента и същевременно нямаш нищо против да изплащаш дълга към свекървата.
Затова - задължително адвокат!

# 965
Никакво даряване на имоти без първо да говориш с адвокат. Щото може хем без собственост да останеш, хем ипотека да плащаш. Договора с банката за ипотеката на чие име е ?

# 966
  • Пловдив
Тук хората те светнаха за толкова сериозни рискове да те измамят и ти продължаваш да се питаш дали има смисъл да говориш с адвокат?
Защо? Надяваш се да не го ядосаш много и да се сдобрите ли?

# 967
Бях при адвокат.
Посъветва ме да подпиша договор, чрез който се освобождавам от дълга.
Това, ще се случи преди дарението.
Мисля разноските и таксите те да си покрият.
Договора с банката е на майка му. Просто съжалявам и ми е изключително неприятно да минавам през това. Всичко щеше да  къде по-различно, ако кредита беше на мое име...
Сега той ми предлага да заживея с него в жилището му/всъщност се ремонтира и още не е готово/, като съквартиранти /да му плащам наем/.
Толкова много мечти, трепети, вълнения по новия дом, всичко се изпари, толкова бързо се срина...

# 968
Тоя много нагъл,че и наем да му плащаш. Решил е човека да му плащаш половината ипотека, дали директно или под формата на наем все тая. Подписвай каквото и да било само пред нотариус. И бягай момиче, ама много силно бягай и не се обръщай назад. И през ум да не ти минава да живееш под един покрив с тоя.

# 969
А каква би ти била далаверата да плащаш наем при агресор, вместо:
1) да изплащаш своя част на жилище
или
2) да живееш с приятелка, с която да си споделяте домакинството, да си прекарвате добре заедно и да не трепериш кога ще ти се нахвърлят с бой?

Ако някой е осъзнал, че е сгафил, най-малкото би предложил съвместно съжителство безкористно и сутрин ще идва с каничка кафе.

# 970
.
Толкова много мечти, трепети, вълнения по новия дом, всичко се изпари, толкова бързо се срина...

Ти не каза ли, че те е биел редовно още от самото начало, кви трепети и мечти си очаквала при тва положение, и изобщо с къв акъл реши да си правите общ дом? Все пак се измъкваш сравнително навреме, има други се оказват в пълна зависимост и с по едно две деца. Освобождавай се от всичко и продължавай напред, след време сама ще се чудиш на акъла си че си търпяла такива неща върху себе си.

# 971
Трепети и мечти по осъден за притежание и разпространение на наркотици. Сериозно ли очакваше щастлива връзка с криминален субект? Каква ценностна система смяташе, че има дилър на наркотици? Мислеше ли, че ще стане добър съпруг и баща?

# 972
Всеки прави грешки си мислих и му дадох шанс.
Знаех, че има проблеми с агресията, но се задълбочиха.
Казва, че аз съм виновна...
 Поисках си вноските, защото той няма да се промени, а скоро щях да съм вътре с немалка сума пари вложена в този имот, който така или иначе е малко вероятно да стане мой.
Смисъл, направен е така, че дори да го продадем по взаимно съгласие пак няма да получа и стотинка.
А защо да влагам, там където няма да живея?
Те са защитени с договор, а аз как си гарантирам връщането на вложеното от мен и моето семейство?

# 973
Извинявай, но ако вложеното от теб и твоето семейство са 1500 лв, а има заплаха за живота ти, те ли са ти най-важното?
Кой ще изготви договора, с който да се отървеш от бъдещи задължения? Адвоката ти или твоя бивш с майка си, за да е безплатно?
Този случай на виц заприлича вече. Аз не вярвам, че може да има чак толкова глупави жени.

# 974
  • София
Минало ли ти е през ума, че те биха имали полза от ... да те наследят...

Общи условия

Активация на акаунт